Το ίδρυμα ΡΟΚΦΕΛΕΡ με ψυχολόγους θα «ΣΠΡΩΞΕΙ» κόσμο στα ΕΜΒΟΛΙΑ, ξεκίνησε εκστρατεία - Κατοχικά Νεα

Το ίδρυμα ΡΟΚΦΕΛΕΡ με ψυχολόγους θα «ΣΠΡΩΞΕΙ» κόσμο στα ΕΜΒΟΛΙΑ, ξεκίνησε εκστρατεία - Κατοχικά Νεα
Η Αληθινη Εναλλακτικη Ενημερωση Της Ελλαδας

Βάζουν μπροστά τα ισχυρά τους «όπλα»…

Το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (ένας… « ανεξάρτητος » οργανισμός της κυβέρνησης των ΗΠΑ) και άλλοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ρίχνουν εκατομμύρια δολάρια σε μια ερευνητική πρωτοβουλία «για να αυξήσουν την απορρόφηση των εμβολίων κατά του COVID-19 και άλλων συνιστώμενων μέτρων για την δημόσια υγεία, καταπολεμώντας την… παραπληροφόρηση (σ.σ. μεταξύ άλλων, δηλαδή, την όποια επιστημονική τεκμηριωμένη άποψη, η οποία αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό ή ακόμα και με απόλυτη άρνηση τα εμβόλια COVID)».

Σε συνεργασία με το Συμβούλιο Έρευνας Κοινωνικών Επιστημών (SSRC), το Ίδρυμα Rockefeller ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα χρηματοδότηση 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το έργο Mercury, το οποίο ξεκίνησε αρχικά τον Νοέμβριο του 2021, με το σύνθημα «Μαζί, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πιο υγιές περιβάλλον πληροφοριών».

Τα κεφάλαια θα υποστηρίξουν 12 ομάδες ερευνητών σε 17 χώρες, που θα διεξάγουν μελέτες για «φιλόδοξη, εφαρμοσμένη κοινωνική και συμπεριφορική επιστήμη για την καταπολέμηση της αυξανόμενης παγκόσμιας απειλής που δημιουργείται από τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού για τον COVID-19 και την παραπληροφόρηση για τη δημόσια υγεία», αναφέρει το Ίδρυμα Rockefeller.

Το Ίδρυμα Rockefeller και το SSRC ισχυρίζονται ότι ο στόχος του έργου Mercury, του οποίου το όνομα προέρχεται από τον αρχαίο θεό των αγγελιοφόρων, Ερμή, είναι να ενισχύσει την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ωστόσο, ορισμένοι επικριτές περιέγραψαν το έργο, ως ένα σχέδιο που βασίζεται στην « προπαγάνδα » με στόχο να «ωθήσει» τους μη εμβολιασμένους να εμβολιαστούν.

Η αλλαγή συμπεριφοράς βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου Mercury , το οποίο θα εκδώσει τριετείς ερευνητικές επιχορηγήσεις για να εκτιμήσει «τις αιτιώδεις επιπτώσεις της παραπληροφόρησης στα διαδικτυακά και μη μέσα πληροφόρησης στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19», συμπεριλαμβανομένων των «διαφορετικών επιπτώσεων σε κοινωνικοδημογραφικές ομάδες».

Η έρευνα θα περιλαμβάνει «παρεμβάσεις που στοχεύουν στους παραγωγούς ή τους καταναλωτές παραπληροφόρησης ή που αυξάνουν την εμπιστοσύνη σε αξιόπιστες πληροφορίες (σ.σ. έτσι αποκαλούν την διεθνιστική καθεστηκυία άποψη».

Μερικές από τις « παρεμβάσεις » που προσφέρονται από το Ίδρυμα Rockefeller περιλαμβάνουν «εκπαίδευση αλφαβητισμού για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» για να «βοηθήσουν τους μαθητές να εντοπίσουν παραπληροφόρηση για το εμβόλιο COVID-19», «εξοπλίζοντας αξιόπιστους αγγελιοφόρους με στρατηγικές επικοινωνίας για την αύξηση της ζήτησης εμβολιασμού για τον COVID-19» και «χρήση κοινωνικών δικτύων για κοινή χρήση εξατομικευμένων μηνυμάτων που έχουν αναπτυχθεί από την κοινότητα για να αυξηθεί η ζήτηση εμβολιασμού κατά του COVID-19».

Αυτές οι πληροφορίες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Ροκφέλερ, «θα παρέχουν στοιχεία σχετικά με το τι λειτουργεί – και τι όχι – σε συγκεκριμένα μέρη και σε συγκεκριμένες ομάδες για την αύξηση της απορρόφησης του εμβολιασμού κατά του COVID-19».

Όμως , σύμφωνα με το ZeroHedge , οι ερευνητικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από το Mercury Project «λειτουργούν με σκοπό να προσαρμόσουν τις αφηγήσεις εμβολιασμού, ώστε να ταιριάζουν σε διαφορετικά εθνοτικά και πολιτικά υπόβαθρα, αναζητώντας το κλειδί για τις πύλες κάθε πολιτιστικού βασιλείου και πείθοντάς τους ανθρώπους σε κάθε κράτος να κάνουν το τρύπημα».

Το έργο χρησιμοποιεί «διφορούμενες δηλώσεις γλώσσας και επικοινωνίας» για να αποκρύψει τουλάχιστον εν μέρει τον κύριο σκοπό του ιδρύματος να «χρησιμοποιήσει στοιχεία ψυχογραφίας, συμπεριφοράς και μαζικής ψυχολογίας για την κατανόηση της παγκόσμιας αντίστασης στις πρόσφατες προσπάθειες συμμόρφωσης με τον COVID», ανέφερε η ZeroHedge.

el.gr

Πηγή


Εκτύπωση   Email

Related Articles

Image