21.8 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανία89η Ταξιαρχία Κομμάντο: Ενέδρες θανάτου στον νότιο Λίβανο

89η Ταξιαρχία Κομμάντο: Ενέδρες θανάτου στον νότιο Λίβανο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ευρήματα απάτης στα κοτόπουλα και τα μπιφτέκια από σουπερμάρκετ

Μη συμμορφώσεις στο 42% των μπιφτεκιών και στο 40% των κοτόπουλων που πωλούνται σε σουπερμάρκετ διαπίστωσε έρευνα της FSA. Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας (FSA) δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα της τέταρτης ετήσιας έρευνάς της, η οποία βοηθά στην παρακολούθηση των αναδυόμενων κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων. Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιούλιο του

Βόλος: Καίγονται αποθήκες με λάδια σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα στη ΒΙΠΕ – Μεγάλη καταστροφή

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί από μεγάλη πυρκαγιά πο υ «ξέσπασε» στ η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου . Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα (30/09), έχει καταστρέψει τέσσερις από τις πέντε αποθήκες της ελαιουργικής εταιρείας «Μάνος ΑΕ», οι οποίες είχαν νοικιαστεί σε άλλη εταιρεία για την αποθήκευση λαδιών, βιοντίζελ και άχυρων, σύμφωνα με το gegonota.news.

Kαρπενήσι: Τριάντα φοιτητές κατέληξαν στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση

Τριάντα φοιτητές οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο στο Καρπενήσι καθώς εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.Οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με την καταγγελία, είχαν πάει στο Καρπενήσι προκειμένου να παρακολουθήσουν συνέδριο της ειδικότητάς τους. Οι τελειόφοιτοι φοιτητές με ηλικίες που κυμαίνονταν μεταξύ 22 και 23 ετών, πήγαν να γευματίσουν ομαδικά σε ταβέρνα της περιοχής. Σημειώνεται πως οι

Ανάφλεξη στον Λίβανο: Συμπλοκές Ισραηλινών και με τον επίσημο στρατό της χώρας!

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του λιβανέζικου στρατού στον νότιο Λίβανο. «Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ο ισραηλινός εχθρός έθεσε στο στόχαστρο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ στο νότιο Λίβανο και στρατιωτικοί απάντησαν στα πυρά»

Νέο ΒΙΝΤΕΟ από την ιρανική επίθεση της Τρίτης: Πολλοί πύραυλοι χτυπούν το έδαφος

🇮🇷🇮🇱‼️🚨 New footage from the Iranian attack pic.twitter.com/5yaMiQPICO — Lord Bebo (@MyLordBebo) October 3, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
spot_imgspot_img
89η Ταξιαρχία Κομμάντο: Ενέδρες θανάτου στον νότιο Λίβανο
Εκκένωση τραυματιών ή/ και νεκρών της μονάδας Egoz μετά από ενέδρα της Χετζμπολά στο Μαρούν ελ Ρας. Οι IDF ανέφεραν τον θάνατο δύο αξιωματικών και πέντε υπαξιωματικών.

Βαριές απώλειες φαίνεται ότι υπέστησαν υπομονάδες της 89ης Ταξιαρχίας Κομμάντο («Θάρρος») στην διάρκεια επιθετικών αναγνωρίσεων στο νότιο Λίβανο τις τελευταίες ημέρες. Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο δείχνουν ελικόπτερα UH-60 και CH-53 να προσγειώνονται στα σύνορα με τον Λίβανο για να παραλάβουν τραυματίες και πτώματα στρατιωτών. Οι απώλειες προκλήθηκαν από ενέδρες και αψιμαχίες των Ισραηλινών κομμάντος με δυνάμεις της Χετζμπολά στην τοποθεσία Μαρούν ελ Ρας, η οποία φιλοξενεί εκτεταμένο δίκτυο οχυρώσεων της Χετζμπολά.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, στις 2 Οκτωβρίου 2024 και περί τις 04.30 Ισραηλινοί κομμάντος προσπάθησαν να καταλάβουν το υψηλότερο ύψωμα στο Μαρούν ελ Ρας, το οποίο δεσπόζει στην περιοχή, προφανώς στα πλαίσια προετοιμασίας εισβολής βαρύτερων μηχανοκίνητων δυνάμεων. Την τοποθεσία είχαν προσπαθήσει να καταλάβουν οι Ισραηλινοί και το 2006 (Πόλεμος του Λιβάνου 2006 ή αλλιώς Πόλεμος Ισραήλ-Χετζμπολά 2006), χωρίς επιτυχία, μετά από μάχες που κράτησαν εβδομάδες με την επίλεκτη μονάδα Ριντβάν.

Fallen
Οι οκτώ νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον νότιο Λίβανο τις τελευταίες ημέρες.

Η δύναμη που επιτέθηκε ανήκει στην Μονάδα 621 «Κάστανο» (Egoz), η οποία ειδικεύεται σε αντι-ανταρτικές επιχειρήσεις και ειδική αναγνώριση στην περιοχή του Λιβάνου. Το 2006, πάλι στο Μαρούν ελ Ρας, η Egoz είχε υποστεί απώλειες που περιλάμβαναν πέντε νεκρούς και έξι τραυματίες μετά από απευθείας πλήγμα με αντιαρματικό πύραυλο Sagger.

Σύμφωνα με τις IDF και τους Times of Israel, στην μάχη του Μαρούν ελ Ρας σκοτώθηκαν συνολικά επτά κομμάντος, εκ των οποίων δύο αξιωματικοί και πέντε υπαξιωματικοί. Πρόκειται για τον λοχαγό και  διοικητή της δύναμης Εϊτάν Ίτζακ Οστέρ και τον υποδιοικητή υπολοχαγό Ναζίρ Έτκιν. Η Egoz συμμετείχε στην ευρύτερη Επιχείρηση «Βέλη του Βορρά» που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου.

Ccccccccccc
Η περιοχή Μαρούν ελ Ρας στην οποία έλαβε χώρα η ενέδρα της Χετζμπολά εναντίον κομμάντος της Egoz.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν φορεία με τραυματίες ή/ και νεκρούς να εκκενώνονται με ελικόπτερα UH-60 και CH-53, σε Ζώνη Προσγείωσης ανατολικά του Μαρούν ελ Ρας. Τα ελικόπτερα ανήκουν στην Μονάδα 699, η οποία ειδικεύεται στην Έρευνα και Διάσωση Μάχης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού Γενικού Επιτελείου, ακόμη μια ενέδρα εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων εκδηλώθηκε πλησίον του χωριού Οντάισε. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές σκοτώθηκαν οκτώ Ισραηλινοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 35. Υπάρχει, ωστόσο, σύγχυση μεταξύ των δύο επεισοδίων, οπότε η καταμέτρηση νεκρών μπορεί να αλληλεπικαλύπτεται και να επιδέχεται αλλαγών.

Σε μία τρίτη αψιμαχία τραυματίστηκε σοβαρά ένας Νοσοκόμος Μάχης του 51ου Τάγματος της 1ης Ταξιαρχίας Πεζικού «Γκολάνι».

66fd36086cef51727870472
Ο λοχαγός Εϊτάν Ιτζάκ Οστέρ, επικεφαλής του αποσπάσματος της Egoz, που σκοτώθηκε στην ενέδρα της Χετζμπολά στον Μαρούν ελ Ρας.

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο είναι στην ουσία επιθετικές αναγνωρίσεις με σκοπό να δοκιμάσουν την ισχύ της Χετζμπολά και να καταγράψουν αμυντικές θέσεις.

Ο Λίβανος είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση από την Γάζα για τις IDF. Παρά την επιτυχή εξόντωση της ηγεσίας της Χετζμπολά, για να εκκαθαριστεί ο νότιος Λίβανος από τους εκτοξευτές ρουκετών πρέπει να καταληφθεί από χερσαίες δυνάμεις. Αυτό σημαίνει σκληρές μάχες σε ορεινό έδαφος, με περάσματα και οχυρώσεις οι οποίες προετοιμάζονται εδώ και δεκαετίες.

Mnjh
Άφιξη ελικοπτέρων της Μονάδας 699 με τραυματίες από τον νότιο Λίβανο σε νοσοκομείο στο Ισραήλ

Ήδη το Ισραήλ μετράει σοβαρές απώλειες από τις επιχειρήσεις της Γάζας, και οι έφεδροι έχουν δοκιμαστεί έντονα μετά από 12 σχεδόν μήνες συνεχών πολεμικών επιχειρήσεων. Ένας πόλεμος με την Χετζμπολά και το Ιράν θα σημάνει την ανάγκη για μεγάλες εφεδρείες που το Ισραήλ δεν διαθέτει. Βεβαίως, το Ισραήλ ελπίζει στην εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να ανταπεξέλθει σε έναν τέτοιο πόλεμο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img