Συντριβή μεγάλης ουκρανικής αντεπίθεσης στην Χερσώνα: Έλιωσαν πολωνικά T-72M1 και M113 – Εκατόμβες νεκρών σε Κραματόρσκ, Νικολάεφ και Krivoy Rog - Triklopodia

Συντριβή μεγάλης ουκρανικής αντεπίθεσης στην Χερσώνα: Έλιωσαν πολωνικά T-72M1 και M113 – Εκατόμβες νεκρών σε Κραματόρσκ, Νικολάεφ και Krivoy Rog - Triklopodia
Μακελειό στη Χερσώνα – Bομβαρδίζουν με όλα τα μέσα οι Ρώσοι strong>Ο ουκρανικός Στρατός προσπάθησε [...]
ΔΙΕΘΝΗ. - 2 Οκτ 2022 - 13:19
Το διάβασαν:540
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

strong>Ο ουκρανικός Στρατός προσπάθησε να εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση στην πλευρά της Χερσώνας σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την αποδιοργάνωση μετά την ήττα στο Krasny Liman.

Η κίνηση των ουκρανικών δυνάμεων δείχνει ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο. Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν μια μεγάλη ομάδα τεθωρακισμένων στο πρώτο κύμα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές το 1ο Τάγμα αρμάτων μάχης και το 1ο Τάγμα πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προχώρησαν από τη Novovorontsovka προς την κατεύθυνση της Khreschenovka και της Lyubimovka.

Στην ουκρανική αντεπίθεση συμμετείχαν πολωνικά άρματα μάχης T-72M1, υποστηριζόμενα από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BMP-1 και YPR-765 (αμερικανικό M113) που έλαβαν από την Ολλανδία.

Ωστόσο, έγιναν γρήγορα αντιληπτοί από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες με τη βοήθεια drones. Ακολούθησε σφαγή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις χτυπήθηκαν από βάσεις πυροβολικού και Grad MLRS.

«Μετά τα βολέ των MLRS, οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας άρχισαν να κρύβονται, ο σχηματισμός μάχης καταστράφηκε», ανέφεραν οι Ρώσοι προσθέτοντας ότι στάλθηκαν εφεδρείες στο πεδίο της μάχης.

Η καταστροφή της ουκρανικής στρατιωτικής φάλαγγας καταγράφηκε σε βίντεο.

Η επίθεση τέλειωσε αφού ο ουκρανικός Στρατός έχασε μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων. Όλα αυτά έγιναν την προηγούμενη μέρα ενώ οι μάχες συνεχίστηκαν τη νύχτα.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν τη νύχτα, ρίχνοντας έως και 150 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης , σε ρωσικές θέσεις, διέρρηξαν την πρώτη γραμμή άμυνας των ρωσικών στρατευμάτων και προχώρησαν στη δεύτερη.

Περίπου τις ίδιες πληροφορίες δίνει και ο Strelkov, αναφέρει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση κατά μήκος του Δνείπερου και κατέλαβαν τη Zolotaya Balka.

Δείτε βίντεο από την Χερσώνα

Σφοδροί βομβαρδισμοί – 200 νεκροί στο Κραματόρσκ

Στην συνέχεια η ρωσική Αεροπορία και οι πυραυλικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις κτυπώντας διάφορους στόχους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

-Ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας από τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κοντά στην πόλη Dnepropetrovsk κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις κατασκευής των ουκρανικών τακτικών πυραύλων Grom-2 και Tochka-U στο έδαφος του εργοστασίου Yuzhny Machine-Building.

-Έως και 200 Oυκρανοί ​​εθνικιστές, 23 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και περισσότεροι από 30 τόνοι πυρομαχικών καταστράφηκαν από πυραύλους που έπληξαν τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης μονάδων της 81ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και την αποθήκη πυραύλων και όπλων πυροβολικού της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Κραματόρσκ.

-Η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν μονάδες της 26ης πυροβολαρχίας και της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Zakotnoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και στη πόλη Νικολάεφ.

Βίντεο: Boμβαρδισμός ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Opytny

-Χτυπήθηκαν η 128η ταξιαρχία ορεινής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και η 121η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας στις περιοχές των οικισμών Osokorovka στην περιοχή Χερσώνα και Vremevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ,

-η 66η και 93η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Redkodub στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, καθώς και 61 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 148 περιοχές.

-Έξι αποθήκες πυραύλων και πυρομαχικών καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Mayaki της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Lezhino, περιοχή Ζαπορίζιε, Pavlograd, Kolomiytsevo, Dnepropetrovsk και στην πόλη Νικολάεφ, καθώς και δύο σημεία πεδίου για ανεφοδιασμό.

Βίντεο: Βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων στο Ντονέτσκ

-Επίσης καταστράφηκε εξοπλισμός της 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στον οικισμό Redkodub, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

-Στην περιοχή Νικολάεφ, στην περιοχή του οικισμού Chervony, από χτύπημα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, καταστράφηκε η κινητή ομάδα του κέντρου ηλεκτρονικών πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Επίσης, κατά τη διάρκεια της μάχης στην περιοχή Νικολάεφ, χτυπήθηκε διμοιρία αμερικανικών συστημάτων MLRS HIMARS.

-Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν ένα MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στον οικισμό Klescheevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Άλλο ένα ουκρανικό Su-25 καταστράφηκε από ρωσικά συστήματα αεράμυνας κοντά στο χωριό Ternovye Pody, στην περιοχή Νικολάεφ.

-Επιπλέον, πέντε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε μια μέρα σε περιοχές οικισμών: Χερσώνα, Svatovo, Vladimirovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Petrivske της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και Novogorovka της περιοχής του Χάρκοβο.

-Επίσης, 18 αμερικανικοί πύραυλοι από MLRS HIMARS καταρρίφθηκαν πάνω από την πόλη Χερσώνα, στις περιοχές των οικισμών Novaya Kakhovka, Chervoniy Mayak, ενώ δύο αμερικανικοί πύραυλοι αντιραντάρ HARM καταρρίφθηκαν πάνω από τη Novaya Kakhovka.

Βίντεο: Ανατίναξη ουκρανικών αποθήκης όπλων

Iρανικά drones Shahed-136 βομβάρδισαν σε Νικολάεφ και Krivoy Rog

Παράλληλα ιρανικά drones Shahed-136 κωδικοποιημένα ως Geran-2 έπληξαν στόχους στο Krivoy Rog και στο Νικολάεφ.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα βάθη της Ουκρανίας. Αυτή τη φορά ο στόχος ήταν το Krivoy Rog με τον συναγερμό αεροπορικής επιδρομής να ηχεί αργά τη νύχτα.

Ένα drone έπληξε στρατιωτική εγκατάσταση που βρίσκεται στο έδαφος της πόλης. Το βράδυ, πάνω από την πόλη ήταν ορατή φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε μετά από το χτύπημα του drone.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι τέσσερα ιρανικά drones έπληξαν στόχους και στο Νικολάεφ

Τις τελευταίες εβδομάδες, με τη βοήθεια drones καμικάζι, πραγματοποιήθηκαν αρκετές επιδρομές στην Οδησσό, το Ochakov και το Krivoy Rog. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, καταγράφηκε μάλιστα μια μαζική επιδρομή, στην οποία συμμετείχαν έως και είκοσι drones Geran-2 και Lancet. Η Οδησσός και η περιοχή Οτσάκοφ χτυπήθηκαν ταυτόχρονα.

Όπως αναφέρθηκε, τα Shahed-136 έπληξαν την 66η μεραρχία πυροβολικού της 406ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καταστρέφοντας πυροβολικά και μια αποθήκη πυρομαχικών ενώ τα ρωσικά “Lancet” έπληξαν εγκαταστάσεις αεράμυνας, αρχηγεία και εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Μετά από αυτή την επιδρομή, ο Ζελένσκι ζήτησε να ενισχυθεί επειγόντως η αεράμυνα της Οδησσού στέλνοντας εκεί πρόσθετα αντιαεροπορικά συστήματα, ιδίως το γερμανικό ZSU Gepard.

Δείτε βίντεο από τις χτεσινές επιδρομές

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .Πηγή


Εκτύπωση   Email

Related Articles

Image