26.7 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΤο παραδέχτηκαν στον ΟΗΕ! “Δε θα έχουμε πετύχει κανένα στόχο βιώσιμης ανάπτυξης...

Το παραδέχτηκαν στον ΟΗΕ! “Δε θα έχουμε πετύχει κανένα στόχο βιώσιμης ανάπτυξης έως το 2030”

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ουκρανός βουλευτής: «Είμαστε αντιμέτωποι με χιλιάδες λιποτάκτες»

Ο Ουκρανός βουλευτής Αλεξάντερ Φεντιένκο, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την ευρεία διάσταση που έχει πάρει το φαινόμενο της λιποταξίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, χιλιάδες στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους για διάφορους λόγους, αν και πολλοί από αυτούς είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν και να συνεχίσουν να πολεμούν. Το ουκρανικό

ΕΕ: Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος κανονισμός για την παρακολούθηση των τροφιμογενών εστιών

Παρακολούθηση μοριακών αναλυτικών δεδομένων και υποβολή εκθέσεων. Η ΕΕ άνοιξε δημόσια διαβούλευση υποβολής παρατηρήσεων για το νέο κανονισμό σχετικά με την παρακολούθηση των τροφιμογενών εστιών. Το παρόν σχέδιο πράξης είναι ανοικτό για την υποβολή παρατηρήσεων για 4 εβδομάδες. Οι παρατηρήσεις θα ληφθούν υπόψη για την οριστικοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας η οποία απαιτεί από τις χώρες της

Καιρός: Μετά το μίνι κύμα κακοκαιρίας, επιστρέφει η ζέστη και οι 37 βαθμοί

Ανατροπή παρατηρείται στο σκηνικό του καιρού καθώς οι βροχές μας αποχαιρετούν και επιστρέφει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα, γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι

Μερομήνια 2025: Οι πρώτες προβλέψεις για το 2025 – Θα εμφανιστούν νωρίς τα χιόνια

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και ουσιαστικά λαμβάνουν υπόψη τις δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου , τις οποίες χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να «διαβάσουν» τα σημάδια που προβλέπουν τον καιρό για τους επόμενους μήνες. Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις έχουν ήδη γίνει. Πιο συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας παρουσιάζει τον καιρό για το

Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Πέμπτη 22 Αυγούστου (pic)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Αττική Βοιωτία & περιοχές της Εύβοιας και
spot_imgspot_img

Ο κόσμος έχει μείνει πίσω στην επίτευξη των περισσότερων στόχων του για βιώσιμη ανάπτυξη, στους οποίους είχε συμφωνήσει το 2015, όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας και της πείνας, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη βαθμολογεί τις επιδόσεις των 193 χωρών μελών του οργανισμού σε ό,τι αφορά την εφαρμογή 17 “στόχων βιώσιμης ανάπτυξης” (SDG), στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η πρόσβαση στην παιδεία και την υγειονομική περίθαλψη, η καθαρή ενέργεια και η βιοποικιλότητα.

“Αυτό που δείχνει η έκθεση είναι ότι, ακόμη και πριν ενσκήψει η πανδημία, οι πρόοδοι ήταν ήδη αργές”, σχολίασε ο Γκιγιόμ Λαφορτίν, αντιπρόεδρος του Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ (SDSN) και βασικός συντάκτης της έκθεσης.

“Αφού ενέσκηψε η πανδημία και άλλες κρίσεις – περιλαμβανομένων στρατιωτικών συγκρούσεων– τότε μιλάμε για τέλμα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το SDSN, οι μεγαλύτερες αδυναμίες παρατηρούνται στην αντιμετώπιση της πείνας, στη δημιουργία βιώσιμων πόλεων και στην προστασία της βιοποικιλότητας. Εξάλλου “αντίστροφη πρόοδος” παρατηρείται και σε πολιτικούς στόχους, όπως η ελευθερία του Τύπου.

Με βάση την κατάταξη της έκθεσης, η Σουηδία και η Δανία βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου, ενώ η Κίνα σημείωσε προόδους μεγαλύτερες από τον μέσο όρο. Ωστόσο στις πιο φτωχές χώρες παγκοσμίως η πορεία ήταν αντίστροφη.

Ο Λαφορτίν εκτίμησε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν ανάγκη μεγαλύτερη πρόσβαση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, ενώ πρόσθεσε ότι θεσμοί, όπως οι οίκοι αξιολόγησης, θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να λαμβάνουν υπόψη τους και τη μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική και οικονομική ευημερία των χωρών και όχι μόνο τη βραχυπρόθεσμη ρευστότητά της.

Η έκθεση αποτιμά επίσης τη βούληση των χωρών να συνεργαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των θεσμών του ΟΗΕ, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην τελευταία θέση.

“Η μεγάλη πλειονότητα των χωρών στηρίζουν τη συνεργασία, (…) αλλά υπάρχει ένας αριθμός μεγάλων δυνάμεων που δεν παίζουν με τους κανόνες του παιχνιδιού”, σχολίασε ο Λαφορτίν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img