23.1 C
Athens
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΤο ψηφιακό «μάτι» του κράτους σε επιχειρήσεις και πολίτες: «Τυράκι» οι μειώσεις...

Το ψηφιακό «μάτι» του κράτους σε επιχειρήσεις και πολίτες: «Τυράκι» οι μειώσεις φόρων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Συνελήφθη 23χρονος στο Ρέθυμνο για διαδοχικά τροχαία, εγκατάλειψη θύματος και αρπαγή οχήματος 

Οι Αρχές του Ρεθύμνου συνέλαβαν έναν 23χρονο ο οποίος εμπλέκεται στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα στους Αρμένους Ρεθύμνου με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό 60χρονου άνδρα. Συγκεκριμένα ο 23χρονος αμέσως μετά τη σύγκρουση η οποία συνέβη στο 6ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Ρέθυμνο-Αγία Γαλήνη, μπήκε σε αυτοκίνητο γυναίκας η οποία σταμάτησε να βοηθήσει.

Νεκροί από πλήγμα του ισραηλινού Στρατού στην Τζαμπάλια – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στη βόρεια Γάζα

Παλαιστίνιοι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ισραηλινό πλήγμα εναντίον σπιτιού στη Τζαμπάλια προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων,  καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι από το νέο πλήγμα υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια στη Τζαμπάλια, έναν από τους οκτώ ιστορικούς καταυλισμούς προσφύγων στη Γάζα, ο

Οι πόλεμοι άλλαξαν: Στρατιές βιονικών… κατασκόπων σε μέγεθος εντόμων, vid

Για κάποιους μπορεί αυτά ακόμα να κινούνται στη σφαίρα της «συνωμοσιολογίας» ή της επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο αποτελεί μία δυστοπική πραγματικότητα, ένα μικρό τμήμα της οποίας γευόμαστε σήμερα με την ευρεία χρήση πάσης φύσεως drones όλων των μεγεθών. Από ολόκληρα μαχητικά αεροσκάφη μέχρι συσκευές στο μέγεθος μίας… ανθρώπινης τρίχας! Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρακολουθήσουν τα

Τροχαίο δυστύχημα στην Μιχαλακοπούλου – Νεκρός 31χρονος οδηγός μηχανής

Τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10) σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 31χρονο άνδρα στην οδό Μιχαλακοπούλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, η μηχανή που οδηγούσε ο 31χρονος άνδρας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Rattler 7,62×39 για την USSOCOM

H Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ (USSOCOM) έχει εκδώσει μία ειδοποίηση αναζήτησης πηγών προς την οπλοβιομηχανία με σκοπό την ανάπτυξη ενός άνω κορμού σε διαμέτρημα 7,62×39 ο οποίος θα τοποθετείται στον κάτω κορμό του όπλου αυτοπροστασίας Rattler της Sig Sauer. Μία ειδική έκδοση του Rattler έχει υιοθετηθεί από την USSOCOM ως Τυφέκιο Εφόδου Μειωμένου Ίχνους/ Όπλο
spot_imgspot_img

Ως «Δούρειος ίππος» χρησιμοποιείται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της ροής του λεγόμενου «μαύρου χρήματος»!

Χαρακτηριστικά είναι όσα λέει παρακάτω ο αρμόδιος Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.

  «Αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης ότι, πέρα από την στήριξη της κοινωνικής πολιτικής, ένα τμήμα της αύξησης των εσόδων που θα προέλθουν από τη μείωση της φοροδιαφυγής θα κατευθυνθεί σε περαιτέρω μείωση φόρων», τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφερόμενος στον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης που στοχεύει στον περαιτέρω περιορισμό της φοροδιαφυγής με την ταυτόχρονη αύξηση των δημοσίων εσόδων.

   Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο υπουργός, «η προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι διαρκής και παράγει ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Χάρη στις 11 πρωτοβουλίες που θεσπίσαμε, έχουμε αυξήσεις στις εισπράξεις εσόδων. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό πως κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, έχουμε αύξηση εσόδων από ΦΠΑ κατά 10,3%, κάτι που οφείλεται τόσο στην ανάπτυξη όσο και στον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσα από πρωτοβουλίες όπως η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές».

   Παράλληλα αναφέρει ότι «όλα αυτά χωρίς να αυξηθούν φόροι αλλά αντιθέτως μειώνοντας φορολογικά βάρη, όπως στοχεύουμε να κάνουμε και το επόμενο έτος με 12 παρεμβάσεις μείωσης φόρων και εισφορών. Υπολογίζουμε ότι, χάρη στην προσπάθεια που κάνουμε για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, έως το 2027, θα έχουμε σταδιακά μία αύξηση των κρατικών εσόδων της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτή είναι μια απτή απάντηση απέναντι στην κοινωνική αδικία που γεννά η φοροδιαφυγή».

   Στο υπουργείο βασική επιδίωξη είναι να υπάρξει περιορισμός της φοροδιαφυγής, κάτι που σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη «είναι για εμάς εργαλείο, προκειμένου όλοι όσοι πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους, να πληρώνουν τελικά λιγότερους φόρους».

   Το υπουργείο έχει καταρτίσει έναν σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια, ο οποίος περιλαμβάνει τις εξής σημαντικές στρατηγικές:

   1. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Η κυβέρνηση σχεδιάζει επιπλέον μείωση κατά 0,5% στις ασφαλιστικές εισφορές το 2027, η οποία ανέρχεται σε μία ποσοστιαία μονάδα.

   2. Μείωση τεκμηρίων διαβίωσης: Από το 2026 προγραμματίζεται μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος είναι η πλήρης κατάργησή τους. Αυτή η αλλαγή βασίζεται στην υλοποίηση ψηφιακών εργαλείων για τον ακριβέστερο προσδιορισμό των εισοδημάτων και της περιουσιακής κατάστασης, με στόχο να εξαλειφθούν οι αδικίες σε βάρος πολιτών με χαμηλά εισοδήματα.

   3. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος: Από το 2025, το τέλος επιτηδεύματος θα καταργηθεί για ελεύθερους επαγγελματίες (και αυτούς που αμείβονται με μπλοκάκια) και ατομικές επιχειρήσεις.

   4. Μείωση ΦΠΑ: Το προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 24% σε 22% και του μειωμένου συντελεστή από 13% σε 11%.

   5. Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος: Σχέδια για μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, ιδιαίτερα για τα μεσαία εισοδήματα, βρίσκονται στο τραπέζι, με στόχο την ελάφρυνση των πολιτών.

   Για την υλοποίηση των παραπάνω, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η επιτυχής υλοποίηση του σχεδιασμού της ΑΑΔΕ προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

   Το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, η θητεία του οποίου πιθανότατα θα ανανεωθεί, εστιάζεται στους εξής άξονες παρεμβάσεων:

   * Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών για τον εντοπισμό κινδύνων μη συμμόρφωσης και τον προσδιορισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης.

   * Κεντρικός συντονισμός φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων για τη διασφάλιση αποτελεσματικότητας και διαφάνειας στη διαδικασία.

   * Αναδιοργάνωση των δομών και διαδικασιών ελέγχου για τη βελτίωση της απόδοσης του προσωπικού.

   * Ψηφιοποίηση των διαδικασιών και ενίσχυση των προγνωστικών μοντέλων για την έγκαιρη ανίχνευση παραβατικών συμπεριφορών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img