33.3 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΤόνι Μπλερ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ιδανικό εργαλείο στη μάχη κατά της παράτυπης...

Τόνι Μπλερ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ιδανικό εργαλείο στη μάχη κατά της παράτυπης μετανάστευσης

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πυροσβεστική: 49 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 17 Πολλές οι πυρκαγιές που αντιμετώπισαν και σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με πολλές περιοχές της χώρας να είναι σε δείκτη 4 (πορτοκαλί), μια ανάσα πριν το επίπεδο συναγερμού. Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 49 πυρκαγιές, από τις

Γάζα: «Αισιοδοξία» εκφράζουν οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές για την απελευθέρωση των ομήρων

Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η ομάδα των Ισραηλινών διαπραγματευτών εμφανίστηκε «επιφυλακτικά αισιόδοξη» όσον αφορά την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων.  «Η ομάδα εξέφρασε επιφυλακτική αισιοδοξία στον πρωθυπουργό αναφορικά με την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας με βάση την τελευταία αμερικανική πρόταση (η οποία βασίζεται στο

meteo.gr: Στους 41°C η θερμοκρασία το Σάββατο 17/08 – 77 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 37 °C

Στους 41 °C η θερμοκρασία το Σάββατο 17/08 – 77 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 37 °C Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Σάββατο 17 Αυγούστου 2024, 18:15 Yψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν για μία ακόμα ημέρα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το Σάββατο 17/08 . Όπως φαίνεται στον

Άρον άρον έφυγαν Δυτικοί ρεπόρτερ που μπήκαν παράνομα στο Κουρσκ! Τους κυνηγάει η FSB, vid

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος δύο δημοσιογράφων της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης RAI επειδή έκαναν ρεπορτάζ στην περιοχή του Κουρσκ, μεταδίδουν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η FSB διεξάγει «ποινική έρευνα» εναντίον των Ιταλών δημοσιογράφων Στεφανία Μπατιστίνι και Σιμόνε Τραΐνι, με το αιτιολογικό ότι «διέσχισαν παράνομα τα σύνορα» και μπήκαν σε

Γάζα: Ο Αιγύπτιος πρόεδρος προειδοποιεί κατά ενός «φαύλου κύκλου αστάθειας»

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, προειδοποίησε σήμερα για έναν «φαύλο και επικίνδυνο κύκλο αστάθειας» που απειλεί την περιοχή λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα, υποδεχόμενος στο Κάιρο τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ. «Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία των εξ εξελίξει διαπραγματεύσεων» για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, «προκειμένου
spot_imgspot_img

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Sunday Times, ο Μπλερ απαριθμεί τις «συμβουλές» του προς τον Στάρμερ και κάνει έναν παραλληλισμό με την κατάσταση στη Γαλλία και την Ιταλία. Η μετανάστευση αποτελεί μία από τις βασικές ανησυχίες των Βρετανών και συνέβαλε στην άνοδο του αντιμεταναστευτικού και αντισυστημικού κόμματος Reform UK στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Μπλερ, που διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από το 1997 έως το 2007 και παρέμεινε διακριτικός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προειδοποιεί πως το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ «συνιστά μια πρόκληση για τους Εργατικούς επίσης», ακόμα κι αν πήρε ψήφους κυρίως από τους Συντηρητικούς.

Αν και οι Εργατικοί κατέγραψαν μια πολύ μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης, το Reform UK προσέλκυσε ένα ποσοστό άνω του 14% των ψήφων και εισήχθη στο βρετανικό κοινοβούλιο με 5 βουλευτές, μεταξύ αυτών τον αρχηγό του Νάιτζελ Φάρατζ.

«Τα πολιτισμικά ζητήματα, το ίδιο ή και περισσότερο με τα οικονομικά θέματα, βρίσκονται στο επίκεντρο» αυτών των εκλογών, εκτιμά ο Τόνι Μπλερ.

Σε αυτό, «η βρετανική πολιτική έχει πολλά κοινά με την ευρωπαϊκή πολιτική», όπου τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα «βρίσκονται αντιμέτωπα με μια αποσταθεροποίηση», εκτίμησε ο ίδιος, επικαλούμενος το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως η χώρα «χρειάζεται ένα σχέδιο για τον έλεγχο της μετανάστευσης», «μια νέα αυστηρή προσέγγιση» στο θέμα της ασφάλειας και της δικαιοσύνης.

Τάσσεται, επίσης, υπέρ της εισαγωγής ενός ψηφιακού δελτίου ταυτότητας για τους Βρετανούς, προκειμένου «να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος έχει το δικαίωμα να βρίσκεται εδώ».

Το εθνικό δελτίο ταυτότητας δεν υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η υποχρέωση τον περασμένο χρόνο για πρώτη φορά σε μια τοπική εκλογική αναμέτρηση στην Αγγλία οι ψηφοφόροι να επιδείξουν ένα έγγραφο ταυτοποίησης με φωτογραφία (διαβατήριο, άδεια οδήγησης κ.α) προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εμπορίου Τζόναθαν Ρέινολντς απέρριψε την ιδέα ενός ψηφιακού δελτίου ταυτότητας λέγοντας πως δεν «αποτελεί μέρος» των σχεδίων της κυβέρνησης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Times.

Ο Μπλερ έπλεξε επίσης το εγκώμιο της τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία διακρίνει ιδιαιτέρως ένα ιδανικό εργαλείο στη μάχη κατά της παράτυπης μετανάστευσης.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img