ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ - ΘΕΜΑ: ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΡΓΙΛΟΣ Ή ΠΗΛΟΣ - Triklopodia

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ - ΘΕΜΑ: ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΡΓΙΛΟΣ Ή ΠΗΛΟΣ - Triklopodia
BLOGS Εμφανίσεις: 4621
Προτείνω να κάνουμε μια περαιτέρω και πολύ καλύτερη γνωριμία με τον θαυματουργό «πράσινο άργιλο ή [...]
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ.ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ. - 23 Ιούλ 2021 - 19:23
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Προτείνω να κάνουμε μια περαιτέρω και πολύ καλύτερη γνωριμία με τον θαυματουργό «πράσινο άργιλο ή πηλό» σε ιστορικό, εμπειρικό, κοσμικό και επιστημονικό επίπεδο:

Ετσι δηλαδή, ή όπως ακριβώς μας ενημερώνουν και με πολύ απλά λόγια, οι ειδικοί επί του πόσιμου πηλού ανά τους αιώνες.

Επειδή το θέμα του «πράσινου αργίλου ή πηλού» είναι άρα πολύ προσωπικό και σοβαρό ζήτημα, θα πρέπει υποχρεωτικώς ο καθένας μας να κάνει την δική του βαθιά ατομική  έρευνα, μελέτη, ταξινόμηση, αναζητήσεις, επιβεβαιώσεις, κλπ.

ΛΟΙΠΟΝ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ:O  Ηφαιστειακός Άργιλος είναι μια ισχυρή αποτοξινωτική ουσία με πολλές ενδιαφέρουσες επιδράσεις.

Η απόλυτα φυσική λύση για την αντιμετώπιση των γαστρικών ενοχλήσεων & των φουσκωμάτων καθώς και για την διατήρηση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας.

Είναι ένα πολύτιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα στο οποίο τα ζώα και οι ιθαγενείς σε πολλές χώρες, καταφεύγανε από ένστικτο, όταν είχαν κάποιο πρόβλημα.

Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες. Εχει την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών. Ειναι πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση. Κλπ…

ð Το θαύμα. Ο θαυματουργός άργιλος:

Η χρήση τoυ πράσινου αργίλου, αλλιώς πηλού, στη λαϊκή ιατρική πηγαίνει πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.

Οι αυτόχθονες λαοί σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ευρέως τον πηλό, χρησιμοποιούν δηλαδή την «γεωφαγεία».

Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του φαρμακευτικού πηλού πηγαίνει πίσω στην αρχαία Μεσοποταμία.

Μια ευρεία ποικιλία των αργίλων χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς -κυρίως για εξωτερικές εφαρμογές, όπως τα λουτρά πηλού σε ιαματικά λουτρά (λασποθεραπεία), αλλά επίσης και εσωτερικά (ως πόσιμος).

Μεταξύ των πιο συχνών αργίλων που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς είναι ο καολίνης και οι σμηκτικοί άργιλοι όπως μπεντονίτης, μοντμοριλλονίτης και πηλός Fuller.

Να μην ξεχνάμε και το πρώτο καταγεγραμμένο φάρμακο που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής και αφορά την «γεωφαγεία», αλλά και την πατρίδα μας:

«Λημνία Γη» (Terra Sigillata) – Το φημισμένο φάρμακο των αρχαίων χρόνων!

Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του φαρμακευτικού πηλού είναι σε πήλινες πινακίδες της Μεσοποταμίας γύρω στο 2500 π.Χ.

Επίσης, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν πηλό.
Οι γιατροί των Φαραώ χρησιμοποιούσαν το υλικό ως αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό.

Ήταν επίσης ένα συστατικό που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή μούμιων.

Ο πάπυρος του Eber τον περιγράφει περίπου το 1550 π.Χ. (αλλά η παράδοση πηγαίνει πίσω πολλούς αιώνες νωρίτερα) είναι ένα σημαντικό ιατρικό κείμενο από την αρχαία Αίγυπτο.

Περιγράφει τη χρήση του πηλού για μια ευρεία ποικιλία προβλημάτων, όπως για εντερικά προβλήματα, καθώς και για διάφορα οφθαλμολογικά προβλήματα… κλπ.

1:  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΘΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://www.proionta-tis-fisis.com/thavma-o-thavmatourgos-argilos/

(Παρατήρηση: Ο ανωτέρω σύνδεσμος περιέχει επίσης και σας μεταφέρει, αυτομάτως, σε μια σειρά από άλλους και σχετικούς συνδέσμους, που θα αυξήσουν την γνώση σας και θα σας βοηθήσουν έτι περαιτέρω σε σχέση με τον πράσινο άργιλο, κλπ..).

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΣΙΜΟ ΑΡΓΙΛΟ Ή ΠΗΛΟ:

Πόσιμος άργιλος (σε σκόνη ανακατεμένη με νερό)

Βοηθάει έναν ταλαιπωρημένο οργανισμό να αναπληρώσει όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βοηθάει σε περιπτώσεις ουλίτιδας, επώδυνης περιόδου, υπερκόπωση.

Ο άργιλος έχει την ιδιότητα να απορροφά μικρόβια, βακτηρίδια και αρκετούς μικροοργανισμούς αφήνοντας άθικτα τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, μέταλλα και όλα τα θρεπτικά οργανικά συστατικά.

Ο άργιλος είναι μια ισχυρή αποτοξινωτική ουσία με πολλές ενδιαφέρουσες επιδράσεις.

Πρόκειται για μια ουσία που εργάζεται ευφυώς: Ελέγχει εάν κάτι δεν πάει καλά στο σώμα, προσκολλάται τότε στο ευαίσθητο σημείο και κυριολεκτικά καταπίνει ό,τι δεν πρέπει να είναι εκεί.

Εκτός από την απορροφητική ικανότητα, ο άργιλος έχει και την ιδιότητα της προσρόφησης: Εμποδίζει την επαφή μεταξύ των δηλητηριωδών ουσιών και μικρο-οργανισμών που βρίσκονται στο σώμα και των ζωτικών οργάνων και συμπυκνώνει αμετακίνητους βλαβερούς ιστούς.

Ο άργιλος επίσης εμποδίζει τα βακτήρια και τα παράσιτα (όπως τα σκουλήκια) να αναπαραχθούν. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αργίλου στο σώμα (γιατί αυτό θα σταματήσει την αναπαραγωγή των παρασίτων), και η καθημερινή λήψη αργίλου για όσο διάστημα διαρκεί ένας φυσιολογικός κύκλος ζωής βακτηρίων ή παρασίτων.

Η βασική του ικανότητα είναι να παράγει “ηλεκτρικές ώσεις” όταν ενυδατώνεται.

Τι σημαίνει αυτό;

Όταν ο άργιλος έρχεται σε επαφή με κάποιο υγρό στοιχείο το ηλεκτρικό φορτίο του μεταβάλλεται και απορροφά τοξίνες, χημικές ουσίες, ακαθαρσίες, νανο-σωματίδια, ραδιενεργά μικρο-σωματίδια και βαρέα μέταλλα, κλπ, από το υγρό.

Ο μπεντονίτης κυριολεκτικά “πρήζεται”. Όταν τον αναμίξετε με νερό διογκώνεται σαν σφουγγάρι και ελκύει τις τοξίνες μέσω του ηλεκτρικού φορτίου.

Ο μπεντονίτης έχει ισχυρό αρνητικό φορτίο, ενώ πολλές τοξίνες, χημικά και βαρέα μέταλλα έχουν θετικό.

Οι τοξίνες αυτές με τη σειρά τους συνδέονται με τα μόρια του αργίλου και δεσμεύονται εκεί μόνιμα, ενώ παράλληλα αποδεσμεύονται τα μεταλλικά του συστατικά για να τα χρησιμοποιήσει ο οργανισμός μας.

Επομένως, διασφαλίζεται η βέλτιστη αφομοίωση μέσα στο ανθρώπινο σώμα, με μερικές φορές θαυματουργά αποτελέσματα. Όλες οι διαδικασίες χειροτέρευσης των οστών ή των μυών, θα θεραπευθούν μέσα σε 48 ώρες και έπειτα τα οστά θα αρχίσουν να αναδομούν την αρχική τους δύναμη.

Ο άργιλος που εφαρμόζεται σε κατάπλασμα, προσκολλάται στο δέρμα και κυριολεκτικά απομυζεί οποιεσδήποτε ουσίες είναι ξένες ή επικίνδυνες για το σώμα. Οι φλεγμονές θεραπεύονται σε λίγες ώρες.

Πληγές που δεν έχουν θεραπευθεί με ιατρική παρακολούθηση για πολλά χρόνια, κλείνουν και επουλώνονται σε λίγες εβδομάδες. Καρκινογόνοι όγκοι γρήγορα χάνουν την δύναμή τους  και  εξασθενίζουν. Ο άργιλος είναι ένας πραγματικός θαυματοποιός… κλπ.

Δείτε προσεκτικά τον κάτωθι σύνδεσμο:

http://greece-clay.blogspot.com/p/blog-page_4267.html

Σημαντικό: Ξεκινήστε, σιγά-σιγά, από μόνοι σας, την δική σας βαθύτερη έρευνα, ενημέρωση και γνώση σχετικά με αυτά που καταγράφουν, αναλύουν, προτείνουν, δηλώνουν, κοινοποιούν και ενημερώνουν, ιστορικώς, οι εκάστοτε ειδικοί ανά τους αιώνες επί του θέματος του πηλού, για πάνω από 4.500 χρόνια..

2: ΠΑΡΑ! ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Κάποιοι φίλοι έκαναν μέσα τους και κάποιοι άλλοι γνωστοί μας μετέφεραν, επίσης, αυτό που άκουσαν. Ή, δηλαδή, την ακόλουθη τρομακτική, εφάμαρτη, πονηρότατη και πλήρως απαράδεκτη σκέψη ή αμαρτωλό λογισμό:

«Είπαν, εν τη πονηρία τους: Θα κάνουμε τώρα το εμβόλιο, να μην χάσουμε την δουλειά μας, κλπ.. Διότι, στη συνέχεια, έχουμε και την λύση επί αυτού: Τον πράσινο πηλό! Κατά αυτόν τον τρόπο, σκέπτονται, άκρως πονηρά:

Και την δουλεία μας δεν θα χάσουμε τώρα, αλλά, επίσης, και θα ..καθαρισθούμε στη συνέχεια. Στο μέλλον!».. Αυτή όμως η εωσφορική λογική, σκέψη ή πράξη λέγεται: Εμπαιγμός! Και ο Κύριος δεν εμπαίζεται! Μακριά από αυτήν την άκρως πειρασμική λογική! Θέλει τεράστια Προσοχή!..

3: ΨΑΞΤΕ, ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ:

Α- Για την μέχρι σήμερα ιστορική πορεία, πρακτικές και εξέλιξη που υπάρχει για το που μπορεί να βρεθεί, για εσάς προσωπικά, ο καθαρός πόσιμος άργιλος.

Β- Χρειάζεται εδώ πάρα πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη προσοχή: Ώστε, να μην περιέχει ο πηλός και άλλες επιπρόσθετες και ίσως άκρως βλαβερές για τον οργανισμό μας ξένες ουσίες ή προσμίξεις!

Το ξαναγράφω: Το θέμα περί της απολύτου καθαρότητος του πόσιμου πηλού θέλει πάρα πολύ μεγάλη μέριμνα, πρόνοια και προσοχή!. Υπάρχει πάρα! πολύ σοβαρός κίνδυνος για την υγεία μας!..

Γ- Για να κάνετε πόσιμη χρήση του πράσινου άργιλου, θα πρέπει πρώτα να μιλήσετε και να συμβουλευθείτε κάποιον ειδικό! Είναι άκρως απαραίτητο η γνώση και οι συμβουλές των ειδικών! Φροντίστε το!.. Όχι από μόνοι σας! Όχι.

Δ- Τον καθαρό και πόσιμο άργιλο μπορεί να τον βρείτε στα φαρμακεία, σε βιολογικά καταστήματα, στην Ελληνική γη, στο εξωτερικό με ειδικές παραγγελίες, κλπ.

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που παράγουν και συσκευάζουν τον πηλό όσο, επίσης, και πολλές μπράντες, με ονόματα από μάρκες και είδη συσκευασίας, σε διάφορες χώρες. Κατά συνέπεια:

Είναι δική σας σοβαρή ατομική ευθύνη να μάθετε και να βεβαιωθείτε απολύτως και πλήρως αναφορικά με τον πόσιμο πηλό, έχοντας απαραιτήτως και την θετική συμβολή των ειδικών!..

Στη συνέχεια, δείτε, λόγου χάρη και διαβάστε με πάρα πολύ προσοχή, έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο που έστειλε φίλος, έναν από τους πολλούς και σχετικούς συνδέσμους που υπάρχουν μέσα στο διαδίκτυο (Περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες για δοσολογία και διάρκεια, προειδοποιήσεις και προφυλάξεις, παρενέργειες, Aλλιλεπιδράσεις, κλπ):

https://prasinos-planitis.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BA%CF%8E%CF%84%CE%B9-bentonite-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF

4: ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΠΗΛΟΥ, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ:

Μετά από μεγάλη σχετική έρευνα, σας καταθέτω, εδώ κάτωθι, μια από τις πολύ καλές περιπτώσεις και ιδέες για το τι και το που μπορείτε να προμηθευτείτε μια πάρα πολύ καλή και πιστοποιημένη ποιότητα πηλού: Από την Γερμανία ή από όπου αλλού εσείς προτιμάτε ή μπορείτε να τον βρείτε και αγοράσετε. Εδώ πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό επιστημονικό μίγμα δύο ειδών αργίλων (ζεόλιθου και μπετονίτη), τον ZeoBent MED: Το  απολυμαντικό παντός τύπου και ισχύος, όπως λέει η παρασκευάστρια γερμανική εταιρεία.

-400g πόσιμη σκόνη ZeoBent®, ζεόλιθος + μπεντονίτης σε μια φθηνή σχετικά συσκευσία: (22,00 €, συν έξοδα αποστολής).

https://www.zeolithbentonitversand.de/de/zeobent.html

5: ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ:

https://www.proionta-tis-fisis.com/mpetonitis-desmevei-kai-apomakrynei-varea-metalla-katapolema-baktiria-anthektika-stis-antibioseis/

http://greece-clay.blogspot.com/p/blog-page_4267.html

https://el.forvm.at/benefits-bentonite-clay

https://www.proionta-tis-fisis.com/limnia-gi-terra-sigillata-to-fimismeno-farmako-ton-archeon-chronon/

6.  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ, ΜΑΘΑΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ,

ΟΤΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΡΓΙΛΟΣ Ή ΠΗΛΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ, ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

τόσο από τα μικρόβια, τα νανο-σωματίδια, μικρο-οργανισμούς, δηλητηριώδεις ουσίες, βακτήρια, παράσιτα (όπως τα σκουλήκια), κλπ,

όσο, ομοίως, και από τα βλαβερότατα βαρέα μέταλλα, ραδιενεργά και πυρηνικά απόβλητα, κλπ,

τα οποία δεσμεύει και απομακρύνει,

προχωράτε πλέον πολύ προσεκτικά και πιο συστηματικά στα επόμενα βήματα..

===

ΥΓ1: Το κύριο θέμα αυτή την στιγμή για τον καθένα μας είναι διπλή όψης, διπλό:

Πρώτον , να μάθουμε όλα όσα πρέπει σχετικά με τον πράσινο άργιλο και, στη συνέχεια, δεύτερον, να εντοπίσουμε το που υπάρχει, για προμήθειά μας και πιστοποιημένα, ο πόσιμος πηλός,

ώστε, όλοι όσοι ενδιαφέρονται περί αυτού

να μπορούν, εν τέλει, να τον προμηθευτούν!

ΥΓ2: Καλό θα ήταν οι φίλοι να ανταλλάξουν, εδώ παρακάτω, σχόλια και πληροφορίες σχετικές με τον πόσιμο άργιλο: διευθύνσεις, μπράντες-μάρκες εταιρειών που διαθέτουν πιστοποιημένο πόσιμο πηλό ή άργιλο, ώστε να βοηθηθούν αυτομάτως και άμεσα και οι υπόλοιποι από εμάς..

ΥΓ3: Για την παρούσα ανάρτηση πήρα την ευλογία του πνευματικού μου, Γέροντα Ι. Επίσης, όταν πάρω «ευλογία» από ασκητές και γέροντες, θα σας κάνω εισέτι νεώτερες ανακοινώσεις περί του πράσινου αργίλου..

ΥΓ4:  ΤΕΛΟΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα ανωτέρω έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και συμβουλευτικό, δεν αποτελούν -σε καμία περίπτωση- ιατρική διάγνωση και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις ιατρικές οδηγίες και τις γνωματεύσεις των ειδικών.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ

Συγγραφέας, Καθηγητής-Διεθνολόγος

Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΠηγή

Related Articles