36 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΣυνεκπαίδευση SEAL και Ρουμάνων βατραχανθρώπων

Συνεκπαίδευση SEAL και Ρουμάνων βατραχανθρώπων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φωτιά στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Κουνουπίτσα Τροιζηνίας. Πρόκειται για μια περιοχή στην πίσω πλευρά των Μεθάνων, όπου υπάρχουν

Χαμάς: Η ανακοίνωση Μπάιντεν ότι η συμφωνία για τη Γάζα είναι “κοντά” , είναι “μια πλάνη”

«Το να λέμε ότι πλησιάζουμε σε μια συμφωνία για εκεχειρία είναι μια πλάνη» , δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως μια συμφωνία «ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά» για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων. «Δεν βρισκόμαστε απέναντι σε μια συμφωνία ή σε πραγματικές διαπραγματεύσεις

Το ΒΙΝΤΕΟ από το Κουρσκ που δεν θα δείξουν τα δυτικά ΜΜΕ

Ένα σκληρό βίντεο από το Κουρσκ παρουσίασαν σήμερα οι Ρώσοι. Καταγράφει το πώς οι Ουκρανοί και ξένοι μαχητές που στάλθηκαν στο Κουρσκ σκότωσαν εν ψυχρώ αμάχους! Και μάλιστα παρά το ότι εκείνοι είχαν ζητήσει βοήθεια γράφοντας «SOS χρειαζόμαστε φαρμακευτική βοήθεια» σε συντρίμμια. Λίγο αφότου ένα ρωσικό drone πέταξε στους Ρώσους κατοίκους νερό και φάρμακα, ακολούθησε

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια: «Το Κίεβο ετοιμάζει “βρώμικη” βόμβα» αναφέρουν οι Ρώσοι

Στις 11 Αυγούστου 2024, μια πυρκαγιά ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο της Ευρώπης, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τον Μάρτιο του 2022.  Κατόπιν, οι Ρώσοι ανέφεραν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ετοιμάζεται όπλο ραδιολογικού χαρακτήρα, ευρύτερα γνωστό ως «βρώμικη βόμβα», χρησιμοποιώντας το μεγάλο απόθεμα από πυρηνικά απόβλητα που έχουν αποθηκευτεί από τη
spot_imgspot_img
Συνεκπαίδευση SEAL και Ρουμάνων βατραχανθρώπων

Ομάδα SEAL του 2ου Συγκροτήματος Ναυτικού Ειδικού Πολέμου (Naval Special Warfare Group 2) διεξήγαγε κοινή εκπαίδευση με την Μοίρα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων Escadron Naval Speciale Operații – ENSO) του Ρουμανικού ναυτικού.

Η εκπαίδευση περιλάμβανε επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής (MIO), Ειδική Αναγνώριση και τακτικές Ειδικών Επιχειρήσεων. Με στόχο την αύξηση της συνεργασίας και της κοινής επιχειρησιακής δράσης, διεξήχθη εκπαίδευση σε μάχη εγγύς απόστασης (CQB), κίνηση περιπόλων σε αστικό περιβάλλον, διάρρηξης εισόδου με ποικίλες μεθόδους και τακτικές μη συναινετικής νηοψίας (Viisit Board Search & Seizure – VBSS).

Το 2000 άρχισε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανασυγκρότησης των ρουμανικών Ειδικών Δυνάμεων, περιλαμβανομένου και των βατραχανθρώπων του Ναυτικού. Εκπαιδευτές από τις μονάδες Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ και της Τουρκίας βοήθησαν στην δημιουργία των νέων ρουμανικών Ειδικών Δυνάμεων. Αποσπάσματα Αμερικανών SEAL, Βρετανών SBS, Ισραηλινών Sayetet 13 και Τούρκων SAT μετέφεραν τεχνογνωσία και τρόπους λειτουργίας των ΝΑΤΟϊκών μονάδων υποβρυχίων αποστολών.

blank

Το 2003 δημιουργήθηκε το Ναυτικό Συγκρότημα Ειδικών Δυνάμεων (Grupul Naval al Forțelor pentru Operații Speciale – NGFOS). Οι αποστολές που αναλαμβάνει είναι: μη συναινετικές νηοψίες (VBSS), αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε πλοία και πλωτές εξέδρες άντλησης πετρελαίου, στην Ειδική Αναγνώριση και τις Πληροφορίες, στην κατάδειξη στόχων σε αεροπορικά και ναυτικά μέσα, και στις αμφίβιες καταδρομές μικρής κλίμακος.

Το 2 Συγκρότημα Ναυτικού Ειδικού Πολέμου (Naval Special Warfare Group 2) διοικεί τις Ομάδες SEAL της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ (SEAL Team 2, 4, 8, 10) με έδρα το Λίτλ Κρηκ της Βιρτζίνια. Μία μονάδα διοίκησης, η 2η Μονάδα Ναυτικού Ειδικού Πολέμου (Naval Special Warfare Unit 2) εδρεύει στην Γερμανία.

Nsw Conducts Maritime Training With Romanian Special Operations Forces

Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο από μονάδες βατραχανθρώπων της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Ουκρανίας και Γεωργίας με σκοπό επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα με στόχο τις εγκαταστάσεις του Ρωσικού ναυτικού στην περιοχή και άλλους στρατηγικούς στόχους στα ρωσικά παράλια, καθώς και τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας και την κατάληψη/ ανακατάληψη πλωτών εξεδρών εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου (GOPLAT).

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img