20.5 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαTo κυνήγι των ολλανδικών F-16 στην Ουκρανία

To κυνήγι των ολλανδικών F-16 στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ελλείψεις επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων και στη Βρετανία – Καμπανάκι κινδύνου από FSS και FSA

Οι ελλείψεις προσωπικού για τους ελέγχους στο σύστημα τροφίμων, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η Food Standards Scotland (FSS) και η Food Standards Agency (FSA) κάλεσαν την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων ελλείψεων βασικών επαγγελματιών στο σύστημα τροφίμων. Οι πιθανές επιπτώσεις αυτών των ελλείψεων επισημαίνονται στην ετήσια έκθεσή

Καιρικό όπλο ο τυφώνας Helene; Ισχυρισμός προκαλεί «σεισμό» στις ΗΠΑ εν όψει εκλογών

Οι εκπρόσωποι των πολιτειών και οι γερουσιαστές σε Νότια και Βόρεια Καρολίνα φέρονται να ενημερώθηκαν για την τεχνολογία τροποποίησης του καιρού και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο τυφώνας Helene ήταν ένα καιρικό όπλο που αναπτύχθηκε εναντίον του αμερικανικού λαού, σύμφωνα με έναν ειδικό γεωμηχανικής. Ο Dane Wigginton, μιλώντας στο podcast του συνταγματάρχη Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, ισχυρίζεται

Ανήλικος με αυτισμό επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις 14χρονους στη Θεσσαλονίκη 

Μία άγρια συμπλοκή σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 17χρονος με αυτισμό επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις 14χρονους που έπαιζαν στην πλατεία Αγίων Αναργύρων.  Αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο ανήλικος δράστης τράπηκε σε φυγή. Οι γονείς των ανήλικων που δέχτηκαν επίθεση δεν θέλησαν να υποβάλλουν μήνυση κατά του 17χρονου. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρασχέθηκαν

Λίβανος: Δεν έχουμε λάβει καμία σαφή «εγγύηση» ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού

Οι αρχές «θέλουν να διατηρήσουν σε λειτουργία τους τερματικούς σταθμούς σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, πρώτα και κύρια το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο (ισραηλινός) εχθρός δεν νοιάζεται ούτε για ζωές αμάχων ούτε για πολυκατοικίες (…) πώς θα έδινε εγγυήσεις;» Έπειτα από «διεθνείς επαφές», η Βηρυτός πήρε «δεσμεύσεις», είπε, σημειώνοντας ωστόσο:

Δεκάδες βλήματα εκτοξεύτηκαν ξανά σε πόλεις της Χερσώνας από την Ουκρανία

Σύμφωνα με αναφορές, το ουκρανικό πυροβολικό έριξε 30 οβίδες σε επτά πόλεις στις 7 Οκτωβρίου. Υπήρξαν οκτώ χτυπήματα μόνο στο Kairy. Έξι σφαίρες έπληξαν τον Αλιόσκι. Στην Kakhowka ήταν πέντε. Τέσσερις κρούσεις καταγράφηκαν το καθένα σε Vasilievka και Knyaze-Grigorovka. Δύο σφαίρες έπληξαν την Gornostajewka. Υπήρξε αντίκτυπος στη Malaya Lepeticha. Σύμφωνα με τις αρχές, οι βομβαρδισμοί
spot_imgspot_img
To κυνήγι των ολλανδικών F-16 στην Ουκρανία
O Ζελένσκι μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ολλανδίας εμπρός από ένα ολλανδικό F-16 που προωθήθηκε στο Άιντχόβεν της Γερμανίας πριν παραδοθεί στην Ουκρανική Αεροπορία.

Σε μία σπάνια παραδοχή ρωσικών πληγμάτων, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα (7/10/2024) ένας ρωσικός υπερ-υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal χτύπησε την αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ, στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι.

H αεροπορική βάση υφίσταται συχνές επιθέσεις από ρωσικά βαλλιστικά βλήματα καθώς αποτελεί μία τις πιο κατάλληλες βάσεις για την φιλοξενία των ΝΑΤΟϊκών F-16. Διαθέτει ισχυρά σοβιετικά καταφύγια ενώ έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά για υποδομές που θα εξυπηρετούν  τα F-16.

Το ρωσικό πλήγμα πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ο υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προμηθεύσει περισσότερα μαχητικά F-16 στην Ουκρανία τους επερχόμενους μήνες. Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δεν ανέφερε αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στην αεροπορική βάση.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, εμφανίστηκαν πληροφορίες στο Telegram σχετικά με την καταστροφή δύο ολλανδικών F-16 στο αεροδρόμιο Σταροκοστιαντίνιφ από ρωσικό υπερ-υπερηχητικό πύραυλο την ώρα που προσπαθούσαν να απογειωθούν. Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης δεν έχει μέχρι σήμερα επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στο αεροδρόμιο εκείνη την ώρα υπήρχαν και αρκετά Su-24.

ααα
Η προηγούμενη υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Kasja Ollongren μέσα σε ολλανδικό F-16 κατά την παράδοση των αεροσκαφών στο Άντιχόβεν. Η μαχητική πολιτικός είναι παντρεμένη με την τηλεοπτική παραγωγό Irene van den Brekel. Έχουν δύο παιδιά.

Η επίθεση φέρεται ότι διεξήχθη από τέσσερα MiG-31K που εκτόξευσαν ισάριθμους υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική σελίδα Top War, περί τις 10.00 ώρα Μόσχας άρχισαν να εμφανίζονται πληροφορίες στο ουκρανικό Telegram σχετικά με συναγερμό που ήχησε σε όλη την Ουκρανία ένεκα απειλής από προσέγγιση ρωσικών μαχητικών.

Οι ίδιες πηγές του Top War ανέφεραν εκρήξεις στο αεροδρόμιο Σταροκοστιαντίνιφ και στις 11.00. Ουκρανικές αναρτήσεις στο Telegram ανέφεραν και αυτές εκρήξεις στην περιοχή και ότι η περιοχή ήταν στόχος πυραύλων Kinzhal. Ακόμη ένας συναγερμός αναφέρθηκε 45 λεπτά μετά τις 11.00.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα το περιοδικό Military Watch, μία άλλη ρωσική επίθεση στην αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή τεσσάρων F-16. Αυτή η επίθεση επιβεβαιώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, το οποίο όμως δεν έδωσε στοιχεία για τα αποτελέσματα των πληγμάτων.

2018 Moscow Victory Day Parade 66
Ρωσικό μαχητικό MiG-31K με υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.

Οι ρωσικές αεροπορικές προσβολές εναντίον των υποδομών υποστήριξης μαχητικών F-16 στην Ουκρανία ξεκίνησαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2024. Αυτές είχαν στόχους ραντάρ αεραμύνης, κεραίες επικοινωνιών. Σύμφωνα με το Free Europe και ουκρανικές στρατιωτικές πηγές οι περισσότερες επιθέσεις αναχαιτίστηκαν από την ουκρανική αεράμυνα.

Τα πρώτα μαχητικά F-16 της Ολλανδίας αφίχθησαν στην Ουκρανία την 1η Αυγούστου. Στις 26 του ιδίου μηνός ένα F-16 καταρρίφθηκε από την ουκρανική αεράμυνα πλησίον του Κιέβου, ενώ προσπαθούσε να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους πλεύσης. Αυτό προκάλεσε την απόλυση του αρχηγού της Ουκρανικής Αεροπορίας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε την κατάρριψη δύο Su-27 και ενός MiG-29 της Ουκρανικής αεροπορίας από ρωσικά αντιαεροπορικά βλήματα.

Τα ολλανδικά F-16 που θα καλύψουν αυτές τις απώλειες κρίνονται ως τεχνολογικά κατώτερα από την απειλή που προβάλλουν τα σύγχρονα ρωσικά μαχητικά. Ωστόσο, θεωρούνται καλές πλατφόρμες για εκτόξευση όπλων μακρού πλήγματος από μεγάλη απόσταση από το μέτωπο.  

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img
Προηγούμενο άρθρο