37.2 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

50.000 Drone όχι 50.000 Tablet

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία

Κατά τη μεταξύ τους συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διαρκούς αναπτυσσόμενης στρατιωτικής συνεργασίας της Εθνικής Φρουράς με την Πολεμική Αεροπορία. Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε : Τη Διοίκηση Αεροπορίας, στην αεροπορική βάση (ΑΒ) «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της διοίκησης ταξίαρχος Χρίστος Χρίστου, και Την 55η Σμηναρχία Μάχης, στην αεροπορική βάση Πάφου, όπου

Ι.Κατς: «Το Ισραήλ περιμένει βοήθεια από τους συμμάχους του σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης»

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Ισραέλ Κατς, υποδεχόμενος τον Γάλλο και τον Βρετανό ομόλογό του, ανακοίνωσε πως περιμένει από τους συμμάχους του να «ενωθούν με το Ισραήλ» για να «επιτεθούν στο Ιράν» αν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί στη χώρα του. «Το Ισραήλ περιμένει από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να πουν ξεκάθαρα και δημόσια στο Ιράν ότι

Καρκινογόνο αρσενικό σε Ιταλικό ρύζι – Ειδοποίηση RASFF

Ρύζι από την Ιταλία ανακλήθηκε στη Σλοβενία λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε αρσενικό. Οι αρχές της Σλοβενίας ειδοποίησαν σήμερα το Ευρωπαϊκό σύστημα RASFF για πιθανό κίνδυνο από την υπέρβαση της οριακής τιμής για τον ρύπο αρσενικό σε ρύζι προέλευσης Ιταλίας. H Αρχή ασφάλειας τροφίμων της Σλοβενίας (UVHVVR) ενημερώθηκε από την αρμόδια επιχείρηση τροφίμων για τα αποτελέσματα

Τσατραφύλλιας: Επιτέλους πτώση της θερμοκρασίας – Υποχωρούν τα σαραντάρια για το Σαββατοκύριακο

Με αρκετή ζέστη ωστόσο χωρίς σαραντάρια ενδέχεται να κυλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια. Ειδικότερα μπόρες αναμένονται στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως στα ορεινά, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις νησιωτικές περιοχές της χώρας το Σάββατο 17 Αυγούστου. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα πέσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο
spot_imgspot_img
50.000 Drone όχι 50.000 Tablet

Αν υπήρχε κάποια επαφή με την αμυντική πραγματικότητα, ο ΕΣ θα έπρεπε να αγοράσει 50.000 drone και όχι 50.000 τάμπλετ. Ο ΕΣ δεν είναι ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ούτε υπηρεσία κοινωνικών παροχών, ούτε δασική υπηρεσία, ούτε υγειονομικό ίδρυμα. Ο ΕΣ υπάρχει για να ΣΚΟΤΩΝΕΙ τον εχθρό. Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να το συνειδητοτοποιεί η κυβέρνηση, τηρώντας και επαυξάνοντας την πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μέχρι τώρα έχουμε δει τον ΕΣ να παίζει τον ρόλο της πυροσβεστικής σε πυρκαγιές και πλημμύρες, τον ρόλο της φιλανθρωπικής οργάνωσης υπηρετώντας λαθρομετανάστες και τον ρόλο υπηρεσίας διάσωσης. Φυσικά και οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να συνεισφέρουν σε έκτακτες καταστάσεις, αλλά μόνον τότε. Αντιθέτως, οι Ένοπλες Δυνάμεις ολοταχώς μετατρέπονται σε μόνιμο οργανισμό πολιτικής προστασίας και κοινωνικών/ εκπαιδευτικών παροχών, απομακρυνόμενες από τον κύριο ρόλο τους που είναι να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

Το αφήγημα περί απόκτησης δεξιοτήτων έχει ζωή μερικών ετών. Κάποιοι πιστεύουν ότι η απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων θα καταστήσει την θητεία ελκυστική για τους νέους και χρήσιμη για την επαγγελματική αποκατάστασή τους. Α, και θα δυναμώσει τον ΕΣ… Η άποψη αυτή είναι επιεικώς επικίνδυνη και ανόητη. Πρώτον, γιατί απομακρύνει τους κληρωτούς (και τον ΕΣ) από τον κύριο και μοναδικό λόγο για τον οποίο υπηρετούν: ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ. Αφετέρου, γιατί είναι αστείο το να πιστέψει κανείς ότι οι κληρωτοί μέσα σε 9 μήνες, στους οποίους πρέπει να ακολουθούν ένα βαρύ πρόγραμμα υπηρεσιών (σκοπιές, αγγαρείες) και κάποια (αρκετά υποβαθμισμένη) στρατιωτική εκπαίδευση, υπάρχει και χρόνος να μάθουν πραγματικά ένα επάγγελμα.

Παρά την ανοησία της όλης ιδέας, αυτή επιστρέφει δριμύτερη. Τώρα μάλιστα με αγορά 50.000 τάμπλετ, που θα χρεώνονται όπως τα όπλα σε κάθε στρατιώτη. Αυτή ήταν η ανάγκη του ΕΣ; Όταν ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει την κρίσιμη σημασία των drone στον πόλεμο, από το τακτικό μέχρι το στρατηγικό επίπεδο, το Υπουργείο Αμύνης ξοδεύει χρήματα για να μετατρέψει τον ΕΣ σε ΙΕΚ. Αντί λοιπόν τάμπλετ, ο ΕΣ θα έπρεπε να αγοράσει 50.000 μικρά drone καμικάζι, για να αποκτήσουν οι μονάδες του την ικανότητα να επιτηρούν το πεδίο της μάχης 24ώρες το 24ωρο, να εντοπίζουν στόχους και να τους προσβάλλουν με ακρίβεια.

Αντίθετα, το όλο πρόγραμμα απόκτησης Μη Επανδρωμένων Αεροχηματών από τις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησε (έστω και αν σέρνεται…) μόλις τώρα (αυτό κάτι λέει για την διορατικότητα και τον επαγγελματισμό των εκάστοτε Αρχηγών ΓΕΕΘΑ…), όταν η Τουρκία είναι πλέον παγκόσμια υπερδύναμη δίπλα στις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα, στην σχεδίαση και μαζική παραγωγή κάθε είδους ΜΕΑ και drone (και αυτό κάτι λέει για την διορατικότητα και τον επαγγελματισμό των Τούρκων ΑΓΕΕΘΑ…). Η ισορροπία δυνάμεων στον κρίσιμο τομέα των ΜΕΑ/ Drone έχει ανατραπεί στον ύψιστο βαθμό υπέρ της Τουρκίας, και εμείς αγοράζουμε… τάμπλετ για να φτιάξουμε υδραυλικούς, ψήστες και σωφέρ!

Η αλήθεια είναι ότι γίνονται εξοπλισμοί. Όμως, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η Άμυνα προοδεύει. Πρώτον, γιατί απλώς προσπαθούμε να καλύψουμε κενά δεκαετιών… Δεν αποκτούμε κάποιο πλεονέκτημα, προσπαθούμε να πιάσουμε την “βάση”. Δεύτερον, γιατί Άμυνα δεν είναι μόνον η Αεροπορία και το Ναυτικό, είναι και ο Στρατός. Και ο Στρατός δεν είναι μόνον άρματα και πυροβόλα. Είναι κυρίως ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Είναι ΚΥΡΙΩΣ ΚΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΟΙ Ήδη η 9μηνη θητεία έχει συρικνώσει τον ΕΣ σε τραγικό επίπεδο. Και αυτό το αποκαλύπτει η παραγγελία των… τάμπλετ!

50.000 τάμπλετ για κάθε κληρωτό (κυρίως του ΕΣ που έχει την μερίδα του λέοντος των στρατεύσιμων). Επομένως, ο ΕΣ διαθέτει… περίπου 50.000 κληρωτούς. Αν αφαιρέσουμε βοηθητικές ειδικότητες, γραφεία-επιτελεία, κ.λπ. πόσοι μένουν για μάχη στο πεδίο της μάχης; Πόσοι είναι αυτοί ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ; Και αυτοί οι 50.000 (μείον τόσοι…) θα πρέπει να καλύψουν ένα μέτωπο από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο (και την Ήπειρο). Γι’ αυτό βλέπουμε τα Τάγματα Εθνοφυλακής να έχουν αποκτήσει ρόλο μονάδων πρώτης γραμμής. Σε τέτοια ένδεια προσωπικού βρισκόμαστε.

Και φυσικά το θέμα της αύξησης της θητείας ούτε τολμούν να το αγγίξουν για ψηφοθηρικούς λόγους. Μάλιστα εξετάζουν και μείωση. Αλλά εκεί φαίνεται ότι η στρατιωτική ηγεσία προειδοποιεί για πλήρη κατάρρευση των μονάδων, και έτσι μπαίνουν εμπρός τα αστεία σχέδια περί τάμπλετ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img