29.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΑπόκτηση νεώτερων εκδόσεων αντιαρματικών βλημάτων TOW από τον Ε.Σ

Απόκτηση νεώτερων εκδόσεων αντιαρματικών βλημάτων TOW από τον Ε.Σ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η ουκρανική δύναμη εισβολής στο Κουρσκ αποτελούνταν από 12.000 άνδρες σύμφωνα με τους Ρώσους

Η συνολική ουκρανική δύναμη που μάχεται στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ είναι μεγαλύτερη από 12.000 άνδρες. Από αυτούς έχουν απολεστεί περίπου 3.000 άνδρες ενώ οι απώλειες συνεχίζουν να αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς. Σε αυτή την δύναμη περιλαμβάνονται και πάρα πολλοί Δυτικοί μισθοφόροι για τους οποίους μάλιστα οι Ρώσοι λένε ότι πρόκειται για στελέχη τακτικό στρατών.

Εκατοντάδες δηλητηριάσεις από αγγούρια – Εντοπίστηκε και δεύτερος καλλιεργητής που χρησιμοποιούσε μολυσμένο νερό

Δύο εταιρείες πίσω από την επιδημία σαλμονέλωσης στις ΗΠΑ με 449 ασθενείς και 125 νοσηλείες. Η Υπηρεσία Ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ, FDA και τα κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων CDC, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, συνεχίζουν να διερευνούν ένα πολυκρατικό ξέσπασμα λοιμώξεων από Salmonella  Africana και Salmonella Braenderup με 449 τροφικές δηλητηριάσεις εκ των οποίων οι

Φωτιά στην Αττική: Η καταγγελία για βραχυκύκλωμα σε κολώνα ρεύματος και το ενδεχόμενο εμπρησμού

Αποκαΐδια και εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πυρκαγιά που «χτύπησε» τα βορειοανατολικά της Αττικής, με περίπου 100.000 στρέμματα να είναι πλέον στάχτη, σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν καταστραφεί και μία γυναίκα να έχει «χάσει» τη ζωή της, στο στο Πάτημα Χαλανδρίου. Οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος διερευνούν ήδη τις συνθήκες έναρξης της φωτιάς

Δηλητηριάσεις εκατοντάδων βρεφών από πουρέ φρούτων: Προειδοποιητική επιστολή του FDA στην Austrofood

Ο FDA εκδίδει προειδοποιητική επιστολή προς την εταιρεία παραγωγής πουρέ φρούτων κανέλας Apple που προκάλεσε εκατοντάδες δηλητηριάσεις παιδιών από μόλυβδο. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε Προειδοποιητική Επιστολή προς την AUSTROFOOD SAS (Austrofood), τον κατασκευαστή πουρέ φρούτων κανέλας μήλου που ανακλήθηκαν πέρυσι και που βρέθηκαν να περιέχουν υψηλά επίπεδα μολύβδου και χρωμίου. Υπενθυμίζεται ότι

Φωτιές στην Αττική: Δύο εμπειρογνώμονες ορίστηκαν για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφής

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την καταστροφική φωτιά που έκαιγε στην Αττική τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκαν δύο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες ορίστηκαν από την Εισαγγελία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της . Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ALPHA, η εξέλιξη αυτή έδειξε ότι η Πυροσβεστική δυσκολεύεται μέχρι στιγμής να καταλήξει σε
spot_imgspot_img

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει ο αμυντικός ιστότοπος https://www.onalert.gr/eksoplismoi/aprospelasti-aspida-ypsonoyn-oi-froyroi-toy-evroy-kai-ton-nision-me-toys-panischyroys-antiarmatikoys-tow-2b-aero/562430/ στην απόκτηση νεώτερων εκδόσεων του βλήματος BGM-71 TOW προχωρά το ΓΕΣ.

Τα 150 βλήματα ΤΟW 2B Aero RF (BGM-71F-3-RF) έρχονται να ενισχύσουν το υπάρχον οπλοστάσιο βλημάτων παλιότερων εκδόσεων αυτού του τύπου που διαθέτει ο Ε.Σ αναβαθμίζοντας σημαντικά την αντιαρματική του ισχύ. Σημειώνεται πως τα βλήματα TOW 2B Aero RF αποτελούν αναβαθμισμένη έκδοση του Α/Τ Κ/Β TOW στα οποία η τεχνική ενσύρματης καθοδήγησης (SACLOS) έχει αντικατασταθεί από αυτήν της καθοδήγησης δια ραδιοσυχνοτήτων, το δε βεληνεκές έχει επεκταθεί στα 4.500 μέτρα από τα 3.750 των προηγούμενων εκδόσεων.

Απόκτηση νεώτερων εκδόσεων αντιαρματικών βλημάτων TOW από τον Ε.Σ

Στον Ε.Σ τα βλήματα TOW φέρονται τόσο από τους εκτοξευτές M220 επί ερπυστριοφόρων οχημάτων M-901 ITV, όσο και μεμονωμένα επί οχημάτων MS240GD σε επιλεγμένες περιπτώσεις, εξοπλίζοντας τόσο τους Λόχους Υποστήριξης Τάγματος (ΛΥΤ) των Μ/Κ Ταγμάτων ΠΖ, όσο και τους Λόχους Αντιαρματικών (ΛΑΤ) των ελάσσονων σχηματισμών (ταξιαρχίες).

Η προσθήκη βλημάτων τέτοιας κατηγορίας στο ελληνικό οπλοστάσιο κρίνεται σημαντική, διότι με μικρό κόστος αξιοποιείται ένα παλιότερο πλην ακόμα ικανό οπλικό σύστημα. Ειδικά στο περιβάλλον του Αιγαίου η πρόσδοση δυνατότητας καθοδήγησης δια ραδιοσυχνοτήτων κρίνεται κρίσιμη διότι απαλάσσει το σύστημα από τους περιορισμούς της ενσύρματης καθοδήγησης πάνω από υδάτινο περιβάλλον (όπου έχει παρατηρηθεί μειωμένη ευστοχία λόγω της επαφής του σύρματος καθοδήγησης με το νερό).

Tow 2b 2

Γενικά γνώμη μας είναι πως ο Ε.Σ οφείλει να συνεχίζει να επενδύει σε παλιότερα πλην αξιόμαχα συστήματα (TOW, MILAN, ακόμα και στα ΠΑΟ M40A1 των 106 χλστ) μέσω της απόκτησης βλημάτων βελτιωμένων εκδόσεων και στοχευμένων επεμβάσεων στους εκτοξευτές, διότι διαθέτουν αξιόλογες και σε κάθε περίπτωση αξιοπρεπείς έστω ικανότητες προσβολής αρμάτων μάχης και άλλων στόχων (θωρακισμένων και μη). Και αυτό διότι, όπως δείχνει και η εμπειρία από τα σύγχρονα πεδία της μάχης και ιδίως αυτό της Ουκρανίας, δεν αρκεί να διαθέτει κανείς σχετικά περιορισμένο αριθμό “state-of-the-art” συστημάτων και μέσων , αλλά αυτά πρέπει να πλαισιώνονται από παλιότερης τεχνολογίας συστήματα και μέσα με επαρκείς δυνατότητες.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img