21.8 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑυτές είναι οι συνέπειες της κατάληψης του Βούλενταρ από τους Ρώσους

Αυτές είναι οι συνέπειες της κατάληψης του Βούλενταρ από τους Ρώσους

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ευρήματα απάτης στα κοτόπουλα και τα μπιφτέκια από σουπερμάρκετ

Μη συμμορφώσεις στο 42% των μπιφτεκιών και στο 40% των κοτόπουλων που πωλούνται σε σουπερμάρκετ διαπίστωσε έρευνα της FSA. Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας (FSA) δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα της τέταρτης ετήσιας έρευνάς της, η οποία βοηθά στην παρακολούθηση των αναδυόμενων κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων. Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιούλιο του

Βόλος: Καίγονται αποθήκες με λάδια σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα στη ΒΙΠΕ – Μεγάλη καταστροφή

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί από μεγάλη πυρκαγιά πο υ «ξέσπασε» στ η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου . Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα (30/09), έχει καταστρέψει τέσσερις από τις πέντε αποθήκες της ελαιουργικής εταιρείας «Μάνος ΑΕ», οι οποίες είχαν νοικιαστεί σε άλλη εταιρεία για την αποθήκευση λαδιών, βιοντίζελ και άχυρων, σύμφωνα με το gegonota.news.

Kαρπενήσι: Τριάντα φοιτητές κατέληξαν στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση

Τριάντα φοιτητές οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο στο Καρπενήσι καθώς εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.Οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με την καταγγελία, είχαν πάει στο Καρπενήσι προκειμένου να παρακολουθήσουν συνέδριο της ειδικότητάς τους. Οι τελειόφοιτοι φοιτητές με ηλικίες που κυμαίνονταν μεταξύ 22 και 23 ετών, πήγαν να γευματίσουν ομαδικά σε ταβέρνα της περιοχής. Σημειώνεται πως οι

Ανάφλεξη στον Λίβανο: Συμπλοκές Ισραηλινών και με τον επίσημο στρατό της χώρας!

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του λιβανέζικου στρατού στον νότιο Λίβανο. «Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ο ισραηλινός εχθρός έθεσε στο στόχαστρο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ στο νότιο Λίβανο και στρατιωτικοί απάντησαν στα πυρά»

Νέο ΒΙΝΤΕΟ από την ιρανική επίθεση της Τρίτης: Πολλοί πύραυλοι χτυπούν το έδαφος

🇮🇷🇮🇱‼️🚨 New footage from the Iranian attack pic.twitter.com/5yaMiQPICO — Lord Bebo (@MyLordBebo) October 3, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
spot_imgspot_img

Το Βούλενταρ έπεσε και πλέον στο Ντονέτσκ περνούν σε ρωσικό έλεγχο οι οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην Μαριούπολη με σειρά να παίρνει το Κουράχοβο δήλωσε ρωσική στρατιωτική πηγή στο Tass.

«Το Βούλενταρ ήταν μια καλά οχυρωμένη περιοχή στρατηγικής σημασίας για τον εχθρό και η κατάληψη των οχυρωμένων περιοχών θα επέτρεπε την εξασφάλιση των οδών προς τη Μαριούπολη και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στα νότια του Ντονέτσκ», δήλωσε η πηγή.

«Αυτή η επιτυχία σίγουρα θα εξασφαλίσει την περαιτέρω προέλαση προς τον οικισμό Κουράχοβο», πρόσθεσε η πηγή.

Το Βούλενταρ βρίσκεται περίπου 60-70 χλμ νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ.

Η πόλη ήταν ο βασικός κόμβος εφοδιαστικής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ που παρέμενε υπό τον έλεγχο του Κιέβου μέχρι τώρα.

«Η απώλεια του Βούλενταρ από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να αυξήσει την πίεση στον Β.Ζελένσκι», γράφει το Bloomberg.

«Με την κατάληψη του Βούλενταρ, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν έναν σημαντικό στόχο: Να διευκολύνουν την επιμελητεία τους στα νότια του Ντονμπάς», γράφει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.

Και συνεχίζει «Οι Ρώσοι έχουν απομακρύνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από στρατηγικά σημαντικά εφοδιασμού».

Όπως σημειώνει το Strana, περίπου 18 χιλιόμετρα ανατολικά του Βούλενταρ υπάρχει μια μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Donetsk με τις περιοχές Μαριούπολη, Κριμαία, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

«Τώρα, με την αποκοπή της προεξοχής Βούλενταρ, οι Ρώσοι θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον σιδηρόδρομο από το Ντονέτσκ προς τη Μαριούπολη. Αυτό θα απλοποιήσει γενικά τη ρωσική επιμελητεία στη νότια Ουκρανία κατά μήκος της ακτής της Αζοφικής Θάλασσας».

Ο Yan Gagin σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk δήλωσε ότι η ρωσική σημαία είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση του Βούλενταρ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img