16.4 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑλ Κάιντα σε Χαμάς: «Απελευθερώστε τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα...

Αλ Κάιντα σε Χαμάς: «Απελευθερώστε τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σάμος: 46χρονος καθηγητής έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε 13χρονους μαθητές – «Τρελαίνομαι για πόδια»

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας 46χρονος καθηγητής στη Σάμο, ο οποίος φέρεται να έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε δύο 13χρονους μαθητές Γυμνασίου. Όπως καταγγέλλουν οι μητέρες τους, ο εκπαιδευτικός μιλούσε χυδαία στα παιδιά τους. «Τους λέει ‘παιχταράδες πάτε να παίξετε μπάλα, στείλτε μου φωτογραφία να σας θαυμάσω’ κι αυτά όπως προχωράγανε, στείλανε μια φωτογραφία τα πόδια

Πούτιν κατά Δύσης: «Είναι λάθος να επιλέγονται πρόσωπα βάσει του φύλου και όχι των προσόντων τους», vid

Μήνες πριν, σε ανύποπτο χρόνο, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε αναφερθεί δημόσια, όπως συνηθίζει να κάνει, στη Δύση και τις θεμελιώδεις διαφορές που χωρίζουν τα διεθνιστικά κράτη από τη Ρωσία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πλήρη αναξιοκρατία που επικρατεί στις δυτικές χώρες και σύμφωνα με την οποία σε υψηλόβαθμες θέσεις πλέον δεν τοποθετούνται άτομα με

Μ.Νετανιάχου: «Οι πράκτορες του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν έκαναν ένα πικρό λάθος»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε νέο του μήνυμα λίγες ώρες αφότου ένα drone της Χεζμπολάχ στόχευσε το σπίτι του στην Καισάρεια, τόνισε πώς «οι πράκτορες του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν εμένα και τη σύζυγό μου σήμερα έκαναν ένα πικρό λάθος». Σημειώνεται ότι ο κ. Νετανιάχου και η οικογένειά του βρίσκονταν στην Ιερουσαλήμ κατά

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη 27χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος που διακινούσε ναρκωτικά, πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες

Ένας 27χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα καθώς κατηγορείται για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, απειλή και βία κατά υπαλλήλων. Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο – αλλοδαπής καταγωγής – να εξέρχεται από το κατάστημα του, κατευθυνόμενος με βιαστικές κινήσεις προς το όχημά του και τον κάλεσαν
spot_imgspot_img

Σύμβουλος του φερόμενου ως σημερινού ηγέτη της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τη Χαμάς να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Η διαδικτυακή δήλωση έγινε χθες Παρασκευή από τον Μουσταφά Χαμίντ, γνωστό και ως Αμπού Ουαλίντ αλ-Μάσρι, ο οποίος είναι πεθερός του Σαΐφ αλ-Αντέλ, του ανθρώπου που πιστεύεται ευρέως ότι είναι σήμερα επικεφαλής της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το SITE.

Αξίζει να τονισθεί ότι Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ κατηγορούν τα τελευταία τρία χρόνια την αλ Κάιντα ότι έχει διαβρωθεί από ΗΠΑ και Ισραήλ.

Ο Μ.Χαμίντ ισχυρίζεται ότι η προσοχή που δίνεται στην ανάκτηση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου 2023, νεκροί και ζωντανοί, επισκιάζει τη μοίρα των Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ.

Χαιρετίζει επίσης τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, τον εγκέφαλο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος σκοτώθηκε από το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

Η Χαμάς πρέπει τώρα να επιστρέψει «αμέσως» τους ομήρους και τα πτώματά τους και «αυτός ο φάκελος πρέπει να κλείσει και να μην ανοίξει ξανά, όπως γνωρίζουμε τις συνέπειές του», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Κανείς δεν νοιάζεται για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακέ ασφαλείας, ούτε στα μέσα ενημέρωσης, στις διαπραγματεύσεις, ούτε στις διαδηλώσεις», πρόσθεσε.

Αρκετοί ειδικοί που συμβουλεύτηκε το Γαλλικό Πρακτορείο λένε ότι ο Χαμίντ είναι κοντά σε ανώτερα στελέχη της οργάνωσης – πυρήνα της Αλ Κάιντα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία έχει δημιουργήσει περιφερειακές θυγατρικές στη Συρία, την Υεμένη, τη Σομαλία και το Μάλι, ασκεί πάντως μικρή επιρροή στη Χαμάς, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν.

IDF: Φέρεται να πέταξαν φυλλάδια στη Γάζα με τη σορό του Σινουάρ

Φυλλάδια που φέρεται να έπεσαν από αεροσκάφη των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων στη νότια Γάζα δείχνουν μια φωτογραφία του σκοτωμένου αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, με το μήνυμα «Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα», απηχώντας τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο Γιαχία Σινουάρ έχει καταστρέψει τις ζωές σας. Κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό τούνελ και εξαφανίστηκε όταν επιχείρησε να φύγει πανικόβλητος. Όποιος καταθέσει τα όπλα του και παραδώσει τους ομήρους θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά», αναφέρει το φυλλάδιο, γραμμένο στα αραβικά, σύμφωνα με κατοίκους της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ο Νετανιάχου δήλωσε νωρίτερα στα εβραϊκά στη σκιά απόπειρας δολοφονίας της Χεζμπολάχ εναντίον του: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Όπως είπα, βρισκόμαστε στο έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

«Και θέλω να πω κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Στην αγγλική εκδοχή, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο της τρομοκρατίας του οποίου οι κακοποιοί αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά».

«Τον εξολοθρεύσαμε», λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img