23.6 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαSU-57M και οι μυστηριώδεις καταρρίψεις των F-16 στην Ουκρανία

SU-57M και οι μυστηριώδεις καταρρίψεις των F-16 στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η Ελλάδα ενημέρωσε τρεις χώρες για κίνδυνο δηλητηρίασης από ελληνικά μπιφτέκια κοτόπουλο

Τα μολυσμένα με σαλμονέλα ελληνικά μπιφτέκια εξάγονται σε Γαλλία, Κύπρο και Βουλγαρία. Οι Ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF, τρεις χώρες για σοβαρό κίνδυνο από μπιφτέκια κοτόπουλο ελληνικής παραγωγής. Προηγήθηκε μαζική ανάκληση στις 30 Αύγουστου όταν μετά από  διενέργεια ελέγχων από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας σε

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «ATENA» – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει η κακοκαιρία «ATENA», με βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο που κινείται ανατολικά επηρεάζοντας ήδη τα νησιά του Ιονίου, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας μέχρι τις

Καιρός: Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της κακοκαιρίας «ATENA» – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιείται και εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία "ATENA" στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό

Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Τρίτη σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Σε περιοχές της Αττικής της Εύβοιας και

EFSA: Πράσινο φως για το Curdlan ως πρόσθετο τροφίμων

Αξιολόγηση της ασφάλειας του Curdlan ως πρόσθετο τροφίμων. Η ομάδα της EFSA για τα πρόσθετα τροφίμων και τα αρτύματα (FAF) δημοσιοποίησε σήμερα την επιστημονική γνώμη σχετικά με την ασφάλεια του Curdlan ως νέου προσθέτου τροφίμων που χρησιμοποιείται ως συσφιγκτικός και πηκτικός παράγοντας, σταθεροποιητής και, πυκνωτικός παράγοντας. Το Curdlan είναι πολυσακχαρίτης υψηλού μοριακού βάρους που αποτελείται
spot_imgspot_img
SU-57M και οι μυστηριώδεις καταρρίψεις των F-16 στην Ουκρανία
Σε μαζική παραγωγή του Su-57 προχωρά η Ρωσία, ενώ φήμες θέλουν το αεροσκάφος να “εκπαιδεύεται” ρεαλιστικά καταρρίπτοντας τα ολλανδικά F-16 MLU της Ουκρανικής αεροπορίας.

Μία άλλη εκδοχή προτείνουν δυτικές πηγές σχετικά με την κατάρριψη του ουκρανικού F-16 στην περιοχή του Κιέβου στις 26 Αυγούστου 2024: ότι καταρρίφθηκε από πύραυλο R-37M που εκτοξεύτηκε από το νέο μαχητικό της Ρωσίας Su-57M. Αν και επίσημα το ουκρανικό γενικό επιτελείο δεν έχει ανακοινώσει την αιτία κατάρριψης του F-16, όλα τα στοιχεία συντείνουν στο ότι αυτό καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο Patriot της ουκρανικής αεράμυνας εξαιτίας κακής συνεννόησης. Το «ξήλωμα» του Αρχηγού της Ουκρανικής αεροπορίας επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την γκάφα που οφείλεται στην απαίτηση του Ζελένσκι, τα F-16 να αναλάβουν άμεσα πολεμικές επιχειρήσεις, αν και οι πιλότοι και η ουκρανική αεράμυνα ήταν απροετοίμαστοι γι’ αυτό.

Η νέα εκδοχή περί της κατάρριψης του F-16 από ρωσικό Su-57M αρχίζει να ενισχύεται από πληροφορίες από διαφορετικές πηγές περί καταρρίψεων F-16 σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ισχυριστεί ότι ένα Su-57M κατέρριψε ένα ουκρανικό F-16 στην περιοχή της Οδησσού, μερικές ημέρες πριν το επεισόδιο της 26ης Αυγούστου. Άλλη αναφορά, σε τουρκική ιστοσελίδα, κάνει λόγο για κατάρριψη ενός άλλου F-16 στον εναέριο χώρο πλησίον της Κριμαίας.

7e2654d48d18a786
Κατώτερα των απαιτήσεων του αεροπορικού πολέμου στην Ουκρανία αποδεικνύονται τα ολλανδικά F-16 MLU που παραλαμβάνει η Ουκρανία. Ο Ζελένσκι απαιτεί αναβάθμισή τους ενώ φήμες θέλουν να καταρρίπτονται σε αποστολές εντός και εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου.

Περίεργη είναι και η ανακοίνωση πηγών του ΝΑΤΟ και του ουκρανικού επιτελείου ότι στις 26 Αυγούστου ένα F-16 καταρρίφθηκε στην περιοχή της Πολτάβας, πολύ μακριά από το Κίεβο, όπου επιβεβαιωμένα κατέπεσε ένα F-16 ενώ προσπαθούσε να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους πλεύσης (cruise) και drone. Επίσης, υπάρχει αναφορά ότι ένα F-16 καταρρίφθηκε στον ρωσικό εναέριο χώρο στην περιοχή του Μπριάνσκ, από πύραυλο R-37M. H αναφορά της κατάρριψης συμπίπτει με πληροφορίες από το Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που φαίνεται ότι έχουν διασταυρωθεί) ότι την ημέρα της κατάρριψης του F-16 στο Μπριάνσκ, στην ίδια περιοχή είχε εντοπιστεί ένα ρωσικό Su-57M.

Οι ανωτέρω πληροφορίες είναι δύσκολο να διασταυρωθούν, ωστόσο η πιθανότητα να είναι αληθινές είναι πολύ ισχυρή, αν αναλογιστούμε την σφοδρή επιθυμία του Ζελένσκι να στείλει η Δύση F-16 στην Ουκρανία, το συντομότερο δυνατό για να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό και να εκτελούν επιθέσεις σε στόχους μέσα στις δημοκρατίες του Ντονιέσκ και του Λουγκάνσκ καθώς και μέσα σε ρωσικό έδαφος. Η παρουσία F-16 στην Οδησσό έχει αναφερθεί από διάφορες πηγές, όπως και η άφιξη των αεροσκαφών σε ουκρανικά αεροδρόμια. Εκείνη την περίοδο των φημών, ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν σχεδόν όλα τα αεροδρόμια που είχαν προετοιμαστεί τεχνικά για να υποδεχθούν τα F-16 και να υποστηρίξουν τις εξόδους τους.

Maks Airshow 2013 (ramenskoye Airport, Russia) (524 21)
Ο πύραυλος R-37M αναφέρεται ως η κύρια αιτία της κατάρριψης τόσο του ουκρανικού F-16 στις 26 Αυγούστου, όσο και σε άλλες περιπτώσεις που αναφέρουν τουρκικές και δυτικές πηγές.

To Su-57M (κωδικός ΝΑΤΟ: Felon) είναι το νέο μαχητικό 5ης γενεάς της Ρωσικής αεροπορίας το οποίο χαρακτηρίζεται από χαρακτηριστικά stealth, υπερ-ευελιξίας, ταχύτητας ταξιδίου με υπερηχητική ταχύτητα και προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και εκτόξευσης προηγμένων οπλικών συστημάτων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους/ επιφανείας. Η έκδοση «Μ» αφορά έναν εκσυγχρονισμό υπό το Πρόγραμμα “Μεγάπολις” (Megapolis) με βελτιωμένα συστήματα αποστολής, μεγαλύτερη αξιοπιστία, βελτιώσεις στην συντήρηση και κινητήρες Saturn AL-51F-1.

Ο πύραυλος R-73M Vympel (ΝΑΤΟ: ΑΑ-13 Axehead) είναι μία εκσυγχρονισμένη έκδοση του αρχικού μοντέλου R-73 με ακτίνα δράσης πέραν των 200 χιλιομέτρων και με ικανότητα ανάπτυξης ταχυτήτων έως και 5 Mach.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img