20.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανία“ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ” Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2024

“ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ” Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2024

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βρήκαν νεκρή σαύρα μέσα στο φαγητό τους και κατέληξαν στο νοσοκομείο

Τροφική δηλητηρίαση υπέστη πενταμελής οικογένεια που βρήκε μία νεκρή σαύρα σε  έτοιμο γεύμα. Μια πενταμελής οικογένεια, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, υπέστη τροφική δηλητηρίαση σύμφωνα με πληροφορίες αφού κατανάλωσε ένα δέμα με μπιριάνι, στο οποίο φέρεται να βρήκαν μια νεκρή σαύρα, στο Τσενάι της Ινδίας το Σάββατο (28 Σεπτεμβρίου 2024) το βράδυ. Τα δύο παιδιά

Πυροσβεστική: 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα

Από τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (29/9), έως τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (30/9), εκδηλώθηκαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε. https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1840777381016920406 Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων

Χεζμπολάχ: Ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε για πρώτη φορά επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο Noor

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar, στόχος της επίθεσης ήταν το κιμπούτς Κφαρ Γκιλαντί στο βόρειο Ισραήλ. Οι ιρανικής κατασκευής βαλλιστικοί πύραυλοι Noor χρησιμοποιούνται κυρίως εναντίον πλοίων. (ΑΠΕ -ΜΠΕ/ photo: pixabay)

Ρωσία: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών κατά 25% το 2025

από τα 10,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια το 2024, δείχνουν τα έγγραφα του κρατικού προϋπολογισμού που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι αμυντικές δαπάνες θα αποτελέσουν το 32% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού και θα φθάσουν τα 41,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ανάγκες της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως αποκαλεί

Βίντεο: Ρωσικά FPV έπληξαν εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, έχει καταγράψει τη στιγμή που ρωσικά FPV, πλήττουν εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #DonetskRegion 🕰 Date: ~30.09.2024 📌 Coordinates: 00:27(47.989667,37.244485) 00:49(48.030335,37.370785) 01:15(48.029755,37.364875) 👩‍🚀 Squad: #Sudoplatov 📝 Description: Russian FPV drones destroy Ukrainian Armed Forces equipment in Donetsk region.… pic.twitter.com/k6e4eTUhVG — Military Summary (@MilitarySummary) September 30, 2024
spot_imgspot_img
“ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ” Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2024

Μία εισβολή των Τούρκων σε νησιά του Αιγαίου με μικρές ομάδες κομμάντος, με φουσκωτές λέμβους, σε μεγάλους αριθμούς ως πρώτο κύμα, έχει εντοπιστεί ως πιθανότητα από την δεκαετία του 1990. Άλλωστε, ο μεγάλος αριθμός φουσκωτών που διαθέτει ο ΤΣ στις Μικρασιατικές ακτές, καθώς και η εμφάνιση σε ασκήσεις ολόκληρων ταγμάτων να μεταφέρονται σε φουσκωτές λέμβους επιβεβαιώνουν αρκετά την πιθανότητα μίας τέτοιας τακτικής. Σήμερα, η τακτική αυτή αποκτά ισχυρότερες δυνατότητες χάρις στις νέες τεχνολογίες ISR και Κρούσης που προσφέρουν τα «έξυπνα» φορητά όπλα, όπως φονικά drone και Περιφερόμενα Πυρομαχικά, καθώς και τα συστήματα στοχοποίησης ακριβείας για το πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς και την αεροπορία. Αυτές οι μικρές ομάδες ISR/ Strike διαθέτουν πλέον δυσανάλογη του μεγέθους τους καταστρεπτική ισχύ και (όπως αποδεικνύουν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία) μπορούν να απειλήσουν παραδοσιακές βαριές δυνάμεις, ήτοι μονάδες τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητου πεζικού.

Μία παλιά ιδέα των Νοτιοαφρικανικών Ειδικών Δυνάμεων μπορεί να δείχνει τον δρόμο στον ΕΣ για την οργάνωση μιας ετοιμοπόλεμης και άρτια εκπαιδευμένης Εφεδρείας Ειδικών Δυνάμεων, ίσως και και τον δρόμο για μία νέου τύπου εφεδρεία σε όλα τα Όπλα του ΕΣ.

Η ουκρανική επίθεση στην ρωσική επαρχία Κουρσκ καταδεικνύει τον κρίσιμο πλέον ρόλο του Ελαφρού Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων στις σύγχρονες συμβατικές επιχειρήσεις, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες αλλαγές που υφίσταται η πολεμική τέχνη υπό την δραστική επιρροή των τεχνολογιών αισθητήρων, επικοινωνιών και της μικρογραφιοποίησης των όπλων.

Οι βρετανικές βάσεις της Κύπρου αποτελούν την εξέδρα εξαπόλυσης Ειδικών Επιχειρήσεων από τις αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στην Γάζα εναντίον της Χαμάς και κύριος κόμβος αποστολής ενισχύσεων του ΝΑΤΟ προς το Ισραήλ.

Παρά τις αναμφισβήτητες θετικές εξελίξεις στις ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη αξιολόγηση και επιβεβαίωση της πολεμικής ετοιμότητας τους από το ΝΑΤΟ, ο φορητός οπλισμός τους, κύριο «εργαλείο» για τις SOF, παραμένει παρωχημένος και χωρίς καμία ορατή πρόθεση εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, ώστε να εξασφαλίζεται η μαχητική ικανότητα και κατ’ επέκταση η επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα. Οι αμερικανικές SOF ήδη βρίσκονται στο επίπεδο εκσυγχρονισμού Block III ή αλλιώς Μ4 URGI, όταν οι ΕΔ/ΔΕΕ διαθέτουν Μ4 της δεκαετίας του 1990, με λιγοστά κομμάτια ΜΑ41 και Μκ18 της δεκαετίας του 2000 να έχουν αποκτηθεί πρόσφατα.

Μία μονάδα του 17ου αιώνα εμφανίζεται ξανά στην μάχη: οι Δραγώνοι, με τον Ρωσικό στρατό να ηγείται στην συστηματική οργάνωση και χρήση τους στα πεδία μάχης της Ουκρανίας. Με την σημερινή μηχανοκίνητη μορφή και όχι την ιπποκίνητη, οι Δραγώνοι του 21ου αιώνα προσπαθούν να επαναφέρουν την κινητικότητα, την ευελιξία και την ευκινησία σε ένα πεδίο μάχης όπου τα πάντα φαίνονται και τα πάντα προσβάλλονται.

Για μία ακόμη φορά το συμβατικό Αμερικανικό ναυτικό ενσωματώνει στις αποστολές του τούς βατραχανθρώπους SEAL, οι οποίοι επεκτείνουν και επαυξάνουν τις μαχητικές ικανότητες του Στόλου στα πλαίσια των νέων απαιτήσεων του ανταγωνισμού ισοδύναμων δυνάμεων.

Και εφέτος η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Βορρά (SOCNORTH) διεξήγαγε την άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «Πολικό Στιλέτο 2024» που αποσκοπεί στον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας Βερίγγειου Πορθμού από τις ΗΠΑ σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία και την Κίνα.

Οι όλμοι είναι και θα παραμείνουν, όπως δείχνουν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, το πολυτιμότερο οργανικό όπλο υποστήριξης του Πεζικού. Η εστίαση του πολέμου μέσα σε πόλεις, θέτει τους όλμους σε ένα ανορθόδοξο γι’ αυτούς πεδίο, το οποίο αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ακατάλληλο γι’ αυτούς, ωστόσο η εμπειρία στο πεδίο δείχνει ότι εξακολουθούν να προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη στο Πεζικό.

Την αυτοάμυνα κάθε Πεζοναύτη από μικρά Μη Επανδρωμένα Αεροπορικά Συστήματα κατηγορίας 1 και 2 επιθυμεί το Σώμα Πεζοναυτών, μέσω του προγράμματος Dismounted Counter small Unmanned Aircraft System (CsUAS).

To νέο πιστόλι των γερμανικών Ειδικών Δυνάμεων έχει αξιολογηθεί ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και εκτιμάται ότι μόλις κυκλοφορήσει για πώληση στην πολιτική αγορά θα κατακτήσει αθλητές της σκοποβολής και θα συναγωνιστεί επάξια τα καλύτερα όπλα στην πολιτική αγορά όπλων.

Με το προσωνύμιο “Recces”, η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων είναι η μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων 1ου Επιπέδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Νοτίου Αφρικής. Αποτελείται από δύο Συντάγματα Ειδικών Δυνάμεων, τα οποία υπάγονται απευθείας και μόνιμα στο Τμήμα Διακλαδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων Νοτίου Αφρικής.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img