ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένα στο εκατομμύριο να επιστρέψει η ανθρωπότητα στην καθημερινότητα της όπως ήταν στο παρελθόν.  Παρόλο που

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένα στο εκατομμύριο να επιστρέψει η ανθρωπότητα στην καθημερινότητα της όπως ήταν στο παρελθόν.  Παρόλο που είναι μήνυμα απαισιοδοξίας προς πάσα κατεύθυνση, είναι η σκληρή πραγματικότητα. Μερικοί αναλυτές και αρκετός κόσμος έχουν την εντύπωση ότι εάν εκλεγεί ξανά στην Προεδρία των Η.Π.Α. ο Ντόναλντ Τραμ θα αγωνιστεί, θα προσπαθήσει, θα  μεριμνήσει να κλείσουν τα πολεμικά μέτωπα που είναι ανοικτά ώστε να επανέλθει η ειρήνη στην ανθρωπότητα. Δυστυχώς όποιος και να εκλεγεί Πρόεδρος των Η.Π.Α. δεν μπορεί να κάνει κάτι σημαντικό για να επανέρθει η πολυπόθητη ειρήνη στην ανθρωπότητα. Είναι δεδομένο, είναι γνωστό ότι είναι άλλοι οι παράγοντες που κυβερνούν και αποφασίζουν για τη μοίρα της ανθρωπότητας.                

Βρισκόμαστε σε τετελεσμένα γεγονότα, σε καταστάσεις μη ανατρέψιμες.  Η ανθρωπότητα ζει και βιώνει ξανά πολέμους.  Παντού βλέπουμε θανάτους στρατιωτών, θανάτους αμάχων, θανάτους μικρών παιδιών, τραυματίες, αιχμαλώτους, πείνα, πρόσφυγες. Βλέπουμε καταστροφές παντού στις εμπόλεμες περιοχές. Πριν λίγες μέρες όπως ήταν αναμενόμενο άρχισαν οι διαμαρτυρίες,  απεργίες από τους αγρότες στη Γερμανία, λόγω της λανθασμένης πολιτικής της Κυβέρνησης της Γερμανίας. Ξεκίνησε και στη Γερμανία η φτώχια, ξεκίνησε το χάος χωρίς ακόμα να εμπλακεί πολεμικά η Γερμανία.      

Ξεκίνησε εδώ και καιρό να υπάρχει ακόμα ένα μέτωπο πολέμου με τους Χούθι, που είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν, φτάνει να εμποδίσουν τα εμπορικά πλοία να περνούν από τη διώρυγα του Σουέζ.  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τα στενά του BabelMandeb στην Ερυθρά Θάλασσα και από τη διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου μετακινείται το 12% του παγκόσμιου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του 30% της παγκόσμιας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και περίπου 8,2 εκ. βαρέλια πετρελαίου και πετρελαιοειδών κάθε μέρα. Τον Μάρτιο του 2021, όταν το πλοίο EverGiven προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ για σχεδόν μία εβδομάδα, επιβράδυνε τη μεταφορά φορτίου αξίας έως και 10 δισ. δολαρίων κάθε μέρα.  Βλέπουμε και εδώ σιγά σιγά να έρχεται το χάος και δραματικές αυξήσεις και ελλείψεις στα προϊόντα. Οι Η.Π.Α. και ορισμένες άλλες χώρες είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν τους Χούθι ώστε να μην έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να εμποδίζουν την ελεύθερη  ναυσιπλοΐα μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.  Το σοβαρό πρόβλημα των Η.Π.Α., του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ δεν είναι μόνο οι Χούθι άλλα και η Περσία που τροφοδοτεί και εφοδιάζει τους Χούθι με σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό και όχι μόνον. Για να μπορέσουν να νικήσουν αποτελεσματικά τους Χούθι πρέπει να “νεκρώσουν τις ρίζες” των Χούθι και οι “ρίζες” των Χούθι και το “οξυγόνο” τους είναι η Περσία. Θέλοντας να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους Χούθι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ανοίξουν και το πολεμικό μέτωπο μεταξύ Ισραήλ και Περσίας ώστε να καταστρέψουν και το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας. Εάν γίνει και όταν γίνει αυτό τότε θα επικρατήσει παντού το Χάος και ο θάνατος…  

Παρόλο που γίνονται όλα αυτά στην ανθρωπότητα, παρόλο που βλέπουμε ξεκάθαρα τα σημάδια των καιρών, το έγραψα ξανά και θα το ξαναγράψω ότι ακόμα πιο πολύ ο κόσμος κοιμάται και του αρέσει να κοιμάται ώστε να ζει έκτος χρόνου και τόπου. Παρόλο που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι το τι γίνεται, αντιδρούν και θυμώνουν έντονα όταν προσπαθήσει κάποιος να τους πει την πραγματικότητα.  Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Πολύ εύστοχα ο ποιητής Παντελής Μηχανικός έγραψε το γνωστό ποίημα ” O  Ονήσιλος” 

“Δίπλα μου ήτανε ο Ονήσιλος βγαλμένος απ’ την ιστορία και το θρύλο ολοζώντανος. Αρχιλεβέντης Βασιλιάς αυτός κρατούσε στο χέρι ό,τι του ‘χε απομείνει: ένα καύκαλο ― το δικό του κρανίο― γεμάτο μέλισσες. Δέκα χρόνια έστελλε τις μέλισσές του ο Ονήσιλος να μας κεντρίσουν να μας ξυπνήσουν να μας φέρουν ένα μήνυμα. Δέκα χιλιάδες μέλισσες έστειλε ο Ονήσιλος κι όλες ψοφήσανε απάνω στο παχύ μας δέρμα χωρίς τίποτα να νιώσουμε. Κι όταν το ποδοβολητό των βαρβάρων έφτασε στη Σαλαμίνα φρύαξε ο Ονήσιλος. Άλλο δεν άντεξε. Άρπαξε το καύκαλό του και το θρυμμάτισε απάνω στο κεφάλι μου. Κ’ έγειρα νεκρός. Άδοξος, άθλιος, καταραμένος απ’ τον Ονήσιλο.” 

Ξεκίνησε το χάος σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.  Ο Αληθινός Θεός μας να μας δίνει ψυχική δύναμη ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε τις διάφορες δοκιμασίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας.    

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος 

Tags:

Πηγή


Εκτύπωση   Email

Related Articles

Image