29.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανία“KATAΔΡΟΜΗ” Απριλίου – Μαΐου 2023. Κυκλοφορεί στην Αθήνα

“KATAΔΡΟΜΗ” Απριλίου – Μαΐου 2023. Κυκλοφορεί στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Τέλος διακοπών: Πώς θα «συνέλθει» το δέρμα μας; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Για τους περισσότερους η εποχή αυτή σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών και την έκθεση στον καυτό ήλιο, ο οποίος αφήνει ανεπιθύμητα σημάδια στο δέρμα μας, τα οποία θα θέλαμε να «σβηστούν». Ήλιος, ζέστη και θάλασσα αφήνουν το «αποτύπωμά» τους στο δέρμα αφυδατώνοντάς το, κάνοντας τις ρυτίδες εντονότερες, προκαλώντας ή επεκτείνοντας προϋπάρχουσες μελαγχρωματικές βλάβες (πανάδες, ευρυαγγείες)

Κατέρρευσε το μέτωπο στο Ντονμπάς: Οι Ρώσοι ελέγχουν τη μία πόλη μετά την άλλη

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε μία ακόμη πόλη στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζει την προέλασή του και πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην πόλη Ποκρόφσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις “απελευθέρωσαν την Νοβοχροντίφκα” στην επαρχία Ντονέτσκ, επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Η πόλη αυτή, που είχε περισσότερους από 14.000 κατοίκους πριν την έναρξη της ρωσικής

Βυθίστηκε σκάφος στη Βουλιαγμένη – Προγραμματίστηκε η ανέλκυσή του (βίντεο)

Στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου (7/9) ναυαγοσώστης στην τοποθεσία του ZEN στη Βουλιαγμένη, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για ένα ημιβυθισμένο σκάφος εντός του όρμου. Το σκάφος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 300 μέτρα από την ακτή και είχε πάρει κλίση. Άμεσα ενημερώθηκε καταδυτικό συνεργείο, και πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφος του

Προσοχή με την προσθήκη σοκολάτας σε γλυκά – Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένες τοξικές ουσίες από το ψήσιμο

Ενώ πολλές από τις χημικές ενώσεις που εμφανίζονται στη σοκολάτα σε αρκετά χαμηλές συγκεντρώσεις και είναι ασφαλείς, σε άλλα γλυκά όταν προστίθεται σοκολάτα βρέθηκαν υψηλότερες ποσότητες. Πολλά γλυκά περιέχουν σοκολάτα όπως κέικ, βάφλες, μπισκότα κα. Σύμφωνα όμως με την έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry, ενώ πολλές από

Καιρός – Μαρουσάκης: «Συναγερμός» για το νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Με άστατες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα (8/9) στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Εκδηλώνονται ήδη βροχές και καταιγίδες στο δυτικό Αιγαίο αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία. «Σιγά σιγά αυτή η ζώνη βροχών θα παρουσιάσει μια μετατόπιση προς το εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού ιδιαίτερα κατά το μεσημέρι και το
spot_imgspot_img

Το περιοδικό ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ μηνών Απριλίου – Μαΐου 2023 (Νο 80) κυκλοφόρησε στην Αθήνα.

“KATAΔΡΟΜΗ” Απριλίου – Μαΐου 2023. Κυκλοφορεί στην Αθήνα

VICTA: ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΚ;

H νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Βρετανίας φέρνει στο προσκήνιο την πιθανότητα απόκτησης υποβρύχιων οχημάτων, και μάλιστα υβριδικής μορφής, από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ, γεγονός που αν πραγματοποιηθεί θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές ικανότητες της Μονάδας, και ειδικά τον τομέα της υποβρύχιας διείσδυσης/ επίθεσης ο οποίος επί πολλά έτη στερείτο από ένα ειδικευμένο Υποβρύχιο Όχημα.

ΣΑΜΠΟΤΑZ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ NORD STREAM

Σύμφωνα με άρθρο του έγκριτου Αμερικανού δημοσιογράφου Σέϊμουρ Χερς, ο ρωσικός αγωγός Nord Stream I και II ανατινάχθηκαν από δύτες του Αμερικανικού Ναυτικού με την βοήθεια του Νορβηγικού Ναυτικού και ίσως άλλων μελών του ΝΑΤΟ.

ΑΕΡΑΠΟΒΑΣΗ… ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Η εναέρια έφοδος ή αλλιώς αεραποβατική έφοδος (Air Assault) στο σύγχρονο πεδίο μάχης απαιτεί βαριά θωρακισμένα και οπλισμένα ελικόπτερα που αντέχουν σε πυρά βαρέων πολυβόλων και μπορούν να εξουδετερώνουν τα ίδια αντιαεροπορικές απειλές. Η αεραποβατική έφοδος Ρώσων Spetsnaz στο αεροδρόμιο Αντόνοφ στην Ουκρανία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων σε συμβατικό πεδίο μάχης, όπου οι Ειδικές Δυνάμεις πρέπει να δράσουν μέσα σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου.

SCOUT PLATOON: Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ SCOUT-SNIPER

Στα πλαίσια ριζικής αναδιοργάνωσης, για την αποτελεσματική λειτουργία του σε περιβάλλον σύγχρονων απειλών, το Σώμα Πεζοναυτών ΗΠΑ (USMC) καταργεί τις Διμοιρίες Ανιχνευτών Ελεύθερων Σκοπευτών (Scout Sniper) και εγκαινιάζει τις Διμοιρίες Ανίχνευσης (Scout Platoon).

RUGER GP 100 LIPSEY’S EXCLUSIVE: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΡΕΤΡΟ

Το περίστροφο “διπλής ενέργειας” (στο οποίο η πίεση της σκανδάλης πραγματοποιεί δύο ξεχωριστές “ενέργειες” – αρχικά όπλιση και μετά άφεση της σφύρας), υπήρξε το αδιαμφισβήτητο όπλο χειρός επί 100 σχεδόν χρόνια. Τελειοποιημένο από την Smith & Wesson στις αρχές του 20ού αιώνα, παρέμεινε το όπλο που επέλεγαν οπλοφόροι και αστυνομικοί, μέχρι την έλευση των πολύσφαιρων “εννιαριών” στην δεκαετία του 1990.

ΣΟΥΗΔΟΙ RANGER

O Σουηδικός στρατός τις δεκαετίες του 2000 και του 2010 επέκτεινε και αναβάθμισε τις μονάδες Ranger που διέθετε ενισχύοντας τις ικανότητες Ειδικών Επιχειρήσεων ιδιαίτερα σε Αρκτικό περιβάλλον. Ο αμερικανικός όρος “Ranger” στα σουηδικά είναι η λέξη “Jagare” (Κυνηγός), όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, και σημαίνει ελαφρύ πεζικό ικανό για καταδρομικές ενέργειες και αποστολές αναγνώρισης.

ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ: Η ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΜΕΡΟΣ Α’)

Είναι γεγονός ότι η διατήρηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προϋποθέτει τη συνεχή ανανέωση του οπλοστασίου τους, ιδίως όσον αφορά κύρια συστήματα, με την προμήθεια νέων ή την κατά περίπτωση αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των παλαιότερων. Η πολιτική αυτή είναι ορθή και μάλιστα έχει ενταθεί κατά τα τελευταία έτη, με αποτέλεσμα την ουσιαστική ενίσχυση υφιστάμενων δυνατοτήτων και την απόκτηση νέων, ικανών να κάνουν τη διαφορά στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Ωστόσο, ακόμα και αποσυρθέντα συστήματα εξακολουθούν να είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις, είτε ως πηγή ανταλλακτικών για άλλα που παραμένουν σε υπηρεσία είτε δια της αφαίρεσης των όπλων και άλλων υποσυστημάτων από αυτά προς περαιτέρω αξιοποίηση, άμεσα ή ως εφεδρικό απόθεμα. Επί του παρόντος θα εξετασθούν ενδεικτικά πιθανά ενδεχόμενα – διακλαδικής – αξιοποίησης μέρους τουλάχιστον των ως άνω αποθεμάτων που διαθέτουν και οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img