29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανία50.000 νάρκες DM-11 του ΕΣ στην Ουκρανία

50.000 νάρκες DM-11 του ΕΣ στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ντούντα: «Πολλοί θέλουν δουλειές με την Ρωσία – αλλά η Μόσχα πρέπει να χάσει»

Πολλοί θα ήθελαν να δουν το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την επανέναρξη των οικονομικών σχέσεων με την Ρωσία, ωστόσο ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda είναι άλλης άποψης! «Πολλοί άνθρωποι σήμερα περιμένουν το τέλος αυτού του πολέμου για να μπορέσουν να συναλλάσσονται ξανά με την Ρωσία», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πολωνική τηλεόραση! Ωστόσο, η

Πώς οι Ισραηλινοί έφτασαν στην εξόντωση του X.Νασράλα & των ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ & γιατί γνωρίζουν τις κινήσεις τους

Πώς οι Ισραηλινοί έφτασαν τόσο εύκολα στην εξόντωση του X.Νασράλα και των ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ και πώς ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις κινήσεις τους με τόση ακρίβεια είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί με ευκολία εάν κάποιος έχει σαφή γνώση της χώρας του Λιβάνου και κυρίως της σύστασης του πληθυσμού του. Ο

Κέρκυρα: Ομολόγησε τη δολοφονία του 68χρονου η σύζυγός του – Πώς έφτασε στην αλήθεια η ΕΛ.ΑΣ.

Ομολόγησε τη δολοφονία του 68χρονου στην Κέρκυρα η σύζυγός του. Η σύζυγος του 68χρονου προσήχθη από την πρώτη στιγμή από τους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση της δολοφονίας του 68χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους στο Πέραμα Κέρκυρα μέσα σε μια λίμνη αίματος και χωρίς ρούχα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο

Πλαστικό σε δημοφιλές κατεψυγμένο τρόφιμο της McCain που πωλείται και στην Ελλάδα – Άμεση ανάκληση

Πρόσφατα, η McCain Foods είχε ανακαλέσει άλλο τρόφιμο γιατί περιείχε θραύσματα γυαλιού Ένα δημοφιλές νέο σνακ που διατίθεται και στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας, ανακαλείται στην Αυστραλία, αφού ανακαλύφθηκε ότι περιέχει ξένο σώμα και συγκεκριμένα πλαστικό! Πρόκειται για τα πακέτα Nacho Cheese Triangle McCain των 230 γραμμαρίων. Το προϊόν πωλήθηκε στα Coles and Woolworths, IGA
spot_imgspot_img
50.000 νάρκες DM-11 του ΕΣ στην Ουκρανία
H γερμανική αντιαρματική νάρκη DM-11. Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την πώληση 50.000 ναρκών του ΕΣ στις ΗΠΑ για να αποδοθούν στην Ουκρανία.

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η πώληση 50.000 ναρκών DM-11 στις ΗΠΑ έναντι 1.825.000 δολαρίων, με σκοπό την παραχώρησή τους στην Ουκρανία.

H αντιαρματική νάρκη DM-11 είναι γερμανικής κατασκευής και προέλευσης, έχει κυκλικό σχήμα και οι διαστάσεις της είναι: ύψος 95 χλστ. και διάμετρος 300 χλστ., ενώ η ακτίνα καταστροφής 20 μέτρα. Διαθέτει δύο μηχανισμούς παγίδευσης (AntiDisturbance Devices ADD): τους μηχανισμούς άφεσης πίεσης DM29 ή DM19 ή τον μηχανισμό έλξης DM77.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει και νάρκη κατά προσωπικού με τον ίδιο χαρακτηρισμό, DM-11, επίσης γερμανική. Είναι πλαστικού περιβλήματος με εκρηκτικό γέμισμα RDX/TNT 122 γραμμαρίων και ενεργοποιείται με άσκηση βάρους 10 κιλών. Είναι αδιάβροχη και μπορεί να τοποθετηθεί σε υγρές περιοχές, όπως ακτές, όχθες ποταμών κ.λπ. Παράγεται και στην Σουηδία με το κωδικό όνομα LI-11 ή Truppmina 10.

Dm 11
Η νάρκη DM-11 κατά προσωπικού. Δεν διευκρινίζεται, τουλάχιστον επισήμως, αν οι 50.000 που πουλήθηκαν είναι ένα μείγμα αντιαρματικών και κατά προσωπικού ναρκών ή είναι μόνον αντιαρματικές ή μόνον κατά προσωπικού.

Η λογική της πώλησης του κρίσιμου αυτού αμυντικού υλικού, πιθανότατα είναι ότι είναι «ξεπερασμένο» ή «ληγμένο» ή «πρόκειται να λήξει». Φυσικά αυτά δεν συνάδουν με την επιχειρησιακή χρήση των ναρκών από τον Ουκρανικό στρατό στο πεδίο της μάχης.

Επίσης, δεν είναι γνωστό, αν το ποσό των 1.825.000 δολαρίων που πήρε το ΥΠΕΘΑ από την πώληση των ναρκών θα χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση των 50.000 ναρκών με ισάριθμη ποσότητα νεότερων ναρκών, ή θα μπει στον «κουμπαρά» για την αγορά F-35 και Bellhara, απογυμνώνοντας ωστόσο τον ΕΣ από ένα απλό μεν αλλά λίαν αποτελεσματικό όπλο, το οποίο έχει αποδείξει την αξία του στα πεδία μάχης της Ουκρανίας.

764e1829b6cf8dc814dbd78a8b2d6671 L
Οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες των ΜΚΟ της δεκαετίας του 1990 τελικά αποδείχθηκαν ότι ήταν η εκκαθάριση εμποδίων για την προσχεδιασμένη και οργανωμένη εισβολή λαθρομεταναστών στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Τα ναρκοπέδια θα είχα αποθαρρύνει τέτοιες καταστάσεις.

Μετά το ατόπημα της άρσης των ναρκοπεδίων στον Έβρο, εν ονόματι ενός “παγκόσμιου αφοπλισμού”, η Ελλάδα φαίνεται ότι ξεφορτώνεται το συγκεκριμένο όπλο ακόμα και για χρήση σε περίπτωση πολέμου. Τελικά απεδείχθη ότι οι “ανθρωπιστικές οργανώσεις” (ΜΚΟ) την δεκαετία του 1990, καθάριζαν τα σύνορα ώστε να εισβάλουν με ασφάλεια οι λαθρομετανάστες. Αν υπήρχαν ακόμα ναρκοπέδια στον Έβρο, είναι βέβαιο ότι μετά από μερικούς θανάτους από νάρκες, το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα από την Τουρκία θα είχε σβήσει.

Aaa
To ΓΕΕΘΑ δείχνει ότι δεν έμαθε τίποτα από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Οι νάρκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποτυχία της ουκρανικής θερινής αντεπίθεσης το 2024, καταστρέφοντας σύγχρονα άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, και καθηλώνοντας τις ουκρανικές μονάδες, για να καταστραφούν άνετα από πυροβολικό, αντιαρματικά βλήματα και επιθετικά ελικόπτερα.

Επιπλέον, σε μία πιθανή επίθεση των Τούρκων στον Έβρο, οι νάρκες θα τους προκαλούσαν βαριές απώλειες και θα τους καθήλωναν στο ποτάμι, για να καταστραφούν από το πυροβολικό και την αεροπορία, όπως συνέβη με τους Ουκρανούς κατά την επίθεση του καλοκαιριού 2024.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img