ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΞΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - Κατοχικά Νεα

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΞΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - Κατοχικά Νεα
Γ. ΡΩΜΑΝΟΣ:«ΤΑ ΠΕΡIΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ "ΒΑΘEΩΣ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ HARVARD ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΕΙΣ

Γ. ΡΩΜΑΝΟΣ:«ΤΑ ΠΕΡIΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ “ΒΑΘEΩΣ” ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ HARVARD ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΥΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ!»

Ο Λίμπερ, που ομολόγησε πλήρως, καταδικάστηκε βάσει του πρόσφατου, (του 2018), νόμου των ΗΠΑ που αποσκοπεί στον περιορισμό της οικονομικής και επιστημονικής κατασκοπείας.

Καταδικασθείς, είναι ο 62χρονος Charles M. Lieber (Τσάρλς Μ. Λίμπερ), πρόεδρος Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ειδικός στην εξαιρετικά κρίσιμη και νευραλγική ειδικότητα της Νανοτεχνολογίας.

Ο συγγραφέας – αναλυτής και ιστορικός ερευνητής Γιώργος Ρωμανός , μιλώντας σήμερα στον 98.4 υποστήριξε ότι προκαλεί ερωτηματικά η είδηση που δεν έτυχε και ιδιαίτερης προβολής , σύμφωνα με την οποία, στις 21/12/2021, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης, εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε μία τεράστιας σημασίας δίκη.

Η συνεδρίαση κράτησε μόλις έξη ημέρες και οι ένορκοι χρειάστηκαν λιγότερες από τρεις ώρες για να γνωμοδοτήσουν –χρόνοι ρεκόρ για τέτοιας σημασίας υπόθεση.

Καταδικασθείς , είπε , είναι ο 62χρονος Charles M. Lieber (Τσάρλς Μ. Λίμπερ), πρόεδρος Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ειδικός στην εξαιρετικά κρίσιμη και νευραλγική ειδικότητα της Νανοτεχνολογίας.

Η επιμέτρηση της ποινής θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση και μπορεί να φτάσει έως κάθειρξη 26 ετών και πρόστιμο 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Ο Λίμπερ, που ομολόγησε πλήρως, καταδικάστηκε βάσει του πρόσφατου, (του 2018), νόμου των ΗΠΑ που αποσκοπεί στον περιορισμό της οικονομικής και επιστημονικής κατασκοπείας .

Ο Λίμπερ κατηγορήθηκε με την αποκάλυψη, πενταετούς (δίγλωσση) «Σύμβαση Εργασίας Ξένου Εμπειρογνώμονα υψηλού επιπέδου στο πρόγραμμα ‘‘Χίλια Ταλέντα’’» με την Κίνα .

Σύμβαση, που είχε υπογράψει, το 2011, με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Γουχάν (Wuhan University of Technology–WUT). Όμως ο ίδιος και οι συνεργάτες του, στην έδρα του, στο Χάρβαρντ, έλαβαν και 15 εκατομμύρια δολάρια από υψηλόβαθμες, «κρίσιμες» αμερικανικές υπηρεσίες.

ellinikiafipnisis

ΠΗΓΗ

Πηγή


Εκτύπωση   Email

Related Articles

Image