Screen New Deal – Μέλλον Χωρίς Επαφή - Κατοχικά Νεα

Screen New Deal – Μέλλον Χωρίς Επαφή - Κατοχικά Νεα
Η Αληθινη Εναλλακτικη Ενημερωση Της Ελλαδας

“Εάν ποτέ στο μέλλον ο αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση τους χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στην γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν”. Thomas Jefferson – Πρόεδρος της Αμερικής

«Ο παρεμβατισμός οδηγεί αναπόφευκτα στον σοσιαλισμό, η κεντρική τραπεζική οδηγεί αναπόφευκτα στον υπερπληθωρισμό, η πλήρης έλλειψη μετρητών οδηγεί αναπόφευκτα στην απόλυτη επιτήρηση και το ‘εγγυημένο εισόδημα’ οδηγεί αναπόφευκτα στην εγγυημένη υποδούλωση. Ένα θανατηφόρο δηλητήριο παραμένει θανατηφόρο δηλητήριο ακόμη και όταν λαμβάνεται σταδιακά». Jakub Boydar Winiewski

«Στην αρχή, οι μάζες παρερμήνευσαν ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια σκανδαλώδη αύξηση των τιμών. Μόνο αργότερα, με την ονομασία πληθωρισμός, η διαδικασία κατανοήθηκε σωστά ως η πτώση του χρήματος». Konrad Heiden, (1944)

***

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη αλχημεία κι απάτη από αυτή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η ιδέα ήταν ότι θα μπορούσαν να υποτάξουν όλα τα κράτη μέσα από αυτήν ακριβώς την αλχημεία. Οι δύο λόγοι που έγιναν τόσο πλούσιες οι τράπεζες ήταν αφενός μεν η ανεξέλεγκτη κοπή χρήματος και αφετέρου το ότι δεν πλήρωναν ποτέ τους αναλογούντες φόρους! Γιατί άλλωστε να τους πληρώσουν και σε ποιους; Αφού αυτές ήταν το κράτος.

Αυτή η τακτική αποτελεί μέρος της προγραμματισμένης καταστροφής των οικονομιών, της εξάλειψης των μετρητών για να δημιουργηθεί μια κοινωνία χωρίς μετρητά υπέρ ενός ψηφιακού νομισματικού τερατουργήματος. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα τεράστιο κοινωνικό σύστημα βαθμολόγησης πιστωτικών μονάδων βασισμένο στο μοντέλο της κομμουνιστικής Κίνας, υποστηριζόμενο, χρηματοδοτούμενο και κατασκευασμένο με πλήρη συνενοχή της Silicon Valley των ΗΠΑ. Η εκτύπωση χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες ήταν ο βασικός πυλώνας αυτής της παγίδας και συνεχίζει να προχωράει ολοταχώς, καθώς οι τιμές των τροφίμων, των αγαθών και των υπηρεσιών συνεχίζουν να κλιμακώνονται πέρα από κάθε φαντασία. Σκεφτείτε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή ενός σκόπιμα δομημένου υπερπληθωρισμού που έχει σκοπό να γονατίσει κάθε χώρα.

Μετά από τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια αποκλεισμών, καραντίνας, εντολών, απειλών, ψευδών δοκιμών, ενέσεων βιολογικών όπλων, καταστροφής οικογενειών, οικονομικής κόλασης και κρατικών δολοφονιών, το σχέδιο της παγκόσμιας κυριαρχίας προωθείται περαιτέρω από έναν ενιαίο “πόλεμο” μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπου όλοι οι παίκτες, όπως φαίνεται, συνεργάζονται σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει μια νέα εποχή λιμού και νομισματικού Αρμαγεδδώνα.

Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο, αλλά έχει γίνει αποδεκτό από μεγάλο μέρος του κόσμου, ιδιαίτερα από το αδαές και αδιάφορο κοινό. Το υπόλοιπο μακελειό που λαμβάνει συνεχώς χώρα σε όλο τον κόσμο στα χέρια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και άλλων αγνοείται ουσιαστικά υπέρ της υποστήριξης μόνο της Ουκρανίας, ενός μορφώματος-κράτους που ελέγχεται πλήρως από τις ΗΠΑ. Ξεχάστε την Υεμένη, την Συρία, την Αφρική, τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, την άγρια επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, τις βάναυσες κυρώσεις εναντίον πολλών κυρίαρχων χωρών, κυρίως από τις ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κι όλες τις άλλες θηριωδίες που επιβάλλονται εναντίον εκατομμυρίων ανίδεων κι αμέτοχων ανθρώπων παντού. Τώρα είναι της μόδας να υποστηρίζουμε μόνο την Ουκρανία στο γεγονός ψεύτικης σημαίας των ΗΠΑ που ονόμασαν “πόλεμος Ρωσίας/Ουκρανίας” μια σύγκρουση που σκόπιμα και συνειδητά δομείται ως ένας τρόπος να αποδυναμωθεί η Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείται για να λιμοκτονήσει ο κόσμος από τρόφιμα και ενέργεια.

Το εκνευριστικό με τους Γερμανούς, τους Ευρωπαίους όπως και τους Αμερικανούς είναι ότι είχαν την απαίτηση όντως η Ρωσία να δέχεται κυρώσεις και να μην επιβάλει αντίποινα. Αυτό όντως ξεπερνάει κάθε κανόνα της κοινής λογικής. Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία με αφορμή την “ουκρανική σύγκρουση” είναι ότι τελικά κανείς στην Δύση δεν πίστευε ότι θα υποστεί τέτοια ζημιά επιβάλλοντας κυρώσεις στην Ρωσική οικονομία. Είχαν τόσο εθιστεί στην χρηματιστηριακή φούσκα που αποκαλούν “οικονομία” ώστε πίστευαν ότι η Ρωσία δεν θα αποτελούσε απειλή. Όμως σε καιρούς απόλυτης κρίσης αποδεικνύεται ότι πάντοτε υπερισχύουν οι πραγματικές οικονομίες. Δηλαδή οικονομίες οι οποίες διαθέτουν εσωτερική επάρκεια σε ενέργεια, πρώτες ύλες, τρόφιμα και επιστημονικό δυναμικό.

Αν έπαθαν τέτοια νίλα από την, σχετικά καλόβολη Ρωσία, σκέψου τι θα πάθουν με την Κίνα…

Με την Πυρηνική Ρωσία έχουν να κάνουν όχι με την Υεμένη … HELLOOOO, ζωντόβολα… Ή είναι τόσο ηλίθιοι που καταντούν απολύτως ανίκανοι ή μας δουλεύουν.-

Ήταν Τετάρτη 6 Μαΐου του 2020

Υπό την κάλυψη της σαπουνόπερας της πανδημίας, ο Andrew Cuomo καλεί τους δισεκατομμυριούχους να οικοδομήσουν μια δυστοπία υψηλής τεχνολογίας.

«Είμαστε έτοιμοι, είμαστε πανέτοιμοι. Είμαστε Νεοϋορκέζοι, άρα είμαστε επιθετικοί και φιλόδοξοι… Συνειδητοποιούμε ότι η αλλαγή όχι μόνο επίκειται, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι φίλη, αν γίνει με τον σωστό τρόπο”. ξεφύσηξε ο κυβερνήτης.

Η έμπνευση γι’ αυτές τις ασυνήθιστα καλές διαθέσεις ήταν μια “τηλε-επίσκεψη” από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Έρικ Σμιντ, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση του κυβερνήτη για να ανακοινώσει ότι θα ηγηθεί μιας επιτροπής με γαλάζιες κορδέλες για να επανασχεδιάσει την πραγματικότητα της πολιτείας της Νέας Υόρκης μετά τον covid, με έμφαση στην μόνιμη ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της ζωής του όχλου.

«Οι πρώτες προτεραιότητες αυτού που προσπαθούμε να κάνουμε, επικεντρώνονται στην τηλεϊατρική, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ευρυζωνικότητα. Πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις που μπορούν να παρουσιαστούν τώρα, να επιταχυνθούν και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία ώστε να βελτιώσουμε τα πράγματα». είπε ο Schmidt

Για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι οι στόχοι του πρώην προέδρου της Google ήταν καθαρά καλοπροαίρετοι, στο φόντο του βίντεο υπήρχε ένα ζευγάρι χρυσά φτερά αγγέλου μέσα σε πλαίσιο. (LOL)

Μόλις μια μέρα νωρίτερα, ο Cuomo είχε ανακοινώσει μια παρόμοια συνεργασία με το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για την ανάπτυξη «ένα πιο έξυπνο εκπαιδευτικό σύστημα». Αποκαλώντας τον Γκέιτς «οραματιστή», ο Κουόμο είπε ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει «μια στιγμή στην ιστορία που μπορούμε πραγματικά να ενσωματώσουμε και να προωθήσουμε τις ιδέες του Γκέιτς… όλα αυτά τα κτίρια, όλες αυτές τις φυσικές αίθουσες διδασκαλίας, γιατί όχι με όλη αυτήν την τεχνολογία που διαθέτουμε;» ρώτησε, προφανώς καθόλου ρητορικά.

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να γίνει αυτό, αλλά αρχίζει να διαμορφώνεται κάτι που μοιάζει με συγκροτημένο δόγμα πανδημικού σοκ. Ονομάστε το “Screen New Deal”. Πολύ πιο υψηλής τεχνολογίας από οτιδήποτε έχουμε δει κατά την διάρκεια προηγούμενων καταστροφών, το μέλλον που επισπεύδεται να υπάρχει καθώς τα σώματα ακόμα συσσωρεύονται, αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες της φυσικής μας απομόνωσης όχι ως επώδυνη ανάγκη για να σωθούν ζωές, αλλά ως ένα ζωντανό εργαστήριο για ένα μόνιμο και εξαιρετικά κερδοφόρο, γι’ αυτούς, μέλλον του ανθρωπόζωου, χωρίς επαφή.

Μην ξεχνάμε πως η επαφή των σωμάτων είναι μη λεκτική Επικοινωνία, όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις του (και οι 18), αυτό τι είδος επικοινωνίας αν απαγορευτεί· ο άνθρωπος όπως τον γνωρίζουμε θα πάψει να υπάρχει. Ακόμη και τα ζώα, τα θηλαστικά τουλάχιστον, επικοινωνούν μέσω της επαφής των σωμάτων τους. Ετοιμάζουν να υπο-εξελίξουν τον άνθρωπο (όπως τον γνωρίζουμε) σε κάτι άλλο, σίγουρα μη θηλαστικό. (διάβασε το άρθρο “Ευφυής Μαύρη Χλαπάτσα & Αεροψεκασμοί)

Η Anuja Sonalker, Διευθύνων Σύμβουλος της Steer Tech, μιας εταιρείας με έδρα το Μέριλαντ που πωλεί τεχνολογικές υπηρεσίες αυτόματης στάθμευσης, συνόψισε πρόσφατα την νέα εξατομικευμένη παρουσίαση του ιού.

«Υπάρχει μια σαφής άνοδος της τεχνολογίας χωρίς άνθρωπο, ανέπαφη, οι άνθρωποι είναι βιολογικοί κίνδυνοι, οι μηχανές όχι».

Είναι ένα μέλλον στο οποίο τα σπίτια μας δεν θα είναι ποτέ ξανά αποκλειστικά προσωπικοί χώροι, αλλά θα είναι, μέσω ψηφιακής συνδεσιμότητας υψηλής ταχύτητας, τα σχολεία μας, τα ιατρεία μας, τα γυμναστήρια μας και, αν το κρίνει το κράτος, οι φυλακές μας. Φυσικά, για πολλούς από εμάς, αυτά τα ίδια σπίτια είχαν ήδη μετατραπεί σαν χώροι εργασίας και δεν ήταν ποτέ εκτός λειτουργίας και σαν κύριος χώρος ψυχαγωγίας πριν από την πανδημία κι ο εγκλεισμός επιτήρησης στην κοινότητα είχε ήδη γνωρίσει άνθηση. Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι ήδη έτοιμες για να επιταχυνθούν με απίστευτες ταχύτητες.

Αυτό είναι ένα μέλλον στο οποίο, για τους προνομιούχους, σχεδόν τα πάντα παραδίδονται στο σπίτι, είτε εικονικά μέσω streaming και τεχνολογίας cloud, είτε φυσικά μέσω οχήματος χωρίς οδηγό ή drone, και στην συνέχεια θα μοιράζονται σε μια διαμεσολαβημένη πλατφόρμα. Είναι ένα μέλλον που απασχολεί πολύ λιγότερους δασκάλους, γιατρούς και οδηγούς. Δεν δέχεται μετρητά ή πιστωτικές κάρτες (υπό το πρόσχημα του ελέγχου των ιών) και έχει σκελετική μαζική μεταφορά και πολύ λιγότερη ζωντανή τέχνη. Είναι ένα μέλλον που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί με «τεχνητή νοημοσύνη», αλλά στην πραγματικότητα συγκρατείται από δεκάδες εκατομμύρια ανώνυμους εργάτες κρυμμένους σε αποθήκες, κέντρα δεδομένων, εργοστάσια επεξεργασίας περιεχομένου, ηλεκτρονικά εργαστήρια εργασίας, ορυχεία λιθίου, βιομηχανικές φάρμες, εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος και φυλακές, όπου μένουν απροστάτευτοι από ασθένειες και υπερεκμετάλλευση.

Πρόκειται για ένα μέλλον στο οποίο κάθε μας κίνηση, κάθε μας λέξη, κάθε μας σχέση θα είναι ανιχνεύσιμη, με δεδομένα που θα μπορούν να εξορύσσονται από πρωτοφανείς συνεργασίες μεταξύ κυβερνήσεων και τεχνολογικών κολοσσών.

Αν όλα αυτά ακούγονται οικεία, είναι επειδή, πριν από τον Covid, αυτό το ακριβές μέλλον που τροφοδοτείται από εφαρμογές, που τροφοδοτείται από συναυλίες, μας πουλήθηκε στο όνομα της ευκολίας, της απλότητας και της εξατομίκευσης. Αλλά πολλοί από εμάς είχαμε ανησυχίες. Σχετικά με την ασφάλεια, την ποιότητα και την ανισότητα της τηλευγείας και των διαδικτυακών τάξεων. Σχετικά με τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που θερίζουν πεζούς και drones που σπάνε πακέτα και ανθρώπους. Σχετικά με την παρακολούθηση τοποθεσίας και το εμπόριο χωρίς μετρητά που εξαφανίζουν την ιδιωτική μας ζωή και εδραιώνουν τις φυλετικές και έμφυλες διακρίσεις. Σχετικά με τις αδίστακτες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δηλητηριάζουν την οικολογία των πληροφοριών και την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Σχετικά με τις «έξυπνες πόλεις» γεμάτες με αισθητήρες που υποκαθιστούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Σχετικά με τις καλές θέσεις εργασίας που εξάλειψαν αυτές οι τεχνολογίες. Για τις κακές δουλειές που παρήγαγαν μαζικά. (αναζήτησε τα άρθρα: «Έξυπνες» Πόλεις για Ηλίθιους Ανθρώπους Α’ και Έξυπνες Πόλεις – Ψηφιακές Φυλακές Β’)

Και πάνω απ’ όλα, είχαμε ανησυχίες για τον πλούτο και την δύναμη που συσσωρεύτηκε από μια χούφτα εταιρείες τεχνολογίας που απειλούν την (όποια) δημοκρατία, αποφεύγοντας κάθε ευθύνη για τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι τομείς που κυριαρχούν πλέον, είτε πρόκειται για τα μέσα ενημέρωσης, είτε για το λιανικό εμπόριο, είτε για τις μεταφορές.

Σήμερα, πολλές από αυτές τις εύλογες ανησυχίες παρασύρονται από ένα παλιρροϊκό κύμα πανικού και αυτήν η δυστοπία περνάει από μια βιαστική αλλαγή επωνυμίας. Τώρα, με φόντο έναν δήθεν οδυνηρό μαζικό θάνατο, μας πλασάρεται με την αμφίβολη υπόσχεση ότι αυτές οι τεχνολογίες είναι ο μόνος δυνατός τρόπος για να διασφαλίσουμε την ζωή μας από την πανδημία, είναι τα απαραίτητα κλειδιά για να κρατήσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας ασφαλείς. Είναι ένα μέλλον στο οποίο τα σπίτια μας δεν θα είναι ποτέ ξανά αποκλειστικά προσωπικοί χώροι, αλλά είναι, μέσω ψηφιακής συνδεσιμότητας υψηλής ταχύτητας, τα σχολεία μας, τα ιατρεία μας, τα γυμναστήρια μας και ΑΝ το αποφασίσει το κράτος, οι φυλακές μας.

Χάρη στον Cuomo και τις διάφορες δισεκατομμυριούχες συνεργασίες του (συμπεριλαμβανομένης μιας με τον Michael Bloomberg για δοκιμές και ανίχνευση), η πολιτεία της Νέας Υόρκης γίνεται ο αστραφτερός εκθεσιακός χώρος για αυτό το ζοφερό μέλλον -αλλά οι φιλοδοξίες ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα οποιασδήποτε πολιτείας ή χώρας.

Στο νεκρό κέντρο όλων ο Eric Schmidt

Πριν καταλάβουν οι Αμερικανοί την απειλή του Covid-19, ο Schmidt είχε συμμετάσχει σε μια επιθετική εκστρατεία λόμπι και δημοσίων σχέσεων προωθώντας ακριβώς το όραμα του «Black Mirror» της κοινωνίας όπου ο Κουόμο μόλις τον εξουσιοδότησε να οικοδομήσει. Στο επίκεντρο αυτού του οράματος βρίσκεται η απρόσκοπτη ενοποίηση της κυβέρνησης με μια χούφτα γίγαντες της Silicon Valley -με δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, ιατρεία, αστυνομία και στρατό όλα να αναθέτουν, με υψηλό κόστος, πολλές από τις βασικές τους λειτουργίες σε ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας.

Είναι ένα όραμα που ο Schmidt προωθεί ως πρόεδρος του Defense Innovation Board, το οποίο συμβουλεύει το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με την αυξημένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον στρατό, και ως πρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ή NSCAI, η οποία συμβουλεύει το Κογκρέσο σχετικά με…

“…Τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, τις σχετικές εξελίξεις στην μηχανική μάθηση και τις συναφείς τεχνολογίες”, με στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών εθνικής και οικονομικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κινδύνου”.

Και τα δύο διοικητικά συμβούλια είναι γεμάτα με ισχυρούς CEOS της Silicon Valley και κορυφαία στελέχη από εταιρείες όπως η Oracle, η Amazon, η Microsoft, το Facebook και φυσικά οι συνάδελφοι του Schmidt στην Google.

Ο Eric Schmidt, εκτελεστικός πρόεδρος της Alphabet Inc, της μητρικής εταιρείας της Google,
μιλά κατά την διάρκεια συνεδρίου της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας για την Τεχνητή Νοημοσύνη
στις 5 Νοεμβρίου 2019 στην Ουάσιγκτον, DC (φωτογραφία Alex Wong/Getty Images)

Η επιτροπή πραγματοποίησε συνέδριο με θέμα «Δύναμη μέσω της καινοτομίας: Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ».

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Eric Schmidt, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει περισσότερα από 5,3 δις δολάρια σε μετοχές της Alphabet (μητρική εταιρεία της Google), καθώς και μεγάλες επενδύσεις σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, ουσιαστικά διεξήγαγε ένα shakedown με έδρα την Ουάσιγκτον για λογαριασμό της Silicon Valley. Ο κύριος σκοπός των δύο συμβουλίων είναι να ζητήσουν εκθετικές αυξήσεις στις κρατικές δαπάνες για έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη και σε υποδομές τεχνολογίας όπως το 5G – επενδύσεις που θα ωφελούσαν άμεσα τις εταιρείες στις οποίες ο Schmidt και άλλα μέλη αυτών των συμβουλίων έχουν εκτεταμένες συμμετοχές.

Πρώτα σε κεκλεισμένων των θυρών παρουσιάσεις σε νομοθέτες και αργότερα σε δημόσιες γνωμοδοτήσεις και συνεντεύξεις, το επιχείρημα του Schmidt ήταν ότι από την στιγμή που η Κινεζική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δαπανήσει απεριόριστο δημόσιο χρήμα για την οικοδόμηση της υποδομής επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας, επιτρέποντας Κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Alibaba, η Baidu και η Huawei να αποσπάσουν τα κέρδη από εμπορικές εφαρμογές, η δεσπόζουσα θέση των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στον γκρεμό της κατάρρευσης, (κι εκεί να παραμείνει) με άμεσο κίνδυνο εθνικής ασφάλειας.

Το Κέντρο Πληροφοριών για την Ηλεκτρονική Ιδιωτικότητα απέκτησε πρόσφατα πρόσβαση, μέσω αιτήματος για τον Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφορίας, σε μια παρουσίαση που έκανε η NSCAI του Schmidt πριν από τρία χρόνια, τον Μάιο του 2019. Διατυπώνονται μια σειρά από κινδυνολογικούς ισχυρισμούς σχετικά με το πώς η σχετικά χαλαρή ρυθμιστική υποδομή της Κίνας και η απύθμενη όρεξή της για επιτήρηση την κάνουν να προηγείται των ΗΠΑ σε διάφορους τομείς, όπως η “τεχνητή νοημοσύνη για ιατρική διάγνωση”, τα αυτόνομα οχήματα, οι ψηφιακές υποδομές, οι “έξυπνες πόλεις”, η κοινή χρήση οχημάτων και το εμπόριο χωρίς μετρητά.

Οι λόγοι που δίνονται για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Κίνας είναι αμέτρητοι, από τον τεράστιο όγκο των καταναλωτών που ψωνίζουν online, την έλλειψη παλαιών τραπεζικών συστημάτων στην Κίνα, η οποία της επέτρεψε να ξεπεράσει τα μετρητά και τις πιστωτικές κάρτες και να απελευθερώσει μια τεράστια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακών υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας ψηφιακές πληρωμές- και την σοβαρή έλλειψη γιατρών, η οποία οδήγησε την κυβέρνηση να συνεργαστεί στενά με εταιρείες τεχνολογίας όπως η Tencent για να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για “προγνωστική” ιατρική. Οι διαφάνειες σημειώνουν ότι στην Κίνα, οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν την εξουσία να ξεπεράσουν γρήγορα τα ρυθμιστικά εμπόδια, ενώ οι Αμερικανικές πρωτοβουλίες είναι βυθισμένες στην συμμόρφωση με το HIPPA και την έγκριση του FDA.

Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, ωστόσο, το NSCAI επισημαίνει την προθυμία της Κίνας να ενστερνιστεί τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην μαζική παρακολούθηση και την συλλογή δεδομένων ως λόγο για το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Η παρουσίαση προβάλλει την…

«Ρητή κυβερνητική υποστήριξη και συμμετοχή για ανάπτυξη αναγνώρισης προσώπου… Η επιτήρηση είναι ένας από τους πρώτους και καλύτερους πελάτες, για την τεχνητή νοημοσύνη και επιπλέον, η μαζική επιτήρηση είναι μια τρομακτική εφαρμογή για βαθύ έλεγχο». (δες την ταινία ANON του 2018, δείχνει έναν κόσμο χωρίς ανωνυμία. Από αυτή την ταινία είναι οι φωτογραφίες)

Μια διαφάνεια με τίτλο: “Κρατικά σύνολα δεδομένων: Η Κίνα, μαζί με τον κύριο Κινεζικό (ανταγωνιστή της Google), την Alibaba, τρέχουν με φόρα προς τα εμπρός” δηλαδή προς την τεχνητή νουμοσύνη, των ανωνυμία, για τον έλεγχο των ανθρωπομαζών.

Αυτό είναι αξιοσημείωτο επειδή η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, έχει προωθήσει αυτό το ακριβές όραμα μέσω του τμήματος Sidewalk Labs, επιλέγοντας ένα μεγάλο μέρος του Τορόντο ως πρωτότυπο της «έξυπνης πόλης». Αλλά το έργο του Τορόντο μόλις έκλεισε μετά από δύο χρόνια αδιάκοπης διαμάχης σχετικά με τις τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων που θα συνέλεγε η Alphabet, την έλλειψη προστασίας της ιδιωτικής ζωής και αμφισβητήσιμα οφέλη για την πόλη συνολικά.

Πέντε μήνες μετά από αυτήν την παρουσίαση, τον Νοέμβριο του 2020, η NSCAI εξέδωσε μια ενδιάμεση έκθεση στο Κογκρέσο, η οποία σημείωσε περαιτέρω τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη να ανταποκριθούν οι ΗΠΑ στην προσαρμογή της Κίνας σε αυτές τις αμφιλεγόμενες, για την ιδιωτικότητα τεχνολογίες.

«Είμαστε σε έναν στρατηγικό ανταγωνισμό. Το AI θα είναι στο κέντρο. Το μέλλον της εθνικής μας ασφάλειας και οικονομίας διακυβεύονται επικύνδυνα». αναφέρει η έκθεση, που ελήφθη μέσω του FOIA από το Κέντρο Πληροφοριών Ηλεκτρονικού Απορρήτου.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, ο Schmidt έβγαζε την καμπάνια του στο κοινό, ίσως κατανοώντας ότι οι αυξήσεις του προϋπολογισμού που ζητούσε το διοικητικό συμβούλιο του δεν θα μπορούσαν να εγκριθούν χωρίς πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Σε ένα δημοσίευμα των New York Times με τίτλο “I used to Run Google. Silicon Valley Could Lose to China”, (Συνήθιζα να χρησιμοποιώ το Google. Η Silicon Valley μπορεί να χάσει από την Κίνα) ο Schmidt ζήτησε “πρωτοφανείς συνεργασίες μεταξύ κυβέρνησης και βιομηχανίας” και, για άλλη μια φορά, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κοντολογίς τους τρομοκρατούσε, γιατί έτσι ορίζει η καθώς πρέπει προπαγάνδα.

“Η τεχνητή νοημοσύνη θα ανοίξει νέα σύνορα σε όλα τα πεδία, από την βιοτεχνολογία έως τις τράπεζες και αποτελεί επίσης προτεραιότητα του Υπουργείου Άμυνας. Αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, οι συνολικές επενδύσεις της Κίνας στην έρευνα και την ανάπτυξη αναμένεται να ξεπεράσουν εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα σε 10 χρόνια, περίπου την ίδια στιγμή που η οικονομία της αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη από την δική μας. Αν δεν αλλάξουν αυτές οι τάσεις, στην δεκαετία του 2030 θα ανταγωνιζόμαστε μια χώρα που έχει μεγαλύτερη οικονομία, περισσότερες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, καλύτερη έρευνα, ευρύτερη ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ισχυρότερη υπολογιστική υποδομή… Τελικά, οι Κινέζοι ανταγωνίζονται για να γίνουν οι κορυφαίοι καινοτόμοι στον κόσμο (στην παύση της ιδιωτικότητας) και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίζουν για να κερδίσουν.”

Η μόνη λύση, για τον Schmidt, ήταν η διοχέτευση δημόσιου χρήματος. Επαινώντας τον Λευκό Οίκο για το αίτημα διπλασιασμού της χρηματοδότησης της έρευνας στην τεχνητή νοημοσύνη και την κβαντική επιστήμη της πληροφορίας, ανέφερε:

“Θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να διπλασιάσουμε ξανά και ξανά, την χρηματοδότηση σε αυτούς τους τομείς, καθώς χτίζουμε θεσμική ικανότητα σε εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα. … Ταυτόχρονα, το Κογκρέσο θα πρέπει να ανταποκριθεί στο αίτημα του προέδρου για το υψηλότερο επίπεδο χρηματοδότησης αμυντικής Ε & Α τα τελευταία 70 χρόνια και το Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτό το κύμα πόρων για να οικοδομήσει πρωτοποριακές ικανότητες στην Α.Ι., την κβαντική, την υπερηχητική και άλλους τεχνολογικούς τομείς προτεραιότητας”.

Αυτό συνέβη ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από την κήρυξη της επιδημίας του κορωνοϊού ως πανδημίας, και δεν αναφέρθηκε καθόλου ότι στόχος αυτής της τεράστιας, υψηλής τεχνολογικής επέκτασης ήταν η προστασία της Αμερικανικής υγείας. Μόνο ότι ήταν απαραίτητο να αποφευχθεί η υπερανταγωνισμός από την Κίνα. Αλλά, φυσικά, αυτό θα άλλαζε σύντομα. Τους επόμενους δύο μήνες από τότε, ο Schmidt έθεσε αυτά τα προϋπάρχοντα αιτήματα – για μαζικές δημόσιες δαπάνες στην έρευνα και τις υποδομές υψηλής τεχνολογίας, για μια σειρά από “συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα” στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και για την εξαφάνιση μυριάδων μέτρων προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας – μέσω μιας επιθετικής άσκησης επαναπροσδιορισμού. Τώρα όλα αυτά τα μέτρα (και πολλά άλλα) πωλούνται στο κοινό ως η μόνη πιθανή ελπίδα για να προστατευτούν από έναν νέο ιό που θα σας συνοδεύει για τα επόμενα χρόνια.

Και οι οποίες στελεχώνουν τις σημαίνουσες συμβουλευτικές επιτροπές στις οποίες προεδρεύει, έχουν όλοι επανατοποθετηθεί ως δήθεν καλοπροαίρετοι προστάτες της δημόσιας υγείας και γενναιόδωροι υπερασπιστές των βασικών εργαζομένων “καθημερινών ηρώων” (πολλοί από τους οποίους, όπως οι οδηγοί διανομών, θα έχαναν τη δουλειά τους αν αυτές οι εταιρείες έκαναν το δικό τους). Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το λουκέτο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο Schmidt έγραψε ένα άρθρο στη Wall Street Journal που έδινε τον νέο τόνο και καθιστούσε σαφές ότι η Silicon Valley είχε κάθε πρόθεση να αξιοποιήσει την κρίση για μια μόνιμη μεταμόρφωση.

“Όπως και άλλοι Αμερικανοί, οι τεχνολόγοι (πολύ-δισεκατομυριούχοι) προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους, για να υποστηρίξουν την αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη γραμμή… Αλλά κάθε Αμερικανός θα πρέπει να αναρωτιέται πού θέλουμε να βρίσκεται το έθνος όταν η πανδημία Covid-19 τελειώσει. Πώς θα μπορούσαν οι αναδυόμενες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στην τρέχουσα κρίση να μας ωθήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον; Εταιρείες όπως η Amazon γνωρίζουν πώς να προμηθεύουν και να διανέμουν αποτελεσματικά. Θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες και συμβουλές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν διαθέτουν τα υπολογιστικά συστήματα και την τεχνογνωσία.

Θα πρέπει επίσης να επιταχύνουμε την τάση προς την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία δοκιμάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Διαδικτυακά, δεν υπάρχει απαίτηση εγγύτητας, κάτι που επιτρέπει στους μαθητές να λαμβάνουν οδηγίες από τους καλύτερους δασκάλους, ανεξάρτητα από την σχολική περιφέρεια στην οποία κατοικούν… Η ανάγκη για γρήγορους πειραματισμούς μεγάλης κλίμακας θα επιταχύνει επίσης την επανάσταση της βιοτεχνολογίας.

Τέλος, η χώρα έχει καθυστερήσει πολύ για μια πραγματική ψηφιακή υποδομή… Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια μελλοντική οικονομία και ένα εκπαιδευτικό σύστημα βασισμένο στα τηλε-όλα, χρειαζόμαστε έναν πλήρως συνδεδεμένο πληθυσμό και εξαιρετικά γρήγορες υποδομές. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια τεράστια επένδυση -ίσως ως μέρος ενός πακέτου τόνωσης- για να μετατρέψει την ψηφιακή υποδομή της χώρας σε πλατφόρμες που βασίζονται στο cloud και να τις συνδέσει με ένα δίκτυο 5G.”

Πράγματι ο Schmidt ήταν αμείλικτος στην επιδίωξη αυτού του οράματος, ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες διάσημες μαριονέτες Γιούβαλ Νόα Χαράρι, Κλάους Σβαμπ, Μπιλ Γκέιτς, Σόρος και λοιπά βδελύγματα…

“Το περιβάλλον βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και η κλιματική αλλαγή είναι μια υπαρξιακή απειλή. Ο κόσμος πρέπει να μεταμορφωθεί γρήγορα σύμφωνα με τα σχέδια μιας τεχνοκρατικής ελίτ και εμείς πρέπει να υιοθετήσουμε τις ιδέες και τις πολιτικές προτιμήσεις 50 επιλεγμένων αφηγητών που κατέθεσαν της απόψεις τους για να ολοκληρωθεί το βιβλίο, τους οποίους περιγράφω ως παγκόσμιους στοχαστές και μοναδικούς διανοούμενους. Υιοθετούμε την άποψη ότι, καθώς ανακάμπτουν από την πανδημία και ξεκινούν μια πορεία προς ριζικές και επιταχυνόμενες αλλαγές, οι κοινωνίες και οι οικονομίες μας θα πρέπει να είναι συντονισμένες με τις ανάγκες των παγκόσμιων κοινών καλών μας. Η κλιματική αλλαγή, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα συλλογικής δράσης που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ, και η ανθρωπότητα δεν αντιμετώπισε ποτέ μια προσπάθεια πιο περίπλοκη, φιλόδοξη και μακροπρόθεσμη από την αναχαίτιση της κατάρρευσης του οικοσυστήματος και την σταθεροποίηση του κλίματος.

Προτιμώ ένα σύστημα κρατικού ελέγχου, το οποίο, κατά την άποψή μου, θα μείωνε τις διαδηλώσεις και την κοινωνική αναταραχή. (sic) Υποστηρίζω ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την ενοποίηση των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών γύρω από την δράση για το κλίμα. Στην βιοοικονομία, η αξιόπιστη ενέργεια στοχεύεται για καταστροφή και οι άνθρωποι θα αναγκάζονται να τρώνε από εναλλακτικές, τεχνητές πηγές πρωτεΐνης τροφίμων, όπως τα φασόλια και τα ζωύφια. Η ‘μηχανική του κλίματος’, θα χρησιμοποιηθεί για πράγματα όπως το μπλοκάρισμα του ήλιου και την προσπάθεια της χειραγώγησης των παγκόσμιων θερμοκρασιών.” επιμένει ο δύσμορφος Σβαμπ.

Τσιρίζει ο Σβαμπ ακατάπαυστα για την αναγκαιότητα ανάληψης μιας τυραννικής δράσης για πιθανή παρέμβαση στο κλίμα. Και παρεμβαίνοντας στο κλίμα, εννοεί τον ριζικό αναπροσανατολισμό κάθε έθνους στην γη επιβάλλοντας μια ολοκληρωτική παγκόσμια τάξη δικτατορικής διακυβέρνησης. Ο Σβαμπ έχει ένα απίστευτο σύμπλεγμα Θεού και συχνά θυμίζει στον αναγνώστη τις φαινομενικά απεριόριστες τεχνοκρατικές του ικανότητες, Αποκαλύπτει τακτικά ότι πιστεύει πως η ομάδα των συναδέλφων του έχει θεϊκές δυνάμεις και ότι μόλις ενώσουν την αλάνθαστη τους τεχνογνωσία, θα είναι υπεύθυνοι για όλους μας, θα μπορούν να επιφέρουν την άνευ προηγουμένου ευτυχία και τάξη, χωρίς καν να μας ρωτήσουν.

Ο μιαρός Κλάους Σβαμπ είναι ο κακός των κόμικ και στην «Μεγάλη Αφήγηση», εκθέτει την πραγματικά τρελή, εξτρεμιστική ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο, μέσω του φόρουμ του στο Νταβός, λειτουργεί ως το «κατάστημα» αγοραπωλησίας των πολιτικών ιδεών της άρχουσας τάξης. Είναι σημαντικό να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, (και μετά να το κάψετε) ώστε να γνωρίζετε τις «μεγάλες αφηγήσεις» που θα προκύψουν σύντομα από τις παγκόσμιες αυτόκλητες ελίτ. Για άλλη μια φορά βλέπουμε έναν τόσο αυθεντικό κακό συρφετό να φανερώνει όλα τα χαρτιά του στις παραζαλισμένες ανθρωπόμαζες. Αυτό είναι μαγική πρακτική κι αποκαλείται “τελετουργία σε κοινή θέα” και πάντοτε το κάνουν, χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές της προπαγάνδας για να πετύχουν μια κάποια συμφωνία από τα άνοα ανθρωπόζωα. (διάβασε το άρθρο: Η Ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης)

Το ad-hoc πρόγραμμα για κατ’ οίκον διδασκαλία που οι δάσκαλοι και οι οικογένειες αναγκάστηκαν να συναρμολογήσουν κατά την διάρκεια αυτής της δήθεν “έκτακτης ανάγκης” της δημόσιας υγείας ως “ένα τεράστιο πείραμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση”. Ο στόχος αυτού του πειράματος, είπε, ήταν “να προσπαθήσουμε να μάθουμε, πώς μαθαίνουν τα παιδιά εξ αποστάσεως; Και με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε καλύτερα εργαλεία γι αυτό τον σκοπό, τα οποία, όταν συνδυάζονται με τον δάσκαλο … θα βοηθούν τα παιδιά να εκπαιδεύονται καλύτερα”.

Κατά την διάρκεια αυτής της ίδιας βιντεοκλήσης, που φιλοξενήθηκε από το Economic Club της Νέας Υόρκης, ο Schmidt ζήτησε επίσης περισσότερη τηλεϊατρική, περισσότερο 5G, περισσότερο ψηφιακό εμπόριο και την υπόλοιπη προϋπάρχουσα λίστα επιθυμιών. Όλα στο όνομα της καταπολέμησης κάποιου ιού.

Το πιο χαρακτηριστικό σχόλιό του, ωστόσο, ήταν το εξής:

«Το όφελος αυτών των εταιρειών, τις οποίες λατρεύουμε να κακολογούμε, όσον αφορά την ικανότητα επικοινωνίας, την ικανότητα αντιμετώπισης της υγείας, την ικανότητα λήψης πληροφοριών, είναι βαθύ. Σκεφτείτε πώς θα ήταν η ζωή σας στην Αμερική χωρίς την Amazon. Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι λίγο ευγνώμονες που αυτές οι εταιρείες πήραν το κεφάλαιο, έκαναν την επένδυση, κατασκεύασαν τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε τώρα και μας βοήθησαν πραγματικά». (LOL)

Είναι μια υπενθύμιση ότι, μέχρι πολύ πρόσφατα, η δημόσια αντίδραση εναντίον αυτών των εταιρειών ήταν έντονη. Οι υποψήφιοι για την προεδρία συζητούσαν ανοιχτά την διάλυση της μεγάλης τεχνολογίας. Η Amazon αναγκάστηκε να αποσύρει τα σχέδιά της για μια έδρα στην Νέα Υόρκη λόγω της σφοδρής τοπικής αντιπολίτευσης. Το έργο της Google Sidewalk Labs βρισκόταν σε διαρκή κρίση και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Google αρνούνταν να κατασκευάσουν τεχνολογία παρακολούθησης με στρατιωτικές εφαρμογές.

Εν ολίγοις, η δημοκρατία -η ενοχλητική συμμετοχή του κοινού στο σχεδιασμό κρίσιμων θεσμών και δημόσιων χώρων μαζί με την οπλοκατοχή- αποδεικνύεται ότι ήταν το μοναδικό και μεγαλύτερο εμπόδιο στο όραμα που προχωρούσε ο Schmidt, πρώτα από την άνοδο του στην κορυφή της Google και της Alphabet και στην συνέχεια ως πρόεδρος δύο ισχυρών συμβουλίων που συμβούλευαν το Κογκρέσο και το Υπουργείο Άμυνας. Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα της NSCAI, αυτήν η άβολη άσκηση εξουσίας από μέλη του κοινού και από εργαζομένους στον τομέα της τεχνολογίας μέσα σε αυτές τις μεγάλες εταιρείες, από την οπτική γωνία ανδρών όπως ο Schmidt και ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, επιβραδύνει με τρελό τρόπο την κούρσα εξοπλισμών της Τεχνητής Νοημοσύνης, κρατώντας στόλους δήθεν θανατηφόρων αυτοκινήτων και φορτηγών χωρίς οδηγό εκτός δρόμων, προστατεύοντας τα ιδιωτικά αρχεία υγείας από το να μετατραπούν σε όπλο από τους εργοδότες κατά των εργαζομένων, εμποδίζοντας την κάλυψη αστικών χώρων με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και πολλά άλλα.

Τώρα, εν μέσω της σφαγής αυτής της συνεχιζόμενης σαπουνόπερας-πανδημίας, και του φόβου και της αβεβαιότητας για το μέλλον που έχουν φέρει, αυτές οι εταιρείες βλέπουν ξεκάθαρα την στιγμή τους να σαρώσουν όλη αυτήν την δημοκρατική δέσμευση. Να έχουν το ίδιο είδος ισχύος με τους Κινέζους ανταγωνιστές τους, οι οποίοι έχουν την πολυτέλεια να λειτουργούν χωρίς να παρεμποδίζονται από παρεμβάσεις είτε στα εργασιακά, είτε στα πολιτικά δικαιώματα. Που έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτα στα κομμουνιστικά καθεστώτα όπως η Κίνα.

Όλα αυτά τα τραγελαφικά κινούνται πολύ γρήγορα. Η Αυστραλιανή κυβέρνηση έχει συνάψει σύμβαση με την Amazon για την αποθήκευση των δεδομένων, για την αμφιλεγόμενη εφαρμογή δήθεν παρακολούθησης κορωνοϊού. Η Καναδική κυβέρνηση έχει συνάψει σύμβαση με την Amazon για την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το γιατί παρέκαμψε την δημόσια ταχυδρομική υπηρεσία. Και μέσα σε λίγες μόνο μέρες στις αρχές Μαΐου του 2020, η Alphabet ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία της Sidewalk Labs για την ανακατασκευή των αστικών υποδομών με αρχικό κεφάλαιο 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Josh Marcuse, εκτελεστικός διευθυντής του Board Innovation Defense του οποίου προεδρεύει ο Schmidt, ανακοίνωσε ότι άφηνε αυτήν την δουλειά για να εργαστεί με πλήρες ωράριο στην Google ως επικεφαλής στρατηγικής και καινοτομίας για τον παγκόσμιο δημόσιο τομέα, πράγμα που σημαίνει ότι θα βοηθήσει την Google να εξαργυρώσει κάποιες από τις πολλές ευκαιρίες που ο ίδιος και ο Schmidt έχουν δημιουργήσει με άσκηση πίεσης.

Για να είμαστε σαφείς, η τεχνολογία είναι σίγουρα ένα βασικό μέρος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία τους επόμενους μήνες και χρόνια. Το ερώτημα είναι: Θα υπόκειται αυτήν η τεχνολογία στους κανόνες της δημοκρατίας και της δημόσιας εποπτείας, ή θα αναπτυχθεί με φρενίτιδα κατάστασης εξαιρέσεων, χωρίς να τεθούν κρίσιμα ερωτήματα που θα διαμορφώσουν την ζωή μας για τις επόμενες δεκαετίες;

Ρητορικές φυσικά… Ερωτήσεις όπως, για παράδειγμα:

Εάν όντως βλέπουμε πόσο κρίσιμη είναι η ψηφιακή συνδεσιμότητα σε περιόδους κρίσης. Θα έπρεπε αυτά τα δίκτυα και τα δεδομένα μας να βρίσκονται πραγματικά στα χέρια ιδιωτικών παικτών όπως η Google, η Amazon και η Apple;

Εάν τα δημόσια ταμεία πληρώνουν για τόσα πολλά από αυτά, δεν θα έπρεπε και το κοινό (αφού δικά του είναι τα χρήματα) να το κατέχει και να το ελέγχει;

Εάν το Διαδίκτυο είναι απαραίτητο για τόσα πολλά στην ζωή μας, όπως λένε, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως μη κερδοσκοπική δημόσια υπηρεσία;

Και ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης υπήρξε σωσίβιο την περίοδο του lockdown, υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις για το εάν οι πιο μακροχρόνιες “προστασίες” μας θα είναι ανθρώπινες.

Πάρτε εκπαίδευση

Ο Schmidt έχει δίκιο ότι οι υπερπληθυσμένες αίθουσες διδασκαλίας αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, τουλάχιστον μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο (σήμερα έχουμε ήδη 4 δόσεις εμβολίου και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει). Τι θα λέγατε λοιπόν να προσλάβετε διπλάσιο αριθμό δασκάλων και να μειώσετε το μέγεθος της τάξης στο μισό; Τι θα λέγατε να βεβαιωθείτε ότι κάθε σχολείο έχει και μια νοσοκόμα;

Αυτό θα δημιουργούσε αναγκαίες θέσεις εργασίας σε μια κρίση ανεργίας σε επίπεδο ύφεσης και θα έδινε σε όλους όσοι βρίσκονται στο μαθησιακό περιβάλλον περισσότερο χώρο. Εάν τα κτίρια έχουν πολύ κόσμο, τι θα λέγατε να χωρίσετε την ημέρα σε βάρδιες και να έχετε περισσότερη εκπαίδευση σε εξωτερικούς χώρους, βασιζόμενη στην άφθονη έρευνα που δείχνει ότι ο χρόνος στην φύση ενισχύει την ικανότητα των παιδιών να μαθαίνουν;

Το να εισάγουμε τέτοιου είδους αλλαγές θα ήταν σίγουρα δύσκολο. Αλλά δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνο όσο το να εγκαταλείψουν την δοκιμασμένη και αληθινή τεχνολογία των εκπαιδευμένων ανθρώπων που διδάσκουν νεότερους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο, σε ομάδες όπου μαθαίνουν να συναναστρέφονται μεταξύ τους.

Όταν έμαθε για την νέα συνεργασία της πολιτείας της Νέας Υόρκης με το Ίδρυμα Gates, ο Andy Pallotta, πρόεδρος της New York State United Teachers, αντέδρασε γρήγορα:

«Αν θέλουμε να επανασχεδιάσουμε την εκπαίδευση, ας ξεκινήσουμε με την αντιμετώπιση της ανάγκης για κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, σχολικές νοσοκόμες, εμπλουτιστικά μαθήματα τεχνών, προχωρημένα μαθήματα και μικρότερα μεγέθη τάξεων σε σχολικές περιοχές σε όλη την πολιτεία», είπε.

Ένας συνασπισμός ομάδων γονέων επεσήμανε επίσης ότι αν όντως ζούσαν ένα «πείραμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση» (όπως το έθεσε ο Schmidt), τότε τα αποτελέσματα ήταν βαθιά ανησυχητικά: «Από την στιγμή που τα σχολεία έκλεισαν στα μέσα Μαρτίου του 2020, Η κατανόησή μας για τις σοβαρές ανεπάρκειες της διδασκαλίας μέσω οθόνης έχει αυξηθεί.»

Εκτός από τις προφανείς ταξικές και φυλετικές προκαταλήψεις κατά των παιδιών που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και οικιακούς υπολογιστές (προβλήματα που οι εταιρείες τεχνολογίας θέλουν να πληρωθούν για να λύσουν με μαζικές αγορές τεχνολογίας), υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το εάν η εξ αποστάσεως διδασκαλία μπορεί να εξυπηρετήσει πολλά παιδιά με αναπηρίες, όπως ορίζει ο νόμος. Και δεν υπάρχει καμία τεχνολογική λύση στο πρόβλημα της μάθησης σε ένα οικιακό περιβάλλον που είναι γεμάτο ή και καταχρηστικό.

Το θέμα δεν είναι αν πρέπει να αλλάξουν τα σχολεία μπροστά σε έναν “εξαιρετικά μεταδοτικό” ιό για τον οποίο δεν δίνουν καμία θεραπεία. Όπως κάθε ίδρυμα όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ομάδες, θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Το πρόβλημα, όπως πάντα σε αυτές τις στιγμές συλλογικού σοκ, είναι η απουσία δημόσιας συζήτησης για το πώς πρέπει να γίνονται αυτές οι αλλαγές και ποιον πρέπει να ωφελήσουν. Ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας ή φοιτητές;

Αντιμετωπίζουμε πραγματικές και δύσκολες επιλογές μεταξύ της επένδυσης σε ανθρώπους και της επένδυσης στην τεχνολογία.

Γιατί η ωμή αλήθεια είναι ότι, ως έχει, είναι πολύ απίθανο να κάνουμε και τα δύο.

Τα ίδια ερωτήματα πρέπει να τεθούν και για την υγεία. Η αποφυγή των ιατρείων και των νοσοκομείων κατά την διάρκεια μιας πανδημίας έχει νόημα. Αλλά η τηλευγεία χάνει ένα τεράστιο ποσό. Χρειάζεται λοιπόν μια τεκμηριωμένη συζήτηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της δαπάνης των σπάνιων δημόσιων πόρων στην τηλεϊατρική -έναντι των πιο εκπαιδευμένων νοσοκόμων, εξοπλισμένων με όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, που είναι σε θέση να κάνουν επισκέψεις για την διάγνωση και την θεραπεία ασθενών στα σπίτια τους. Και ίσως πιο άμεσα, πρέπει να επιτύχουμε την ισορροπία μεταξύ των εφαρμογών παρακολούθησης ιών, οι οποίες με τις, όποιες, κατάλληλες προστασίες απορρήτου, μπορούν να παίξουν ρόλο και των εκκλήσεων για ένα κοινοτικό σώμα υγείας που θα έβαζε εκατομμύρια ανθρώπους να εργαστούν όχι μόνο για την ανίχνευση επαφών αλλά διασφαλίζοντας ότι όλοι έχουν τους υλικούς πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να μπουν σε καραντίνα με ασφάλεια.

Η άρνηση να μεταφέρουν οτιδήποτε παρόμοιο με τους απαραίτητους πόρους σε πολιτείες και πόλεις με διαδοχικά προγράμματα διάσωσης σημαίνει ότι η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού χτυπά τώρα κατακόρυφα σε μια κατασκευασμένη κρίση λιτότητας. Τα δημόσια σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και οι συγκοινωνίες αντιμετωπίζουν υπαρξιακά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον τους. Αν οι εταιρείες τεχνολογίας κερδίσουν την άγρια εκστρατεία πίεσης για την εξ αποστάσεως μάθηση, την τηλεϊατρική, το 5G και τα οχήματα χωρίς οδηγό – το Screen New Deal τους – απλά δεν θα μείνουν χρήματα για επείγουσες δημόσιες προτεραιότητες, πόσο μάλλον για το Green New Deal που χρειάζονται επειγόντως οι ελίτ.

Αντίθετα: Το τίμημα για όλα τα λαμπερά gadgets θα είναι μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών και κλείσιμο νοσοκομείων.

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς θα ακολουθήσουν συνεχείς κρατικές “έκτακτες ανάγκες”, πόλεμοι και πόλεμοι δι’ αντιπροσώπων, ερημοποίηση, εξαχρείωση, δηλητηριώδεις ενέσεις, περισσότερες ισχυριζόμενες “ιογενείς” επιθέσεις, μαζικός πληθωρισμός, χειραγώγηση των γραμμών εφοδιασμού και νομισματικό χάος. Γι’ αυτό μπορείτε να είστε σίγουροι, καθώς η ατελείωτη επίθεση κατά της ανθρωπότητας συνεχίζεται χωρίς παύση. Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι η σαπουνόπερα-πανδημίας έχει τελειώσει και η ελευθερία έχει επιστρέψει, αλλά πώς μπορεί να επιστρέψει η ελευθερία όταν δεν υπήρχε εξαρχής, ειδικά σε αυτό το περιβάλλον τεράστιου ελέγχου;

Η μνημειώδης διολίσθηση προς την τυραννία έγινε προφανής, ολοκληρωτική και αποτρόπαια, κατά την διάρκεια των τελευταίων δυόμισι ετών, αλλά η ελευθερία μας βρισκόταν υπό επίθεση πολύ πριν από την απάτη με τον ψεύτικο “ιό”. Η ιστορία μας έχει σμιλευτεί για να ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη αφήγηση, καταστράφηκε μπροστά στα μάτια μας και ξαναγράφτηκε ξανά και ξανά, ενώ κατά την διαδικασία αυτή, η πραγματική ιστορία έχει διαγραφεί από την μνήμη. Ο αγώνας για την ελευθερία συνεχίζεται από την αρχή, και στην πραγματικότητα, η ελευθερία ήταν πάντα όχι μόνο άπιαστη, αλλά και ανύπαρκτη από οποιαδήποτε άποψη κατανόησης της γνήσιας ελευθερίας.

Η “επιστροφή στην κανονικότητα”, όπως πριν από το 2020, δεν είναι καθόλου κανονική, είναι η ηλίθια και συγκεχυμένη αντίληψη ότι η ελευθερία τελείωσε ξαφνικά εκείνη την στιγμή, ενώ στην πραγματικότητα, τελείωσε πριν από πολύ καιρό λόγω του ότι αυτός ο πληθυσμός το επέτρεψε να συμβεί προς όφελος της συλλογικής παραφροσύνης, της κατανάλωσης, της δειλίας και της αδιαφορίας για το μέλλον.

Θυμάται κανένας την επίθεση με ψεύτικη σημαία που ονομάστηκε “9/11”, μια δουλειά εκ των έσω για να είμαστε σίγουροι- τον Patriot Act, την κατάργηση της ιδιωτικής ζωής, την μαζική κυβερνητική παρακολούθηση και λογοκρισία, τον ακρωτηριασμό, τα βασανιστήρια, τους κτηνώδεις δολοφονικούς πολέμους εναντίον εθνών, και την εποχή εκείνη την πιο επιθετική κυβερνητική επίθεση εναντίον της ελευθερίας μέχρι σήμερα;

Πηγαίνοντας άλλα εκατό χρόνια πίσω, τι θα λέγατε για την δημιουργία της απεχθούς Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της εθνικοποιημένης κεντρικής τραπεζικής, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Μεγάλη Ύφεση, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κορέα, το Βιετνάμ, τον “Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας”, την σφαγή των ανθρώπων από τις ΗΠΑ παγκοσμίως, την σκόπιμα προκληθείσα τραπεζική “κρίση και τα πακέτα διάσωσης του 2008, και την συνεχιζόμενη καταστροφή της κοινωνίας στα χέρια της πολιτικής τάξης και των εκτελεστών της; Θα μπορούσαμε επίσης να πάμε πολύ πιο πίσω, αλλά το θέμα είναι ότι η απώλεια της ελευθερίας συνέβαινε συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει πάντα όταν επιτρέπεται η ύπαρξη κυβέρνησης επί των ανθρώπων.

Ακριβώς όπως ο βάτραχος στο βραστό νερό.

Εδώ βρισκόμαστε σήμερα και συζητάμε για την πιο πρόσφατη σφαγή που έχει επιβληθεί εναντίον όλων μας από πιόνια που έχουν λάβει την εξουσία από τους ανθρώπους εθελοντικά, και για άλλη μια φορά, το μπερδεμένο συλλογικό κοπάδι εκλιπαρεί για κάποια πολύ παράλογη μορφή “κανονικότητας”. Αυτή η τυφλή και αγράμματη ικεσία για ελευθερία δεν θα τελειώσει ποτέ. Θα καταλάβουν ποτέ οι ανθρωπόμαζες ότι η απόκτηση της ελευθερίας και η διατήρησή της μπορεί να επιτευχθεί μόνο ενεργώντας ως υπεύθυνα άτομα και παίρνοντας την δική σας ελευθερία- ποτέ δεν θα ζητήσετε την άδεια των ψεύτικων αφεντάδων γι’ αυτήν.

Η ελευθερία δεν δύνεται η ελευθερία κατακτάται.-

Ενδεχομένως, το τελευταίο κομμάτι του παζλ για την επίτευξη ενός παγκόσμιου κυβερνητικού συστήματος που είναι προσηλωμένο στον απόλυτο έλεγχο μέσω δρακόντειων και τεχνοκρατικών αυταρχικών μέτρων, είναι η καταστροφή αυτού του οικονομικού συστήματος και η εφαρμογή πλήρως ψηφιοποιημένων νομισματικών διαδικασιών. Με άλλα λόγια, κεντρικός έλεγχος όλων των χρημάτων παγκοσμίως σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Με την κατασκευή μαζικού πληθωρισμού, όλοι οι “κανονικοί” άνθρωποι, το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, μπορούν να τιμολογηθούν εκτός ύπαρξης σε τέτοιο βαθμό ώστε να χάσουν κάθε ικανότητα να αντέξουν χωρίς να ελέγχονται πλήρως από την ανώτατη βαθμίδα των ελίτ- όλα αυτά επιβάλλονται από τους πολιτικά ισχυρούς μέσω της κοινωνικής μηχανικής (δηλ. απάτης) και της βαθμολόγησης λόγω του επιπέδου υπακοής του κάθε ανθρωπόζωου. Αυτό είναι που επιδιώκεται από τις κυρίαρχες ελίτ και αυτό που πλησιάζει τόσο πολύ προς την υλοποίησή του.

Χωρίς να το γνωρίζουν οι περισσότεροι, ο πληθωρισμός προκαλείται πλήρως από την εκτύπωση χρήματος από τον αέρα-κοπανιστό από το κεντρικό τραπεζικό σύστημα. Ενώ άλλοι παράγοντες, και σε αυτή την περίπτωση, η “σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας”, έχει μόνιμες επιπτώσεις στις τιμές λόγω της χειραγώγησης από την πολιτική τάξη, η ουσία είναι ότι το τύπωμα χρήματος είναι ο ένοχος του πληθωρισμού.

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι η βασική αιτία όλου του νομισματικού πληθωρισμού. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά οι υψηλότερες τιμές, και με την συμπαιγνία και την χειραγώγηση, οι τιμές μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω λόγω της πολιτικής αναταραχής στο πεδίο της σκόπιμης επιβολής μέσω της πολιτικής του περιορισμού ή της εξάλειψης της προσφοράς. Οι εκκλήσεις για τον τερματισμό της Fed ήταν εύστοχες, αλλά η πλήρης κατάργηση και εγκατάλειψη της Fed είναι υποχρεωτική προκειμένου να σταματήσει η συνεχής πληθωριστική μηχανή.

Ο πληθωρισμός είναι ένα εργαλείο των τυράννων, ο έλεγχος του χρήματος σημαίνει έλεγχος των ανθρώπων. Βρισκόμαστε εν μέσω του υψηλότερου πραγματικού πληθωρισμού στην ιστορία και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός θα γίνει πολύ χειρότερος, ποιες θα είναι οι συνέπειες; Η κυβέρνηση μέσω των γραφειοκρατιών της και των φασιστικών επενδυτικών τραπεζικών εταίρων της, κατέχει ήδη σχεδόν κάθε υποθήκη στην χώρα. Αυτή την στιγμή αγοράζουν, μέσω συμπαιγνίας με την κυβέρνηση, τεράστιο αριθμό ιδιωτικών κατοικιών σε όλες τις ΗΠΑ. Με πολύ υψηλότερες τιμές, οι μάζες θα λιμοκτονήσουν και θα τιμολογηθούν για να μην μπορούν να αποκτήσουν αγαθά που δίνουν ζωή.

Θα χάσουν την ιδιοκτησία τους στο κράτος, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών τους, και καθώς τα ψηφιακά νομισματικά συστήματα θα γίνουν η “νέα κανονικότητα”, ο έλεγχος της στέγασης και του διαθέσιμου κεφαλαίου για να ζήσει κανείς θα είναι μόνο στα χέρια του κράτους. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα γίνει μια κοινωνία αιχμαλωτισμένων σκλάβων, και μόλις εγκαθιδρυθεί, θα είναι σχεδόν αδύνατο να διορθωθεί αυτή η φρικτή κατάσταση πραγμάτων.

Η Fed έχει δηλώσει ότι θα κλιμακώσει δραματικά την διάρκεια και τα ποσά της αύξησης των επιτοκίων, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα, προκειμένου να διορθώσει αυτό που σκόπιμα δημιούργησε. Στην πραγματικότητα, αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση του συστήματος. Η ολική καταστροφή αυτής και άλλων οικονομιών είναι σχεδιασμένη, οπότε δεν θα υπάρξει διόρθωση με πολιτικά μέσα. Η εξάρτηση από τους επιλεγμένους αφέντες σας είναι ο στόχος, και ο έλεγχος του χρήματος μέσω του πληθωρισμού και άλλων μεθόδων θα οδηγήσει μόνο στον στόχο της επιτυχούς δημιουργίας μιας εξαρτημένης κοινωνίας.

Η Fed θέλει την κατάρρευση των οικονομιών και των κοινωνιών, οπότε μην περιμένετε να τελειώσουν όλα καλά. Δεν πρόκειται. Οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται εν μέσω των ήδη γελοίων αυξήσεων, καθώς η οικονομία θα βυθίζεται σε βαθιά ύφεση. Μην ανησυχείτε όμως, καθώς “δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι”, όπως σας είπαν οι ίδιοι οι αποδεκτοί αφέντες σας κι εσείς συμφωνήσατε σε αυτή την δυστοπία!

Η τεχνολογία μας παρέχει ισχυρά εργαλεία, αλλά δεν είναι κάθε λύση τεχνολογική. Και το πρόβλημα με την εξωτερική ανάθεση βασικών αποφάσεων σχετικά με το πώς να «ξαναφανταστούμε» τις πολιτείες και τις πόλεις μας σε άνδρες όπως ο Bill Gates και ο Eric Schmidt είναι ότι έχουν περάσει την ζωή τους προπαγανδίζοντας την ψευδές μιμίδι ότι “δεν υπάρχει πρόβλημα που η τεχνολογία δεν μπορεί να διορθώσει”.

Γι’ αυτές τις διάσημες μαριονέτες, αλλά, και για πολλούς άλλους στην Silicon Valley, η πανδημία είναι μια χρυσή ευκαιρία να λάβουν όχι μόνο την ευγνωμοσύνη, αλλά και τον σεβασμό και την δύναμη που νιώθουν ότι τους αρνήθηκαν άδικα. Γι’ αυτό την δημιούργησαν κι εξακολουθητικά την χρησιμοποιούν σαν μπαμπούλα. Και ο Andrew Cuomo, τοποθετώντας τον πρώην πρόεδρο της Google επικεφαλή του σώματος που θα διαμορφώσει την επαναλειτουργία της πολιτείας της Νέας Υόρκης, του έδωσε την πολυπόθητη γι’ αυτόν ελεύθερη κυριαρχία.

Αυτή είναι η πρώτη δόση σε μια συνεχιζόμενη σειρά για το δόγμα σοκ και τον σοσιαλισμό της καταστροφής στην εποχή της σαπουνόπερας- Covid-19.

Το πιο δύσκολο να εξηγήσεις είναι το εκτυφλωτικά προφανές γεγονός που ο μαζανθρωπος έχει επιλέξει να μην βλέπει. Έτσι επιλέγουν οι μάζες ~μάζες είναι~ να παπαγαλίζουν τις υπέρτατες μαλακίες ως θέσφατα.

«Μεταξύ των αρχηγών κρατών, υπάρχει μόνο ένας που αντιστέκεται στις δυνάμεις του κακού. Μην υπολογίζετε στον Μπόρις Τζόνσον στην Αγγλία. Μην υπολογίζετε στον Μακρόν στην Γαλλία. Μην υπολογίζετε στον Ντράγκι στην Ιταλία. Είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν που μπορεί να μην είναι άγγελος και άγιος, ωστόσο, είναι ένας άνθρωπος με ευφυΐα και μεγάλο θάρρος και έχει τα μέσα να σταθεί ενάντια στην παγκόσμια κυβέρνηση. Oι Ρώσοι πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο για να συντρίψουν ή να καταστρέψουν την Ουκρανία. Αλλά η ανόητη Ευρώπη, ακολουθεί τις εντολές των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθειά τους να αφανίσουν την Ρωσία. Τα επόμενα κόλπα των εγκληματιών που κυβερνούν τον κόσμο θα είναι ένας τεχνηέντως δημιουργημένος λιμός. Έκαναν το κόλπο του Covid, έπαιξαν και το κόλπο της Ουκρανίας, που προκαλεί την Ρωσία από το 2014. Η Ρωσία έπρεπε να αμυνθεί. Πράκτορες των ΗΠΑ προκαλούν την Ρωσία από την Ουκρανία εδώ και αρκετά χρόνια. Θέλουν «να καταστρέψουν την Ρωσία επειδή η Ρωσία είναι το τελευταίο εμπόδιο για μια Ενωμένη Παγκόσμια Τάξη»

Τάδε έφη ο Βρετανός καθολικός επίσκοπος Richard Williamson.

Ο 45χρονος Βρετανός είναι ένας παραδοσιακός Καθολικός που αντιτίθεται στις αλλαγές που εγκρίθηκαν από την Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού, η οποία άνοιξε τον Πάπα Ιωάννη XXIII τον Οκτώβριο του 1962 και έκλεισε κατά την διάρκεια της θητείας του Πάπα Παύλου VI τον Δεκέμβριο του 1965. Μαζί με άλλους 3 ιερείς μέλη της Εταιρείας του Αγίου Πίου, μια διεθνή αδελφότητα παραδοσιακών καθολικών κληρικών, ο Williamson ανυψώθηκε στον βαθμό του επισκόπου το 1988 από τον Γάλλο Αρχιεπίσκοπο Marcel Lefebvre χωρίς την άδεια του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, γεγονός που οδήγησε στον αφορισμό τους. Ο αφορισμός του ακυρώθηκε από την Καθολική Εκκλησία το 2009 και αφορίστηκε εκ νέου το 2015.

@Ηω Αναγνώστου / terrapapers.com / 2022

Πηγή


Εκτύπωση   Email

Related Articles

Image