27 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΣυνταρακτικά νέα: «Μπορούν να διαβάσουν το μυαλό και να αλλάξουν τον εγκέφαλό...

Συνταρακτικά νέα: «Μπορούν να διαβάσουν το μυαλό και να αλλάξουν τον εγκέφαλό μας»!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κουρσκ: Σχεδόν 200χιλ. Ρώσοι έχουν εκκενώσει τις εστίες τους! Συνεχίζονται οι μάχες

Οι αρχές στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από την περιοχή Γκλούσκοφ, δήλωσε αργά χθες ο ασκών χρέη κυβερνήτη Αλεξέι Σμιρνόφ. Ο τομέας της περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία έχει πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων. Ο Σμιρνόφ δήλωσε μέσω Telegram ότι η αστυνομία και άλλα κυβερνητικά σώματα θα συντονίσουν τη διαδικασία εσπευσμένης

Κι όμως! Το σκόρδο αλλάζει γεύση ανάλογα με το πώς το κόβουμε

Η φαινομενικά απλή πράξη του τεμαχισμού του σκόρδου ενισχύει μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση χημικών αντιδράσεων Το σκόρδο, ο πικάντικος αυτός βολβός που δίνει άρωμα στα πιάτα μας, κρύβει ένα μυστικό που μπορεί να βελτιώσει τις γαστρονομικές σας δημιουργίες: Η γεύση του επηρεάζεται άμεσα από τον τρόπο που το κόβετε! Η φαινομενικά απλή πράξη του τεμαχισμού του

Καιρός: «Κόλαση» μετά τον Δεκαπενταύγουστο – Πότε και πού επιστρέφουν τα 40άρια

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα (15/8), ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πιθανές πρόσκαιρες νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με

Φωτιά στον Βαρνάβα: Νέο βίντεο με ρίψεις από εναέρια μέσα για τον περιορισμό της νέας εστίας

Μετά τη μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 11 Αυγούστου και εξαπλώθηκε αστραπιαία στην Βορειοανατολική Αττική, σήμερα εκδηλώθηκε ξανά μια νέα εστίας φωτιάς στον Βαρνάβα. Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 17:40 και η ηρωική μάχη των Αρχών που επιχείρησαν στο σημείο έσωσαν την κατάσταση καθώς την πρόλαβαν εγκαίρως, την περιόρισαν και πραγματοποίησαν την

Συμπληρώματα διατροφής: Πώς επηρεάζουν το ήπαρ; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναθεωρημένης μελέτης, μία στις πέντε των προκαλουμένων από χημικά βλαβών του ήπατος προέρχεται από την αλόγιστη και μη ισορροπημένη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και σκευασμάτων βοτάνων, φαινόμενο που πριν από περίπου μία δεκαετία ήταν αρκετά σπάνιο. Επίσης, διαφορετική μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν το 50% των ενηλίκων στις ΗΠΑ καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής, που
spot_imgspot_img

«Αν πιστεύετε ότι η τηλεπάθεια ή ο έλεγχος του νου είναι το θέμα της επιστημονικής φαντασίας, ξανασκεφτείτε το. Η πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί σε ιατρικές ανακαλύψεις που κάποτε θεωρούνταν αδύνατες, συμπεριλαμβανομένων συσκευών που μπορούν πραγματικά να διαβάσουν το μυαλό και να αλλάξουν τον εγκέφαλό μας», έγραψε πριν μερικές μέρες το CBS δικαιώνοντας τον Λιακόπουλο, ο οποίος είναι ο πρώτος και ο μόνος που έχει γράψει αναλυτικότατα για όσα έρχονται!

Ο Dr Sean Pauzauskie, Νευρολόγος στο UCHealth Poudre Valley Hospital, λέει ότι υπάρχουν τώρα περίπου 30 συσκευές νευροτεχνολογίας προς πώληση στο Διαδίκτυο, κάνοντας λόγια για την πρώτη διασύνδεση εγκεφάλου προς υπολογιστή! Επισημαίνει τους κινδύνους, αλλά ελπίζει πως με ψήφιση του κατάλληλου νόμου θα αντιμετωπιστούν!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ:

Ο Pauzauskie λέει ότι η τεχνολογία φέρνει επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη και δίνει την δυνατότητα σε άτομα που δεν μπορούν να κινηθούν ή να μιλήσουν να επικοινωνήσουν με μια σκέψη ή έκφραση.

(…)

Οι περισσότερες από τις συσκευές πωλούνται για $200-$400 και λειτουργούν κοιτάζοντας τον εγκέφαλό σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλάζοντας τον.

Ο Pauzauskie μας έδειξε ένα κεφαλόδεσμο (…) που έχει αισθητήρες που στέλνουν μικρούς ηλεκτρικούς παλμούς στον εγκέφαλο.

Λέει ότι η νευροτεχνολογία υπόσχεται όχι μόνο να βελτιώσει την λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και να εντοπίσει τις βλάβες.

(…)

Ο Έλον Μασκ έχει αναπτύξει ένα εμφυτεύσιμο τσιπ που επιτρέπει επίσης σε ένα άτομο να μετακινεί τον κέρσορα του υπολογιστή με τις σκέψεις του.

(…)

Ο Pauzaskie λέει ότι τα εγκεφαλικά μας κύματα είναι σαν κρυπτογραφημένα σήματα και, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, οι ερευνητές έχουν εντοπίσει συχνότητες για συγκεκριμένες λέξεις για να μετατρέψουν την σκέψη σε κείμενο με ακρίβεια 40%. .”

Όχι μόνο οι λέξεις έχουν διακριτικά μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων, αλλά και καταστάσεις όπως το Αλτσχάιμερ, το άγχος και ο εθισμός. Οι ερευνητές εργάζονται τώρα για να αντιστρέψουν τις συνθήκες χρησιμοποιώντας ηλεκτρική διέγερση για να αλλάξουν τις συχνότητες ή τις περιοχές του εγκεφάλου από όπου προέρχονται.

(…)

Αλλά με τα οφέλη, λέει, έρχονται και οι κίνδυνοι: «Ο εγκέφαλός μας μας κάνει αυτό που είμαστε, επομένως είναι μερικά από τα πιο ευαίσθητα δεδομένα που μπορείτε να μοιραστείτε με οποιονδήποτε».

Είναι το είδος των δεδομένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν διακρίσεις, οι αρχές επιβολής του νόμου για να ανακρίνουν και οι διαφημιστές για να χειραγωγήσουν. Η κυβέρνηση επίσης θα μπορούσε να μπει στο μυαλό μας και ενδεχομένως να αλλάξει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις μας καθώς η τεχνολογία προχωρά.

«Κανείς δεν θέλει να ζει σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν κάποιες από αυτές τις καταχρήσεις ή καταχρήσεις», λέει ο Pauzauskie.

(…)

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Pauzauskie (…) ηγήθηκε της ψήφισης ενός νόμου για πρώτη φορά στην χώρα στο Κολοράντο. Περιλαμβάνει βιολογικά δεδομένα ή δεδομένα εγκεφάλου στον νόμο περί ιδιωτικού απορρήτου του κράτους, παρόμοια με τα δακτυλικά αποτυπώματα εάν τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση ατόμων.

«Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας», λέει.

Με τις εταιρείες και τις χώρες να αγωνίζονται να αποκτήσουν πρόσβαση, να αναλύσουν και να αλλάξουν τον εγκέφαλό μας, είπε ο Pauzauskie, η προστασία του απορρήτου θα πρέπει να είναι αβίαστη.

Ο νέος νόμος τίθεται σε ισχύ στις 8 Αυγούστου».

photo freepik

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img