Υπερηχητικές Φωνές στο Κεφάλι - Κατοχικά Νεα

Υπερηχητικές Φωνές στο Κεφάλι - Κατοχικά Νεα
Σε άλλες εποχές αν κάποιος άκουγε φωνές μέσα στο κεφάλι του θεωρούνταν «θεοπαρμένος»

Σε άλλες εποχές αν κάποιος άκουγε φωνές μέσα στο κεφάλι του θεωρούνταν «θεοπαρμένος» και κατέληγε προφήτης ή άγιος, άλλοτε δε αλλοπαρμένος ή και δαιμονισμένος ακόμη και κατέληγε στην πυρά ειδικά αν είχε την ατυχία να ζει τον μεσαίωνα. Στην εποχή μας – εκτός βέβαια κι αν του ψιθυρίζουν τα νούμερα της επόμενης κλήρωσης του ΛΟΤΤΟ ή πάθει καμιά κρίση θρησκοληψίας – συνήθως ανησυχεί σοβαρά για την πνευματική του υγεία και τρέχει στον ψυχίατρο. Όπως θα δούμε παρακάτω σύντομα αυτό δεν θα ισχύει πια και το φαινόμενο αυτό δεν θα θεωρείται αποκλειστικά ένδειξη σχιζοφρένειας. Ήρθε ο καιρός που αυτό που ακούς μέσα στο κεφάλι σου μπορεί να το προκάλεσαν κάποιοι άλλοι. Για την ακρίβεια να στο τοποθέτησαν εκεί.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η κινηματογραφική ταινία Minority Report βασισμένη σε βιβλίο του συγγραφέα επιστημονικής φαντασία Φ.Κ Ντικ που παρουσίαζε ένα μελλοντικό κόσμο όπου μαζί με πολλά άλλα θαυμαστά πράγματα μας έκαναν εντύπωση οι βιτρίνες και οι αυτόματοι πωλητές που μιλούσαν αποκλειστικά στον κάθε επίδοξο αγοραστή που περνούσε από μπροστά τους. Αυτό άλλους ενθουσίασε, άλλους τρόμαξε ανάλογα με την θέση που έχουν απέναντι στην διαφήμιση, αλλά οι περισσότεροι το αποδώσαμε σε ένα μακρινό μέλλον και το βγάλαμε από τον νου μας.

Τον ίδιο όμως χειμώνα του 2002 το αμερικανικό περιοδικό Popular Science έδωσε το πρώτο βραβείο στον 63χρονο Γούντι Νόρις έναν αμφιλεγόμενο φυσικό και εφευρέτη από το Σαν Ντιέγκο που επινόησε ένα μηχάνημα που κάνει αυτό ακριβώς. Το Hyper-Sonic Sound System (Υπερηχητικό Ηχοσύστημα), HSS όπως το αποκαλεί εν συντομία, μπορεί να πάρει ένα ακουστικό σήμα από οποιαδήποτε πηγή, να το μετατρέψει σε υπερηχητική συχνότητα και να το κατευθύνει σαν ακτίνα φωτός σε οποιοδήποτε στόχο μέχρι και 100 μ μακριά.

Το ακουστικό ετερόδυνο όπως είναι το επιστημονικό του όνομα βασίζεται στο φαινόμενο Ταρτίνι από τον Ιταλό συνθέτη Τζιουζέπε Ταρτίνι που ήταν ο πρώτος που παρατήρησε ότι δύο κύματα σε διαφορετικές συχνότητες παράγουν έναν τρίτο ήχο με διαφορετική συχνότητα. Το σύστημα δεν έχει συμβατικά ηχεία, βασίζεται σε υπερηχητικά κύματα και δημιουργεί ουσιαστικά ένα ηχητικό ολόγραμμα που εμφανίζεται μέσα το κεφάλι μας από το πουθενά.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ως εφεύρεση αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη επανάσταση στην ακουστική από την εποχή που εφευρέθηκαν τα μεγάφωνα. Όπως δηλώνει και ο περιχαρής εφευρέτης της, οι προοπτικές της είναι τεράστιες: Πέρα από το να περνάς μπροστά από ένα αυτόματο πωλητή αναψυκτικών και να ακούς το ήχο από παγάκια και μια χαδιάρα φωνή να σου λέει «τι θα έλεγες για μια Κόκα κόλα;» -στην Ιαπωνία έχει ήδη πουληθεί σε εταιρία αυτόματων πωλητών αναψυκτικών– από βιτρίνες που προσπαθούν να σε δελεάσουν και ακουστικά, από διαδρόμους στα σούπερ μάρκετ με ένα διαφημιστικό μήνυμα ειδικά για τον καθένα, σκεφτείτε ότι θα μπορεί ο καθένας να ακούει την μουσική της δική του προτίμησης στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, οι πόλεις θα απαλλαγούν από πολλούς ενοχλητικούς θορύβους και από πολλούς ενοχλητικούς κακοποιούς επίσης γιατί έχει πολλές εφαρμογές και στην ασφάλεια του πολίτη.

Ιδιαίτερα στις τηλεπικοινωνίες οι εφαρμογές δεν έχουν όριο.

Σίγουρα θα βελτιώσει τα τηλέφωνα και τα ακουστικά βαρηκοΐας. Όσον αφορά δε την διασκέδαση, θα πρόσθετε ακόμη περισσότερη αληθοφάνεια στο ήχο του σινεμά σε μικρότερες εντάσεις – θα ακούς για παράδειγμα ένα τζετ να περνά επάνω από το κεφάλι σου – και τα νάιτ κλαμπ θα μπορούν να διαθέτουν πολλές πίστες για διαφορετικά γούστα και το βέβαιο είναι ότι δεν θα πληρώνουν πια πρόστιμα για ηχορύπανση. Είναι ευνόητο ότι οι διατάξεις του νόμου περί διατάραξης της κοινής ησυχίας σιγά-σιγά θα χάσουν το νόημα τους και θα ατονήσουν.

Ανακοινώθηκε ότι η συσκευή είναι σχεδόν έτοιμη να βγει στην αγορά, θα κοστίζει 600 με 900$ ανάλογα με το μέγεθός της και είναι σίγουρο ότι θα τα βγάλει τα λεφτά της. Προκύπτουν όμως και πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που προορίζονται για το εμπόριο και αναγκαστικά υπόκεινται στους σχετικούς αγορανομικούς ελέγχους και διατάξεις.

Ο Νόρις δεν είναι πια νέος, έχει ήδη ξοδέψει δέκα χρόνια από την ζωή του και γύρω στα 30.000. 000$ επάνω σε αυτήν την εφεύρεση. Δηλώνει λοιπόν ότι επειδή το HSS δεν έχει ακόμη τελειοποιηθεί στις χαμηλότερες συχνότητες της μουσικής ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες του στον εμπορικό τομέα – και κατά τα φαινόμενα ο ίδιος όπως κάνουν συνήθως οι επιστήμονες στην εποχή μας δεν νιώθει να δεσμεύεται ιδιαίτερα από την ηθική πλευρά της εφαρμογής της εφεύρεσης του – αναγκαστικά στράφηκε στην Αμερικανική κυβέρνηση.

Σε πρώτη φάση ενδιαφέρθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τη χρήση συστημάτων μη φονικής τεχνολογίας στον έλεγχο των μαζών και για την επιβολή του νόμου στους πολίτες (που υποτίθεται ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει). Η αμερικανική κυβέρνηση δίνει κατά κανόνα προτεραιότητα σε τεχνολογίες που έχουν διπλή χρήση, αστυνομική και στρατιωτική. Έτσι ο Νόρις σε συνεργασία με το Υπουργείο Στρατιωτικών κατάφερε να μετατρέψει το HSS σε ένα σύστημα που λέγεται High Intensity Directed Acoustics (εν συντομία HIDA) που δεν πρόκειται να μεταδίδει ούτε μουσικές ούτε γλυκανάλατα διαφημιστικά μηνύματα.

Λειτουργεί ταυτόχρονα και προειδοποιητικά σαν όπλο.

Μπορεί να στείλει αποκλειστικά προειδοποιητικά μηνύματα σε ένα στόχο στα 500 μέτρα, αλλά μπορεί και να τα αντικαταστήσει με ήχο 120 ντεσιμπέλ που σίγουρα μπορεί να εξουδετερώσει και τον πιο θεόκουφο τρομοκράτη. Επίσης μπορεί να εξουδετερώσει τον εχθρό με υπερήχους προκαλώντας του λήθαργο, ναυτία, σπασμούς και διάφορες άλλες δυσλειτουργίες.

Ήδη από το πόλεμο του Βιετνάμ οι ΗΠΑ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να χρησιμοποιήσουν συστήματα ραδιοσυχνοτήτων από ελικόπτερα για να εξουδετερώσουν τους Βιετναμέζους στρατιώτες μέσα στη ζούγκλα. Αλλά προκαλούσαν τόσο έντονους κραδασμούς στα ελικόπτερα που κόντεψαν να εκραγούν και ο ήχος απορροφούνταν στο μεγαλύτερο μέρος του από τα κοντινά εμπόδια. Επίσης το Πεντάγωνο δήλωσε ότι το σύστημα έχει δυνατότητες σαν υπερηχητικό όπλο και σαν τηλε-ανιχνευτής ψεύδους. Αυτές είναι οι επίσημες εκδοχές.

Ο κοινός όμως παρατηρητής νιώθει αμηχανία σε συνάρτηση με το γνωστό σε όλους βεβαρημένο παρελθόν των ΗΠΑ όσον αφορά την χρήση των όπλων αλλά και για ένα άλλο λιγότερο γνωστό αλλά πολύ πιο σοβαρό λόγο, το ζήτημα του ελέγχου του ανθρώπινου νου. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις τρομαχτικές απώλειες που προκάλεσε σε ανθρώπινο και στρατιωτικό υλικό, τα ανεπτυγμένα κράτη και κυρίως το αμερικανικό που είχε την οικονομική δυνατότητα, στράφηκαν στην έρευνα για την εύρεση άλλων τρόπων επιβολής λιγότερων αναίμακτων και κυρίως λιγότερο πολυέξοδων.

Φημολογείται ότι στις ΗΠΑ η αρχή έγινε σε συνεργασία με Ναζί επιστήμονες οι οποίοι μεταφέρθηκαν μυστικά εκεί ώστε να αξιοποιηθούν οι γνώσεις που απέκτησαν με τις απεριόριστες δυνατότητες πειραματισμού που είχαν επάνω σε ανθρώπινα πειραματόζωα, κάτι που δεν είναι αποδεχτό και εφικτό στα δημοκρατικά κράτη. Ήδη από τη δεκαετία του 50 η CIA έβαλε σε εφαρμογή ένα κρυφό πρόγραμμα με τον κωδικό MK-ULTRA με το οποίο χρηματοδοτούσε και διευκόλυνε έρευνες για τις λειτουργίες του εγκεφάλου και την τροποποίηση της συμπεριφοράς και του σώματος με διάφορα πειράματα σε εγκεφάλους ανθρώπων και ζώων.

Η επιρροή των λειτουργιών του ανθρώπινου εγκεφάλου έγινε ένας πρωταρχικός στόχος των στρατιωτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών πληροφοριών και δοκιμάστηκαν μέθοδοι mind control για την αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς και διάθεσης. Οι μέθοδοι αυτές κυρίως περιλάμβαναν χρήση ναρκωτικών όπως το LSD και εμφυτεύσεις ηλεκτροδίων και αργότερα μικροτσίπ με την βοήθεια των οποίων είναι δυνατόν να παρακολουθούνται από μακριά με σούπερ-κομπιούτερ οι λειτουργίες του εγκεφάλου καθώς και να μπορούν να επηρεασθούν από τις αλλαγές συχνοτήτων.

Πειραματόζωά τους ήταν συνήθως στρατιώτες, κατάδικοι, τρόφιμοι ψυχιατρείων, παιδιά και ενήλικα άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, ομοφυλόφιλοι και φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας, καθώς και όποια ομάδα ανθρώπων θεωρούνταν περιθωριακή από την κυβερνητική ελίτ. Επίσης η χρήση αυτών των ομάδων εξασφάλιζε κάτι που είναι απαραίτητο για τα πειράματα αυτού του είδους, την άγνοια και επομένως τη μη απαραίτητη συναίνεση του πειραματόζωου.

Είναι ευνόητο πως, δεδομένου ότι η άσκηση του mind control απαιτεί ακούσιους ανθρώπινους στόχους, είναι απαραίτητο να έχει την οικονομική και νομική κάλυψη που μπορούν να προσφέρουν μόνο κυβερνήσεις ή μεγάλες οργανώσεις. Η μυστικότητα που περιέβαλε και περιβάλλει την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας του ελέγχου και της μετατροπής του νου αποδεικνύει την τρομαχτική δύναμη που έχει. Έχει όλα τα απαραίτητα πλεονεκτήματα για στρατιωτικούς και κατασκοπικούς σκοπούς

Για να το θέσουμε ωμά μπορεί οδηγήσει σε μια καινούρια μορφή κυριαρχίας την οποία ούτως ή άλλως υπάρχουν ενδείξεις ότι το αμερικανικό κράτος σχεδιάζει να την επεκτείνει σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Αλλά και όποιος άλλος καταφέρει να πάρει στα χέρια του αυτήν την τεχνολογία μπορεί να ελέγξει τα μυαλά όλων των ανθρώπων γιατί εκλείπει το βασικότερο εμπόδιο που είναι η συγκατάθεση του ατόμου. Επί πλέον τώρα πια χάρη στην εφεύρεση του Νόρρις θα μπορεί να εξασκείται από μακριά.

Παυλοβιανό υπνωτικό ερέθισμα είναι μια φράση ή ένα οποιοδήποτε αισθητικό ερέθισμα στο οποίο ο υπνωτισμένος είναι προγραμματισμένο να αντιδρά ακούσια με έναν ορισμένο τρόπο. Ο τελικός στόχος του υπνωτιστή είναι να το τοποθετήσει στο υποσυνείδητο του υπνωτιζόμενου κατά τη διάρκεια μιας ημι-συνειδητής κατάστασης μέσω φαρμάκων ή ύπνωσης και μετά να σβηστεί εντελώς από τη μνήμη του.

Χρησιμοποιώντας την μέθοδο HSS το ερέθισμα μπορεί να τοποθετηθεί από απόσταση χωρίς το άτομο να το αντιληφθεί. Κατόπιν θα διεγείρεται από απόσταση, θα μοιάζει να εμφανίζεται από το πουθενά και την φωνή ή τον ήχο θα τους ακούει μόνο το ίδιο το θύμα. Επίσης σε κατάλληλες συχνότητες το θύμα δεν θα τα ακούει καν, θα εμφανίζονται σαν ξαφνικές παρορμήσεις να κάνει ή να πάει κάπου που δεν θα το έκανε διαφορετικά με αποτέλεσμα μια σιωπηλή υπερηχητική ύπνωση. Το αυτί δεν θα το πιάνει, ο εγκέφαλος όμως θα ακούει και θα καταλαβαίνει την μη ακουστή φωνή. Από την στιγμή που το υπνωτιστικό ερέθισμα δεν χρειάζεται να ακουστεί συνειδητά, πέρα από την συγκατάθεση του θύματος όπως είπαμε πριν, εκλείπει άλλο ένα σημαντικό εμπόδιο που είχαν οι άλλες μέθοδοι, η επαφή με το θύμα.

Ένα όπλο που μπορεί να διεισδύσει στον εγκέφαλο αντιπροσωπεύει μια τεράστια καταπάτηση της ιδιωτικής ζωής και είναι ό,τι πιο δυσοίωνο για την ανθρώπινη ανεξαρτησία. Κάθε απολυταρχική μορφή εξουσίας θα το χρησιμοποιήσει για να επηρεάσει και να διαμορφώσει την σκέψη μας. Αυτού του είδους η τεχνολογία καταργώντας την ανεξάρτητη σκέψη και ελέγχοντας την κοινωνική και πολιτική ζωή προς όφελος στρατιωτικών και πολιτικών ενδιαφερόντων μπορεί να οδηγήσει σε μια ολοκληρωτική Παγκόσμια Τάξη.

Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην μετατροπή των ανθρώπων σε ρομπότ και την ουσιαστική κατάργηση της ελευθερίας της σκέψης, σε μια νέα απόλυτη μορφή σκλαβιάς. Δεν υπάρχει όμως άνθρωπος που να θέλει να παραχωρήσει ολόκληρη την ζωή του ακόμη και την ίδια του την σκέψη του Η ιδέα ότι αυτά τα καινούρια συστήματα μπορεί και να εφαρμόζονται είναι βέβαιο ότι προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα.

Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποτραπεί αυτός ο κίνδυνος είναι η ενημέρωση του κόσμου και η ανταλλαγή πληροφοριών σε διεθνή συνέδρια ώστε να ενημερώνεται η διεθνής ψυχιατρική κοινότητα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου η ψυχιατρική να αλλάξει κατεύθυνση για να εξασφαλισθεί η ανθρώπινη ανεξαρτησία. Οι ψυχίατροι πρέπει να εκπαιδεύονται ώστε να μην αποδίδουν τα συμπτώματα του ελέγχου του νου μέσω υπερήχων σαν ψυχικές ασθένειες και να παραδέχονται ότι υπάρχει πιθανότητα να λέει ο ασθενής την αλήθεια σε περίπτωση που αναφέρει ότι τον χρησιμοποιούν παρά την θέλησή του.

Στις μέρες μας λοιπόν έχει προκύψει ένα ενδεχόμενο που κάποτε θεωρούνταν επιστημονική φαντασία αλλά τώρα πια θεωρείται εφικτό. Η τεχνολογική δυνατότητα να επηρεαστεί άμεσα και να κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος από τα έξι περίπου δισεκατομμύρια εγκεφάλων του ανθρώπινου είδους. Ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι πιθανότητες για ακατάλληλες και ανήθικες εφαρμογές αυτής της νέας τεχνολογικής εφεύρεσης είναι η διαρκής της παρακολούθηση από την υγιή επιστημονική κοινότητα -τους επιστήμονες δηλαδή που ενδιαφέρονται για τον τρόπο των εφαρμογών των εφευρέσεων τους– καθώς και ο ανοιχτός διάλογος σε παγκόσμια εμβέλεια για τις ρεαλιστικές της εφαρμογές αλλά και τις επιπλοκές της.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι, από το μπαρούτι ως την διάσπαση του ατόμου, όποτε εμφανίζονταν τέτοιες πιθανότητες και τελικά υλοποιούνται, γίνονταν πάντα μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που σύντομα οδηγούν σε επαναστάσεις. Πάντως μέχρι στιγμής -παρότι έχει διαρρεύσει ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο Πόλεμο του κόλπου με το όνομα Σιωπηλός Ήχος- η επίσημη κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνείται κατηγορηματικά την πιθανότητα εφαρμογής αυτής της διάστασης της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ποιός άραγε πιστεύει τους ψεύτες!!

@OWL / miastala.com

terrapapers.com

Πηγή


Εκτύπωση   Email

Related Articles

Image