16.3 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑ.Χαμενεΐ: «H Χαμάς είναι και θα παραμείνει ζωντανή»

Α.Χαμενεΐ: «H Χαμάς είναι και θα παραμείνει ζωντανή»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ο τελικός απολογισμός των τροφικών δηλητηριάσεων από τα μολυσμένα με σαλμονέλα αυγά

Τελείωσε το ξέσπασμα σαλμονελώσεων από αυγά στις ΗΠΑ. 93 επιβεβαιωμένοι ασθενείς, εκ των οποίων οι 34 χρειάστηκαν νοσηλεία, είναι ο τελικός απολογισμός της επιδημίας σαλμονέλας από αυγά στις ΗΠΑ, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια, συνεπώς για κάθε έναν ασθενή με σαλμονέλωση αντιστοιχούν άλλοι 22 που

Χρήση υπολογιστή: Ευθύνεται για δυσκινησία της ωμοπλάτης; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Όσοι εργάζονται καθημερινά για πολλές ώρες σε υπολογιστή κινδυνεύουν να αναπτύξουν δυσκινησία της ωμοπλάτης, μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στον αυχένα και στους ώμους. Σύμφωνα με μια κορεατική μελέτη, η οποία διερεύνησε τον επιπολασμό, την παρουσία πόνου στον αυχένα και τους ώμους, την αναπηρία και τις ώρες εργασίας εργαζομένων σε υπολογιστές, η

Αεροναυτική άμυνα Κύπρου: η συμμετρική προσέγγιση

Μέρος Α’: Η ναυτική διάσταση Σε παρελθόν άρθρο μας είχαμε αναλύσει την πυραυλική διάσταση, στα πλαίσια μιας ασυμμετρικής λογικής, για την αεροναυτική άμυνα της Κύπρου. Χωρίς να απεμπολούμε τις προτάσεις και το σκεπτικό εκείνου του άρθρου, προχωράμε στο σημερινό άρθρο στην κατάθεση απόψεων για μια πιο συμβατική και συμμετρική στρατηγική ανάπτυξης της αεροναυτικής άμυνας της

meteo.gr: Υψηλές θερμοκρασίες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα το Σάββατο 19/10

Υψηλές θερμοκρασίες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα το Σάββατο 19/10 Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, 16:30 Σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 19/10 στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου όπου ο υδράργυρος έφτασε

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε αποθήκες όπλων και κέντρο υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ

πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα σε αποθήκες όπλων και σε κέντρο της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ στον νότιο τομέα της Βηρυτού, προπύργιο του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος. “Η Πολεμική Αεροπορία διενήργησε πλήγματα εναντίον πολλών χώρων αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ και σε ένα κέντρο διοίκησης του αρχηγείου της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ” στον νότιο τομέα της πρωτεύουσας του Λιβάνου
spot_imgspot_img

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έδωσε τη δική του απάντηση στο μήνυμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου που απευθυνόμενους στους «συμμάχους του Ιράν» είπε ότι θα «πληρώσουν βαρύ τίμημα» για την επίθεση κοντά στην κατοικία του.

«Η Χαμάς είναι και θα παραμείνει ζωντανή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν προέβη σε ανάρτηση στο Χ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Έγραψε στα εβραϊκά: «Η Χαμάς είναι ζωντανή και θα παραμείνει ζωντανή».

Οι δηλώσεις Νετανιάχου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, με τις ζημιές να είναι εμφανείς στην οικία του και τον ίδιο να απουσιάζει τη στιγμή της επίθεσης, ενώ άφησε αιχμή για άμεση απάντηση.

Χαρακτήρισε «σοβαρό λάθος» την επίθεση, όμως ακόμη δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Ο Νετανιάχου έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Χ: «Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος».

Πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα».

«Αυτό δεν θα αποτρέψει εμένα ή το κράτος του Ισραήλ από το να συνεχίσουμε τον δίκαιο πόλεμο εναντίον των εχθρών μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον μας» συμπλήρωσε.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς επέπληξε «τους συμμάχους του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου αφού ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) έθεσε σήμερα στο στόχαστρο την ιδιωτική κατοικία του στην Καισάρεια (κεντρικό Ισραήλ), μια επίθεση που δείχνει με αυτό τον τρόπο «το πραγματικό πρόσωπο του Ιράν».

«Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και την οικογένειά του σήμερα έδειξαν γι΄άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο του Ιράν και τον άξονα του κακού που διευθύνει» ανέφερε σε ανακοίνωση ο Κατς.

Πριν από λίγες ώρες σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, τόσο στα εβραϊκά όσο και στα αγγλικά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, περπατώντας χαλαρός σε ένα πάρκο ερωτάται: «Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;». Και απαντά: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

«Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον μαζικό δολοφόνο, ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Όπως έχω πει, είμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Και θέλω να πω και κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα σε αποθήκες όπλων και σε κέντρο της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ στον νότιο τομέα της Βηρυτού, προπύργιο του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος.

Οι εκτιμήσεις για τον διάδοχο του Σινουάρ

Ακέφαλη έμεινε η Χαμάς μετά την εξόντωση του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ στη Ράφα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Δεν είναι όμως μόνο το πρόσωπο που έχει σημασία για την ηγεσία της οργάνωσης, αλλά και το πώς αναδιατάσσεται το παιχνίδι στις χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Ιράν.

Το Bloomberg σε εκτενές δημοσίευμά του την Παρασκευή αναφέρει ότι η Χαμάς είναι πιθανό να ορίσει τον Χαλίλ αλ-Χάγια, ως διάδοχο του Σινουάρ.

Ο Αλ-Χάγια έχει έδρα το Κατάρ, αρκετά μακριά φυσικά από την φωτιά της Λωρίδας της Γάζας.

Πρόσωπο που ήταν προστατευόμενος του Ισμαήλ Χανίγιε, προκατόχου του Σινουάρ που δολοφονήθηκε από το Ισραήλ στην Τεχεράνη τον Ιούλιο, ο Χαλίλ αλ-Χάγια ηγείται των έμμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για την απελευθέρωση των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς.

Θεωρείται ότι θα φέρει τη Χαμάς ακόμη πιο κοντά στο Ιράν, το οποίο ούτως ή άλλως έχει στενή σχέση με την οργάνωση και τους ανθρώπους της.

Αναλυτές επισήμαναν εξάλλου ότι «ο επόμενος ηγέτης θα προέλθει σχεδόν σίγουρα από την ηγεσία του κινήματος στη Ντόχα» του Κατάρ και δεν θα απομακρυνθεί από την πολιτική και ιδεολογική πορεία που είχε χαράξει ο Σινουάρ.

Μια πρώτη ένδειξη ότι προαλείφεται για νέος ηγέτης είναι ότι παραχώρησε τηλεοπτικές δηλώσεις την Παρασκευή. Ορκίστηκε να χρησιμοποιήσει την εξόντωση του Σινουάρ ως κίνητρο για να συνεχίσει να πολεμά, λέγοντας ότι οι όμηροι «δεν θα επιστρέψουν αν δεν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα», όπως και ότι «το Ισραήλ πρέπει να αποχωρήσει από τη Γάζα και οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές πρέπει να απελευθερωθούν».

Πέραν του Αλ-Χάγια, πιθανοί διεκδικητές της ηγεσίας είναι ο Χαλέντ Μεσάαλ, ο προκάτοχος του Χανίγιε, και ο Μοχάμαντ Νταρουίς, πρόεδρος του Συμβουλίου Σούρα, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στον έξω κόσμο. Το εν λόγω Συμβούλιο που εκπροσωπεί όλα τα μέλη της οργάνωσης θα αναδείξει τον αρχηγό.

Εν τω μεταξύ, ο θάνατος του Σινουάρ θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάδειξη δύο νέων προσωπικοτήτων στη Γάζα: του αδελφού του και δεξιού του χεριού Μοχάμεντ Σινουάρ και του Ιζ αλ-Ντιν Χαντάντ, ο οποίος είναι ο στρατιωτικός επικεφαλής του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img