Κι όμως –Σε αυτή τη χώρα οι πληρωμές γίνονται με την παλάμη του χεριού!

Κι όμως –Σε αυτή τη χώρα οι πληρωμές γίνονται με την παλάμη του χεριού!
Χωρίς chip, μόνο με βιομετρικά στοιχεία Ο κινεζικός κολοσσός τεχνολογίας Tencent έφερε στην αγορά της Κίνας τη δυνατότητα πληρωμών με την παλάμη των
Χωρίς chip, μόνο με βιομετρικά στοιχεία Ο κινεζικός κολοσσός τεχνολογίας Tencent έφερε στην αγορά της Κίνας τη δυνατότητα πληρωμών με την παλάμη των χεριών των χρηστών. Το πείραμα ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Πεκίνου, όπου οι επιβάτες του μετρό μπορούν να πληρώσουν με την παλάμη τους για να επιβιβαστούν στο συρμό, μέσω της WeChat Pay υπηρεσίας.

Οι χρήστες πρέπει απλά να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία αναγνώρισης παλάμης και να σκανάρουν την παλάμη τους στα ειδικά τερματικά που υπάρχουν στο σταθμό του μετρό. Έπειτα, απλά κρατούν την παλάμη τους ανοιχτή πάνω από ένα σκάνερ στην είσοδο του μετρό και πληρώνουν αυτόματα το εισιτήριο μέσω του WeChat λογαριασμού τους.

Η τεχνολογία βασίζεται στην αναγνώριση της επιφάνειας της παλάμης σε συνδυασμό με τις φλέβες του χεριού και αναπτύχθηκε από την εταιρία τεχνητής νοημοσύνης YouTu.

Στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την απόδοση και να απλοποιήσουμε την εμπειρία χρήστη, κάναμε τη νέα τεχνολογία πιο φιλική στους γηραιότερους και προσβάσιμη σε ανθρώπους με αναπηρία.

  • Η Tencent σκοπεύει να επεκτείνει αυτόν τον τρόπο πληρωμής σε καταστήματα λιανικής, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και αλλού.

Ο νέος τρόπος πληρωμών έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στα social media, με πολλούς να ανησυχούν για την ιδιωτικότητα των χρηστών, σε μία χώρα όπου οι πληρωμές με αναγνώριση προσώπου είναι ήδη διαθέσιμες εδώ και χρόνια, ενώ και οι κλοπές βιομετρικών δεδομένων είναι διαδεδομένες.

Άλλοι, θεωρούν πως είναι βολικό και γρήγορο και δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να πληρώσει ακόμα κι αν έχει εξαντληθεί η μπαταρία του κινητού του. Αξίζει να σημειωθεί πως το WeChat και το AliPay καταλαμβάνουν το 90% των mobile πληρωμών στην Κίνα.

wifinews.gr *Αντε και στα δικά μας>Τα δικά μας δικά τους και τα δικά τους δικά τους..

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Πηγή


Εκτύπωση   Email

Related Articles

Image