34 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΛΕΦΕΔ: Κύπρος 1974 – Έβρος 2024: Μισός αιώνας τουρκικής κατοχής.

ΛΕΦΕΔ: Κύπρος 1974 – Έβρος 2024: Μισός αιώνας τουρκικής κατοχής.

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Lidl CZ: Στην κατηγορία “τρόφιμα κακής ποιότητας” δημοφιλές αλλαντικό

Η φωτογραφία του ζαμπόν των Lild που δημοσίευσε η Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Τσεχίας. Οι αρχές της Τσεχίας ανακάλεσαν ζαμπόν από τα Lidl λόγω χαμηλής ποιότητας. Στην κατηγορία «τρόφιμα χαμηλής ποιότητας» στην ιστοσελίδα της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Τσεχίας, μπήκε το ζαμπόν που πωλείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl. Μετά από επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι «η

Φωτιά στην Αττική: Στις φλόγες ο λόφος του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη

Στον λόφο Κουφού, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχουν φτάσει τα μέτωπα της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Αττική για δεύτερο 24ωρο. https://twitter.com/meteogr/status/1822996358418014415 Η φωτιά καίει πλέον τον περίβολο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις και το επιστημονικό έργο αρκετών ετών. 0102 Η εικόνα προς την κατεύθυνση της Πεντέλης 

Οι Ουκρανοί προχώρησαν 12χλμ. μέσα στη Ρωσία: Γιγαντιαία εκκένωση 180χιλ. Ρώσων σε εξέλιξη

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ παραδέχθηκε σήμερα ότι η Ουκρανία ελέγχει 28 οικισμούς στην παραμεθόρια επαρχία και ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν προχωρήσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων εντός του ρωσικού εδάφους κατά την διάρκεια της εισβολής τους που άρχισε στις 6 Αυγούστου. Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Σμιρνόφ

Πούτιν για Ουκρανία: Ο εχθρός θα λάβει σίγουρα μία άξια απάντηση

«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνονται δραματικά για τους ίδιους, περιλαμβάνοντας μεταξύ τους τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες, μονάδες τις οποίες ο εχθρός μεταφέρει στα σύνορα μας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους στον τομέα ασφαλείας και περιφερειακούς κυβερνήτες», ου μεταδόθηκε αό την τηλεόραση. «Ο εχθρός θα λάβει σίγουρα μία άξια απάντηση και

Υπέρταση: Επηρεάζεται από τη ζέστη & την υγρασία; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας είναι δύο παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των ατόμων με υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. «Το καλοκαίρι, η αρτηριακή πίεση μπορεί να επηρεαστεί από τις προσπάθειες του σώματος να μειώσει τη θερμοκρασία εκπέμποντας θερμότητα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία αυξάνουν τη
spot_imgspot_img
ΛΕΦΕΔ: Κύπρος 1974 – Έβρος 2024: Μισός αιώνας τουρκικής κατοχής.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων όπως κάθε χρόνο τιμώντας όλους όσους πολέμησαν κατά την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο το 1974 από Παρασκευή 19 έως Κυριακή 21 Ιουλίου βρέθηκε σε περιοχή του Έβρου για να ασκηθεί σε τακτικές μάχης Αερομεταφερόμενου Λόχου.

Σύμφωνα με το σενάριο, Αερομεταφερόμενος Λόχος έλαβε διαταγή να καταστρέψει εχθρικό τμήμα δύναμης Διμοιρίας – που διεξήγαγε επιβραδυντικό αγώνα, προσπαθώντας να καθυστερήσει την προέλαση των φιλίων τμημάτων.

Viber Image 2024 07 27 10 07 17 308

Η Γενική Κατάσταση και η Διαταγή εκδόθηκαν ένα μήνα νωρίτερα και η επιχείρηση σχεδιάστηκε στην αίθουσα εκπαίδευσης της λέσχης σε διαδοχικές συγκεντρώσεις, αφού έγινε ανάλυση όλων των ιδεών ενέργειας πάρθηκε η απόφαση για τον τρόπο και ορίστηκαν οι επικεφαλής .

Το πρωί του Σαββάτου ο διοικητής του λόχου εξέδωσε την διαταγή πεδίου μάχης σε όλους τους Αξιωματικούς καθώς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όλοι θα άλλαζαν ρόλους μεταξύ τους ,στην συνέχεια έκαναν το ίδιο οι διμοιρίτες στους ομαδάρχες για την επιμέρους αποστολή του τμήματος τους και τέλος οι ομαδάρχες στους άνδρες τους.

Evros 12

Η δύναμη 20 Αξιωματικών και 37 Υπαξιωματικών και Οπλιτών αποβιβάστηκε εικονικά όπως προβλέπεται στην Ζώνη Προσγείωσης και κινήθηκε προς τον στόχο με πλήρη φόρτο , κατά την προσέγγιση οι Διμοιρίες έλαβαν υποδειγματικά τις θέσεις που προέβλεπε το σχέδιο αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις που προσπάθησαν να τους παρεμποδίσουν και τέλος ενήργησαν προς καταστροφή της εχθρικής δύναμης.

Viber Image 2024 07 27 10 06 44 880

Η τελική ενέργεια που αφορούσε αγώνα εντός κατοικημένων τόπων επαναλήφθηκε πολλές φορές με τις διμοιρίες και της ομάδες να αλλάζουν επικεφαλής οι οποίοι σχεδίαζαν και εκτελούσαν τον δικό τους τρόπο ενέργειας.

Η ΛΕΦΕΔ ευχαριστεί την Μονή Δαδιάς για την φιλοξενία και τους συναδέλφους Εθνοφύλακες του Νομού Έβρου που ασκήθηκαν μαζί με τα τμήματα της λέσχης.

Όπως λέει η ανακοίνωση της ΛΕΦΕΔ, σχετικά με τον σκοπό και την σημασία της άσκησης:

“Και όλα αυτά γιατί; Γιατί την 20η Ιουλίου; Γιατί στον Έβρο ταξιδεύοντας περί τα χίλια χιλιόμετρα με προσωπικά έξοδα; Διότι ο εχθρός θα επιλέξει χρόνο και τόπο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε, πρέπει να έχουμε ζήσει τα απλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει ο μαχητής, δίψα, πείνα, πίεση, κούραση, καιρικές συνθήκες. Διότι θέλουμε να τιμήσουμε με πράξεις όλους όσους αγωνίστηκαν για την Πατρίδα μη μένοντας μόνο σε μεγάλα και εύκολα λόγια. Στον Έβρο για να στείλουμε μηνύματα σε πολλούς. Στα στελέχη του Ελληνικού Στρατού του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι οι Έλληνες , στους κληρωτούς συναδέλφους μας που κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας , στους Εθνοφύλακες και τους κατοίκους της περιοχής , στους Εφέδρους συναδέλφους , ότι θα είμαστε εκεί αν ποτέ χρειαστεί να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί και θέλουμε και μπορούμε. Και τέλος στους γείτονες και όλους όσους επιβουλεύονται την Εθνική μας ανεξαρτησία και τμήματα της επικράτειας της χώρας όσο τρανοί κι αν νομίζουν πως είναι , πως θα μας βρουν μπροστά τους, πρώτους και έτοιμους από πριν”.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img