33.5 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΠροέλαση σε Προκόφσκ, Τορέσκ και Βουλεντάρ

Προέλαση σε Προκόφσκ, Τορέσκ και Βουλεντάρ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Άνω άκρο & θερινά σπορ: Πώς να αποτρέψετε τους τραυματισμούς – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Αύξηση των τραυματισμών στον ώμο και τον αγκώνα παρατηρείται το καλοκαίρι, λόγω της λαχτάρας των περισσοτέρων να κάνουν πάρα πολλά, πολύ σύντομα, μετά από πολλούς μήνες αδράνειας.  Εκείνοι που τους χειμερινούς μήνες η σωματική άσκηση περιελάμβανε μερικά τεντώματα στον… καναπέ, κινδυνεύουν περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για όσους πήγαιναν πού και πού στο γυμναστήριο ή

Μέχρι πόσους καφέδες την ημέρα μπορούμε να πίνουμε;

Το γνωρίζατε ότι πάνω από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων; Νέα έρευνα καταγράφει ότι ο πολύς καφές δυσκολεύει την καρδιά μας! Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διεπίστωσαν ότι πάνω από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων ακόμη και σε κατά τα άλλα υγιή άτομα. «Η τακτική

Σάλος στις ΗΠΑ με πρόγραμμα μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών λίγο πριν τις εκλογές!

Ο Μιγκέλ Αλεμάν, ένας 39χρονος που ήρθε στις ΗΠΑ από το Μεξικό σε ηλικία 4 ετών, είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ελπίζουν ότι θα πάρουν «πράσινη κάρτα» και θα πολιτογραφηθούν Αμερικανοί πολίτες μέσω ενός νέου προγράμματος της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν το οποίο ξεκίνησε σήμερα. Το πρόγραμμα αυτό είναι μία από τις σημαντικότερες

Σήμα κινδύνου από τον Γιώργο Τσατραφύλλια: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν»

Σχεδόν 18.000 κεραυνοί κατεγράφησαν τις τελευταίες ώρες στην δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, με την κακοκαιρία να δείχνει τα «δόντια» της στην βορειοδυτική Ελλάδα. Τις επόμενες ώρες ισχυροί κεραυνοί, έντονες βροχές και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τις περιοχές της κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας, την Πιερία, την Χαλκιδική και την Καβάλα. Παρόμοιο θα είναι

Τι καιρό θα κάνει το φθινόπωρο: Αναλυτική πρόβλεψη για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο

Σε μια αναλυτική παρουσίαση του καιρού που αναμένεται για ολόκληρο το ερχόμενο φθινόπωρο προέβη το Forecast Weather σε συνεργασία με το weathergroup.gr. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Σεπτέμβριος αναμένεται πιο ζεστός από τα κανονικά επίπεδα, παρόμοια κατάσταση και τον Οκτώβριο, ενώ από Νοέμβριο επιτέλους θα βρέξει! Σεπτέμβριος 2024 Θερμότερος των κανονικών στο μεγαλύτερο μέρος της
spot_imgspot_img
Προέλαση σε Προκόφσκ, Τορέσκ και Βουλεντάρ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ολοκληρωτικά την οχυρή πόλη Νιού Ιόρκ, 10 χλμ. νότια της επίσης οχυρής πόλης Τορέσκ, η οποία πλέον αποκόπτεται από τον νότο την στιγμή που βρίσκεται εν αναμονή μεγάλης επίθεσης από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι Ρώσοι βρίσκονται κοντά στα πρώτα σπίτια του Τορέσκ και ετοιμάζουν επίθεση σε ευρύ μέτωπο, έχοντας το πλεονέκτημα του ύψους, ιδιαίτερα μετά την κατάληψη ενός μεγάλου τεχνητού λόφου από αποθέσεις εκσκαφών ενός ανθρακωρυχείου.

Παρενθετικά,  το όνομα Νιού Ιόρκ δεν είναι σύγχρονο αλλά ανάγεται στο 1889 και αναφέρεται στην γερμανική πόλη Γιόρκ (Jork) από την οποία ήρθαν οι ιδρυτές της πόλης. Αυτοί ήταν Ολλανδοί και Γερμανοί Μενονίτες, μία αίρεση που προέκυψε στην διάρκεια της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης που άρχισε τον 16ο αιώνα.

Παράλληλα, η ρωσική εισέχουσα έχει πλησιάσει το Κρασνοαρμέισκ (Προκόφσκ), μία πόλη κλειδί για το αμυντικό τείχος της Ουκρανίας, καθώς αποτελεί κόμβο συγκοινωνιών για όλο το μέτωπο στο Ντονέσκ.  Αν πέσει η πόλη, τότε θα κοπεί ο εφοδιασμός σε όλες τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονέσκ και αυτές θα πρέπει να υποχωρήσουν ή να μείνουν από καύσιμα και πυρομαχικά και τελικά να αιχμαλωτιστούν. Ταυτόχρονα, θα απειληθεί το Κραματόρσκ το οποίο φυλάει τις νότιες προσβάσεις προς το Ιζιούμ, το Λιμάν και εν τέλει το Χάρκοβο.

Από την εισέχουσα του Κρασνοαρμέισκ (Προκόφσκ) τρεις επιθέσεις εξελίσσονται προς δυτικά, βόρεια και νότια. Η νότια επίθεση έχει σκοπό να αποκόψει μεγάλο κομμάτι της ουκρανικής γραμμής και να εξασφαλίσει βάθος στις ρωσικές γραμμές.

Το Κρασνοαρμέισκ (Προκόφσκ) θα ανοίξει τον δρόμο προς το Πάβλογκραντ και από εκεί στο Ντνιπροπετρόφσκ (Ντνιπρό), μία μεγαλούπολη και τον σημαντικότερο κόμβο συγκοινωνιών της νότιας Ουκρανίας. Από εκεί, οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να επιτεθούν στην Ζαπορίζια από τα μετόπισθεν και να καταρρεύσουν όλο το νότιο μέτωπο.

Τέλος, έχει ξεκινήσει και επίθεση προς το Βουλεντάρ, μία πόλη-στόχο των Ρώσων από την επίθεση του καλοκαιριού 2023, η οποία ήδη κινδυνεύει από περικύκλωση.

Την τόσο κρίσιμη για την κατάληξη του πολέμου κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο, το ΝΑΤΟ και το Κίεβο πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει η ουκρανική επιδρομή που σχεδίασαν εναντίον του Κουρσκ. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, 14 ημέρες μετά, δεν έχει παρατηρηθεί καμία μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων από το Κρασνοαρμέισκ (Προκόφσκ) προς το Κουρσκ. Το ρωσικό Επιτελείο φαίνεται αποφασισμένο να μην αλλάξει τα σχέδιά του και να επιμείνει σε μία προέλαση, που φαίνεται ότι θα οδηγήσει στην κατάρρευση του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία. Ως εκ τούτου, ο κυριότερος και ουσιαστικότερος στρατιωτικός στόχος της επιδρομής στο Κουρσκ φαίνεται να έχει αποτύχει.

Πλέον, από την επιδρομή παραμένουν οι στόχοι της «επικοινωνίας» ήτοι της δημιουργίας εντύπωσης στον ουκρανικό λαό και το κοινό της Δύσης ότι ο πόλεμος πάει καλά, ώστε να συνεχιστεί η υποστήριξη. Πλέον στην Ουκρανία σημειώνονται σφοδρές αντιδράσεις στην επιστράτευση, με ομάδες αντιδρώντων να καίνε οχήματα της στρατονομίας και να επιτίθενται σε ομάδες στρατολόγων. Ταυτόχρονα, στο μέτωπο, παρατηρούνται εθελοντικές παραδόσεις μεγάλων ομάδων Ουκρανών στρατιωτών τόσο στο Κουρσκ όσο και το Ντονέσκ. Σε δημόσιες συνεντεύξεις τους δηλώνουν ότι πολεμάνε με μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και πυρομαχικά, ενώ η υποστήριξη από πυροβολικό και αεροπορία είναι ανύπαρκτη.

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Κουρσκ έχουν ήδη σταθεροποιήσει τις αμυντικές γραμμές τους, δεχόμενες όλο και περισσότερες ενισχύσεις από όλη την ρωσική επικράτεια. Δύο προσπάθειες διείσδυσης σε μεγαλύτερο βάθος των ουκρανικών δυνάμεων προς το Μπέλγκοροντ και το Κουρσκ είχαν τραγική κατάληξη. Η φάλαγγα προς το Κουρσκ επιτέθηκε σε μία κωμόπολη υφιστάμενη βαριές απώλειες. Μετά από αυτό αποφάσισε να παρακάμψει την πόλη από δυτικά, μέσα από δασικούς δρόμους, αλλά εκεί έπεσε σε ενέδρα εγγύς απόστασης και καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φάλαγγα προς το Μπέλγκορντ καταστράφηκε επίσης από το ρωσικό πυροβολικό, φονικά drone FPV και ενέδρες. Για την ώρα οι Ουκρανοί έχουν καταστρέψει τρεις γέφυρες, προσπαθώντας να αποκόψουν το μέτωπο από τις ρωσικές ενισχύσεις, αν και ήδη το ρωσικό Μηχανικό έχει κατασκευάσει πλωτές γέφυρες.

Η εκκένωση των κατοίκων του Κουρσκ είναι προάγγελος σφοδρών βομβαρδισμών από την Ρωσική αεροπορία με βόμβες FAB. Ήδη έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της προωθημένης στην περιοχή ουκρανικής αεράμυνας. Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό, ρωσικά drone κατέστρεψαν ένα σύστημα S-125 Neva/ Pechora, ένα σύστημα IRIST και τέσσερις εκτοξευτές Patriot. Η εξουδετέρωση της ουκρανικής αντιαεροπορικής ομπρέλας θα επιτρέψει την ασφαλέστερη δράση της Ρωσικής αεροπορίας. Να σημειώσουμε ότι οι αυτοκατευθυνόμενες βόμβες FAB εκτοξεύονται από απόσταση έως και 70 χλμ. από τον στόχο, τον οποίο πλήττουν με εξαιρετική ακρίβεια.

Τέλος, μία παράξενη ρητορική ακούγεται από το Κίεβο και τα δυτικά ΜΜΕ: η Ουκρανία μαζεύει Ρώσους αιχμαλώτους, όχι για να τους ανταλλάξει με Ουκρανούς αιχμαλώτους, αλλά ως διαπραγματευτικό χαρτί σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις για εδαφικές αλλαγές! Αυτό ακούγεται κάτι σαν επιχείρηση μαζικής απαγωγή και ομηρίας, παραπέμποντας σε τρομοκρατικές τακτικές. Την εντύπωση αυτή ενδυναμώνει ο παράξενος “ενθουσιασμός” των δυτικών ΜΜΕ για τον «εγκλωβισμό» 200.000 Ρώσων κατοίκων του Κουρσκ εξαιτίας της καταστροφής των γεφυρών. Μήπως, λοιπόν, εκτός της θεμιτής αποκοπής του πεδίου μάχης, ο Ζελένσκι σχεδιάζει μία μαζική ομηρία και αμάχων ως διαπραγματευτικό χαρτί; Σίγουρα μία τέτοια εξέλιξη θα εξόργιζε την Μόσχα και θα οδηγούσε σε αδιέξοδο κάθε προσπάθεια ειρηνευτικής συνομιλίας, αλλά και σε ακραία ρωσική αντίδραση με απρόβλεπτες συνέπειες. Μήπως όμως αυτό είναι το ζητούμενο από το σύμπλεγμα ΝΑΤΟ-Κιέβου-Λευκού Οίκου;

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img