36.2 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΗ «μαγική εικόνα» στο Κουρσκ

Η «μαγική εικόνα» στο Κουρσκ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μάτια: Προσοχή στον καπνό από τις φωτιές – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Ο καπνός από τις φωτιές δεν απειλεί μόνο την υγεία των πνευμόνων μας, αλλά και των ματιών μας, γι΄ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. «Ζωτική σημασία για την όραση έχει η ομαλή λειτουργία της επιφάνειας των ματιών (οφθαλμική επιφάνεια), η οποία δεν είναι μία ενιαία οντότητα, αλλά αποτελείται από επιμέρους δομές, κάθε μία από τις

Χαμάς: Δεν θα συμμετάσχει στις νέες συνομιλίες για εκεχειρία – Πόσο κοντά είναι μια επίθεση του Ιράν;

ότι δεν θα συμμετάσχει σε έναν νέο γύρο συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που αναμένεται να διεξαχθούν αύριο, Πέμπτη, στο Κατάρ, χαμηλώνοντας τις προσδοκίες για επίτευξη εκεχειρίας μέσω διαπραγματεύσεων η οποία σύμφωνα με ιρανικές πηγές θα μπορούσε να αποτρέψει μια ιρανική επίθεση στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έχουν πει πως αναμένουν ότι οι έμμεσες

ΔΕΠ: Κατέλαβε την 4η θέση στο διεθνή διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ

Την 4η θέση ανάμεσα σε 45 ομάδες από 18 συμμετέχοντα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ κατέλαβε προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ που συμμετείχε στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών «EUROPEAN BEST SNIPER TEAM COMPETITION-24» (EBSC-24), κατόπιν πρόσκλησης του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής (United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF)), αντανακλώντας το υψηλό επίπεδο

Tips για να πίνεις χωρίς να… «σε πίνει»!

Πώς θα μειώσετε όσο το δυνατόν τις παρενέργειες του αλκοόλ στον οργανισμό σας Η κατανάλωση αλκοόλ σίγουρα δεν κάνει καλό στην υγεία, αλλά αν σας αρέσει να απολαμβάνετε ένα ή και περισσότερα ποτάκια πού και πού, μάθετε να το κάνετε σωστά, ώστε να μειώσετε όσο το δυνατόν τις παρενέργειες και τις αρνητικές επιπτώσεις του στον

Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία – Δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αγία Τριάδα

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στην Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Αγία Τριάδα, του δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Για την πυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 11 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ παρασχέθηκε και συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. #Πυρκαγιά σε
spot_imgspot_img
Η «μαγική εικόνα» στο Κουρσκ

Ενώ οι Ρώσοι προελαύνουν και βρίσκονται στα περίχωρα των τριών τελευταίων πόλεων-οχυρών του Ντονμπάς, τα δυτικά ΜΜΕ θυμήθηκαν μετά από μήνες σιωπής ότι υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία αφού άρχισε η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ. Ενσωματωμένα πλήρως στην στρατηγική σχεδίαση του ΝΑΤΟ (και των παρασκηνιακών καθοδηγητών του), τα δυτικά ΜΜΕ φτιάχνουν μία «μαγική εικόνα» για το τι συμβαίνει στο Κουρσκ.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους εμφανίζονται ότι βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο και ότι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν όλο και βαθύτερα, σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ. Σε μία άλλη εποχή και χωρίς την μέχρι τώρα εμπειρία της «αντικειμενικότητας» των συστημικών δυτικών ΜΜΕ, θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει την παρουσίαση των γεγονότων στο Κουρσκ σε πλήρη άγνοια των δημοσιογράφων για τα στρατιωτικά πράγματα. Ωστόσο, μετά από την μέχρι τώρα κάλυψη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου (και άλλων γεγονότων στον κόσμο) είναι προφανές ότι τα δυτικά ΜΜΕ είναι οι κύριες «δυνάμεις κρούσης» της Νεοταξικής προπαγάνδας και στην περίπτωση των συγκρούσεων στο Κουρσκ.

Η ουκρανική επιχείρηση στο Κουρσκ έχει σχεδιαστεί για να υπηρετεί το δημοσιογραφικό αφήγημα και να βοηθήσει την Καμάλα να πάει στις εκλογές με μία «επιτυχία» ή έστω με μία «μη αποτυχία» στην Ουκρανία. Στην ουσία η ουκρανική επιχείρηση είναι μία μεγάλης κλίμακας επιδρομή, η οποία δεν έχει σκοπό να «κατακτήσει» έδαφος αλλά να δώσει αυτή την εντύπωση. Επιπλέον, οι σχεδιαστές της ελπίζουν ότι η Ρωσία θα αποσύρει σοβαρές δυνάμεις από το Ντονμπάς για να αντιμετωπίσει την εισβολή, και έτσι να ανακουφιστεί το μέτωπο το οποίο καταρρέει. Βέβαια, η επιδρομή έχει και δύο πολύ σκοτεινούς στόχους: μία αναμέτρηση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ που μπορεί να καταλήξει σε «ατύχημα» (το οποίο τα ΜΜΕ θα αποδώσουν στην Ρωσία) και την καταστροφή των εγκαταστάσεων παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη που υπάρχουν στην πόλη Sudzha, ώστε η Ευρώπη να καταστεί πλήρως δέσμια των ΗΠΑ.

Για την ώρα, ο στόχος του εντυπωσιασμού επιτυγχάνει σε αυτούς που δεν μπορούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει και σε αυτούς που δεν θέλουν να κατανοήσουν τι συμβαίνει. Ο δεύτερος στόχος δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει την εισβολή με εφεδρείες από διάφορες περιοχές της χώρας, και όχι με την απόσυρση μονάδων από το Ντονμπάς. Το πυρηνικό ατύχημα μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υλοποιείται, ενώ στην Sudzha οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ουκρανικές επιθέσεις.

240809 Kursk Mb 1159 Ab326d
Οι ρωσικές ενισχύσεις στο Κουρσκ δεν προέρχονται από το μέτωπο στο κεντρικό Ντονμπάς, όπου προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις. Το Ρωσικό επιτελείο δεν φαίνεται να ανησυχεί για την κατάσταση στο Κουρσκ, λαμβάνοντας ψύχραιμες αποφάσεις που δεν θα καθυστερήσουν την εκκαθάριση των ρωσόφωνων επαρχιών της ανατολικής Ουκρανίας.

Ωστόσο, στα ΜΜΕ το αφήγημα είναι ότι: οι Ουκρανοί «ελέγχουν» 200 ή 300 χλμ. ρωσικού εδάφους και ότι «προελαύνουν» όλο και βαθύτερα. Φυσικά και οι δύο ισχυρισμοί είναι ψέματα. Fake News, από αυτούς που πασχίζουν να εξαλείψουν τα… fake news, προφανώς για να υπάρχει μόνον η δική τους, μονόπλευρη προπαγάνδα.

Πως οι Ουκρανοί δεν ελέγχουν όλη αυτή την έκταση, αφού εμφανίζουν βίντεο από περιοχές, όντως βαθιά μέσα σε ρωσικό έδαφος; Η εξήγηση έγκειται στο νόημα του όρου «ελέγχω» σε στρατιωτική έκδοση. «Έλεγχος» εδάφους σημαίνει ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται σε αυτό έχουν φυσική παρουσία σε όλη την έκταση ή/ και καλύπτουν με πυρά αυτή την έκταση. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από τα δύο σε τόσο ευρύ πεδίο. Πρώτον, γιατί είναι πολύ μικρές σε μέγεθος. Δεύτερον γιατί δεν διαθέτουν πυροβολικό και αεροπορική υποστήριξη.

Η εισβολή των Ουκρανών έγινε με πολλές αλλά πολύ μικρές μηχανοκίνητες φάλαγγες (μερικές αριθμούσαν πέντε με δέκα οχήματα) σε πολλά σημεία των συνόρων. Ήταν αρκετά ισχυρές για να ανατρέψουν προφυλακές και φυλάκια με εφέδρους και να χωθούν στην ενδοχώρα. Από εκεί και μετά, άρχισαν να εφαρμόζουν μία προέλαση που μιμείται την ροή του νερού: όπου βρίσκεις αντίσταση την παρακάμπτεις, και συνεχίζεις όσο βαθιά σου επιτρέπεται μέχρι να βρεις την επόμενη αντίσταση και ούτω καθεξής. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ουκρανικές ομάδες κατόρθωσαν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα και να βγάλουν φωτογραφίες από τα μέρη που περνούσαν. Οι εικόνες αυτές ήταν οι «αποδείξεις» ότι οι Ουκρανοί «κατέχουν» και «ελέγχουν» όλη αυτή την συμπαγή έκταση που εμφανίζουν οι χάρτες των δυτικών ΜΜΕ.

Η πραγματικότητα είναι ότι σε όλη αυτή την έκταση συμβαίνουν αλλεπάλληλες μάχες, που «ανάβουν και σβήνουν». Οι ουκρανικές φάλαγγες «χτυπάνε και φεύγουν» για να δημιουργούν την εντύπωση μεγάλης κλίμακος εισβολής. Τις περισσότερες φορές, οι φάλαγγες καταλήγουν σε πλήρη εξόντωση από ενέδρες Spetsnaz, βολές πυροβολικού (περιλαμβανομένων και πυραύλων Iskander) και μαζικές επιθέσεις από φονικά drone. Αυτό ωστόσο δεν αναφέρεται στις «ειδήσεις» των δυτικών ΜΜΕ, ούτε φτάνουν στις οθόνες του κοινού τους τα βίντεο με τις εικόνες καταστροφής. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται μεγάλες μάχες; Όχι. Απλώς αυτές είναι τοπικές και σύντομης έκτασης και διάρκειας.

03388676dd6486aa5a02074b71852be8
Μία ορθότερη καταγραφή της ουκρανικής επίθεσης στο Κουρσκ, με εστίες μαχών αλλά όχι κατάληψης/ ελέγχου εδάφους. Τα δυτικά ΜΜΕ με βάση τις θεάσεις και τις μάχες ουκρανικών δυνάμεων οριοθετούν μία τεράστια περιοχή, την οποία εμφανίζουν ως δήθεν “ελεγχόμενη” από τους Ουκρανούς.

Το μεγαλύτερο μέγεθος ουκρανικής μονάδας που έχει καταγραφεί σε επίθεση είναι αυτό του λόχου. Σε μικρό βάθος από τα σύνορα (όπως στην πόλη Sudzha) αυτά τα θωρακισμένα αποσπάσματα έχουν απειλήσει τις τοπικές δυνάμεις εθνοφυλακής, αλλά οι διαρκώς αφικνούμενες ρωσικές ενισχύσεις έχουν αναχαιτίσει την προέλασή τους και έχουν σχηματίσει ένα είδος «μετώπου». Η ρωσική αντεπίθεση θα ξεκινήσει μόλις οι διάφορες ρωσικές μονάδες οργανωθούν σε ταξιαρχίες και τακτικά συγκροτήματα, πράγμα που χρειάζεται μερικές ημέρες τόσο γιατί οι διαρκείς μάχες απαιτούν την άμεση εμπλοκή τους όσο και γιατί πρέπει να στηθεί ένα σύστημα διοίκησης & ελέγχου στην περιοχή.

Στο μέτωπο του Σούμι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατόρθωσαν να επιτεθούν και να προελάσουν κατά μήκος των τριών κύριων οδικών αξόνων προς βορρά και αναγκάζονται να επιτίθονται σε ανοικτό έδαφος (χωράφια και δάση) ανάμεσά τους. Στο Γκίρι η ουκρανική φάλαγγα έπεσε σε ενέδρα και υπέστη βαριές απώλειες. Στον βόρειο άξονα δεν υπάρχουν αποδείξεις της ουκρανικής προέλασης, αλλά μόνον ρωσικά βίντεο με καταστροφές αρμάτων μάχης. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει την Μαρτινόφκα και το Κρούλιγκ, και ότι έχουν κόψει τον αυτοκινητόδρομο και κινούνται προς το Κουρσκ. Καμία απόδειξη δεν υπάρξει μέχρι τώρα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Σε έναν άλλο μεγάλο αυτοκινητόδρομο, στην Μαλέγια, η ουκρανική φάλαγγα που εκινείτο έπεσε σε ενέδρα στο Κούτσεκ και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Σχετικό βίντεο δείχνει πολλά ουκρανικά κατεστραμμένα οχήματα. Μία δεύτερη επίθεση από αγροτικούς δρόμους και πάλι στο Κούτσεκ απωθήθηκε με απώλειες. Αυτή την δράση των ουκρανικών φαλαγγών, το Κίεβο την εμφανίζει ως «κατοχή» και «έλεγχο» εδάφους της περιοχής. Αυτούς τους ισχυρισμούς έρχονται να υποστηρίξουν φωτογραφίες με πινακίδες ρωσικών πόλεων, όπως στα προάστια του Λαγκάβ. Όμως οι Ρώσοι απέδειξαν ότι πρόκειται για επεξεργασία εικόνας με photoshop.

Στην Κορνίβα είναι το μοναδικό σημείο όπου οι Ουκρανοί εμφανίζουν αυθεντική προέλαση. Τις τελευταίες δύο ημέρες προσπαθούν να περικυκλώσουν την πόλη από βορρά και νότο, αλλά για την ώρα αποτυγχάνουν. Η μάχη θα κριθεί από την ταχύτητα της άφιξης ρωσικών ενισχύσεων.

L 2024 08 14 095626 Ev5dbnag9u2jwm8tikx3zrqf7hc4p1osyl6 En
Οι ουκρανικές φάλαγγες αποτελούνται από ελάχιστα οχήματα, αλλά προκαλούν μεγάλη “φασαρία” ώστε να στηριχθεί το αφήγημα της “κατοχής εδάφους”. Οι σχεδιαστές του ΝΑΤΟ ελπίζουν ότι ο Πούτιν θα χάσει την ψυχραιμία του ή θα πιεστεί από την κοινή γνώμη για να αποσύρει δυνάμεις από το Ντονμπάς και να τις ρίξει στο Κουρσκ. Μέχρι τώρα, ο Πούτιν έχει δείξει ότι δεν παρασύρεται από συναισθήματα και πιέσεις εκ των έσω για να λαμβάνει αποφάσεις.

Νότια της Sudzha, η ουκρανική φάλαγγα που προσπάθησε να προελάσει έπεσε σε ενέδρα, δεχόμενη πυρά από πολύ μικρές αποστάσεις. Η «διαδρομή» της φάλαγγας από τα σύνορα μέχρι την Sudzha εμφανίζεται από τους Ουκρανούς ως περιοχή που έχουν «καταλάβει και ελέγχουν». Μία πιό μικρή ουκρανική δύναμη διείσδυσε μέχρι την Μπέλια (νοτιότερα της Sdzha) με αποτέλεσμα και αυτή η «διαδρομή» να χαρακτηριστεί «κατεχόμενο έδαφος» από το Κίεβο, αποδίδοντας μία έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων (!) στους εισβολείς. Κάτι φυσικά αδύνατο να επιτευχθεί από τόσο μικρές δυνάμεις. Άλλωστε λίγο μετά τις «ειδήσεις» του Κιέβου (που αναμεταδόθηκαν από όλα τα δυτικά ΜΜΕ) ήρθαν ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης μέσα από τις πόλεις και τα χωριά τα οποία υποτίθεται είχαν καταλάβει οι Ουκρανοί.

Το ότι η όλη επιδρομή εξαντλεί την ορμή της και βρίσκεται πλέον στις τελευταίες φάσεις της αποκαλύπτουν συγκεκριμένες ουκρανικές κινήσεις. Δύο επίλεκτες ταξιαρχίες που υπέστησαν βαριές απώλειες αποσύρονται από το ρωσικό έδαφος, για να αντικατασταθούν από άλλες κατώτερες. Επιπλέον, οι ουκρανικές αρχές άρχισαν να εκκενώνουν σε βάθος τα χωριά κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στο Κουρσκ καθώς αναμένουν την ρωσική αντεπίθεση και την έναρξη βομβαρδισμών και μαχών εντός του ουκρανικού εδάφους.

S
Σύμφωνα με ουκρανικές ανακοινώσεις, η δράση πολλών ρωσικών Ομάδων Σαμποτάζ και Αντιπερισπασμού (DRG) έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην περιοχή του Σούμι (τα μετόπισθεν της ουκρανικής επίθεσης). Οι Ρώσοι Spetsnaz λαμβάνουν θέσεις για να υποστηρίξουν μία εκστρατεία ενεδρών και βομβαρδισμών της Ρωσικής αεροπορίας και του πυραυλικού πυροβολικού κατά των γραμμών ανεφοδιασμού και των εφεδρειών των ουκρανικών δυνάμεων μέσα στο Κουρσκ.

Μάλιστα οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχει αυξηθεί η δραστηριότητα των ρωσικών Ομάδων Σαμποτάζ και Αντιπερισπασμού (DRG) μέσα στην περιοχή του Σούμι. Αυτό αποδεικνύει αφενός ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εισβολής δεν έχουν σχηματίσει συνεχές μέτωπο, με αποτέλεσμα να διεισδύουν άνετα οι Ρώσοι Spetsnaz, και αφετέρου ότι το Ρωσικό επιτελείο ετοιμάζει μία εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών και ενεδρών με σκοπό να αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων στην Ρωσία και να απαγορεύσει την αποστολή ενισχύσεων. Μετά θα ακολουθήσει η αντεπίθεση που θα βρει τις ουκρανικές φάλαγγες με ελάχιστα πυρομαχικά και καύσιμα. Αυτές θα πρέπει να υποχωρήσουν για να γλιτώσουν την καταστροφή.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img