30.4 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΤο «ξήλωμα» του Αρχηγού της Ουκρανικής αεροπορίας και ο εκβιασμός του Ζελένσκι

Το «ξήλωμα» του Αρχηγού της Ουκρανικής αεροπορίας και ο εκβιασμός του Ζελένσκι

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αστυνομικός αυτοκτόνησε στον Νέο Βουτζά – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Αστυνομικός αυτοκτόνησε στον Νέο Βουτζά, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τη σύζυγό του η οποία του ζήτησε να χωρίσουν.

Χρόνιος Πόνος: Πώς να τον διαχειριστείτε – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Σε συχνό και δυσεπίλυτο πρόβλημα εξελίσσεται στις μέρες μας ο χρόνιος πόνος, μια κατάσταση που αποτελεί αιτία αναπηρίας, με αρνητικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, υπολογίζεται ότι στις αναπτυγμένες χώρες το 30% του πληθυσμού πάσχει από χρόνιο πόνο, με το ένα τρίτο να βιώνει επώδυνες κρίσεις καθημερινά για πολλά χρόνια. Αυτό το είδος πόνου

Το φοινικέλαιο συνδέεται με επιθετικούς καρκίνους – Επιστημονική παρέμβαση της Δανίας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο EREN

Αναφορά της Δανίας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα EREN για τις επιπτώσεις κατανάλωσης φοινικέλαιου στην υγεία. Και ενώ η αρνητική πλευρά του φοινικέλαιου έχει γίνει γνωστή μόνο από την περιβαλλοντική πλευρά λόγω της αποψίλωσης των τροπικών δασών, στην νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων EFSA, για τους αναδυόμενους κινδύνους γίνεται αναφορά –μεταξύ άλλων- και στην επίδραση

Καλοκαίρι 2024 – Λαγουβάρδος: 45 μέρες θερμοκρασία πάνω από 37 βαθμούς

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού παρείχε ο Κώστας Λαγουβάρδος. Αναλυτικά η ανάρτησή του: Ένα θερμό καλοκαίρι-Μερος ΙΤο κύριο χαρακτηριστικό του φετινού καλοκαιριού ήταν οι πολλές και συνεχόμενες ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας (κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα). Για πολλές ημέρες σε αρκετές

Λεωφόρος Κηφισίας: Μποτιλιάρισμα στο ύψος του Ψυχικού λόγω ακινητοποιημένου οχήματος

Αυτή την ώρα επικρατεί έντονο μποτιλιάρισμα στη Λεωφόρο Κηφισίας, καθώς υπάρχει ακινητοποιημένο όχημα λόγω μηχανικής βλάβης. Το περιστατικό συνέβη στο ύψος της υπόγειας γέφυρας στον Φάρο Ψυχικού, στο ρεύμα προς Κηφισιά.
spot_imgspot_img
Το «ξήλωμα» του Αρχηγού της Ουκρανικής αεροπορίας και ο εκβιασμός του Ζελένσκι
O καθαιρεθείς Αρχηγός της Ουκρανικής αεροπορίας, πτέραρχος Mykola Oleshchuk. Ο “αποκεφαλισμός” του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το ουκρανικό F-16 καταρρίφθηκε από αμερικανικό αντιαεροπορικό πύραυλο Patriot της ουκρανικής αεράμυνας. Ο Ζελένσκι έριξε το φταίξιμο σε αυτόν, αν και για την ταχεία προώθηση των F-16 στον πόλεμο με πρόχειρη εκπαίδευση των πιλότων και χωρίς να μπορούν να συνεργαστούν απόλυτα με την ουκρανική αεράμυνα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο ίδιος.

Η καθαίρεση από την θέση του Αρχηγού της Ουκρανικής αεροπορίας, του πτεράρχου Mykola Oleshchuk επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι το F-16 που καταρρίφθηκε στις 26 Αυγούστου 2024 επλήγη από πύραυλο της ουκρανικής αεράμυνας, πιθανότατα από έναν αμερικανικό Patriot. Επίσημα, ο Ζελένσκι δεν παραδέχεται, ως συνήθως, τίποτα, αλλά σίγουρα ο «αποκεφαλισμός» του Oleshchuk δεν έχει άλλη εξήγηση.

Επιπλέον, ουκρανικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι το επεισόδιο με το F-16 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Ζελένσκι, καθώς η ουκρανική αεράμυνα δεν μπορεί να σταματήσει τα drone, τους πυραύλους πλεύσης και τα βαλλιστικά βλήματα των Ρώσων. Σύμφωνα με τις ουκρανικές πηγές, λιγότερο από το 50% των drone καταρρίφθηκαν στις τελευταίες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

Photo 5373196253179012858 Y
‘Ένα από τα μυστηριώδη ρωσικά drone με κινητήρα τζετ αντί έλικα που καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο. Το νέο drone προκαλεί κορεσμό στην ουκρανική αεράμυνα και σπατάλη των αποθεμάτων πυραύλων καθώς δεν χτυπιέται εύκολα από αντιαεροπορικά πυροβόλα όπως τα αργά ελικοφόρα drone.

Η αποτυχία της ουκρανικής αεράμυνας μπορεί ωστόσο να οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν έναν νέο τύπο drone με κινητήρα τζετ. H υψηλή ταχύτητα του drone το καθιστά δύσκολο στόχο σε αντιαεροπορικά πυροβόλα (σε αντίθεση με τα αργά ελικοφόρα drone), οπότε απαιτείται η χρησιμοποίηση πανάκριβων αντιαεροπορικών πυραύλων για την κατάρριψή του. Αυτό σημαίνει ταχεία κατανάλωση των πολύτιμων αποθεμάτων αντιαεροπορικών πυραύλων, που χρησιμοποιούνται εναντίον πυραύλων πλεύσης (cruise) και ρωσικών μαχητικών. Επίσης, τα αεριωθούμενα drone προκαλούν κορεσμό στην αεράμυνα καθώς οι χειριστές των ουκρανικών ραντάρ είναι δύσκολο να διακρίνουν αν πρόκειται για drone ή για πύραυλο πλεύσης.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: ήταν ο Oleshchuk ανίκανος ή ο Ζελένσκι ζητάει παράλογα πράγματα πέραν από κάθε ρεαλιστική ικανότητα και χρησιμοποίησε τον Oleshchuk ως αποδιοπομπαίο τράγο για να καλύψει τις δικές του αποτυχίες; Το τελευταίο είναι λίαν πιθανό καθώς η εισβολή στο Κουρσκ απεδείχθη στρατιωτική και πολιτική αποτυχία. Αφενός γιατί οι Ρώσοι δεν αφαίρεσαν δυνάμεις από τον άξονα επίθεσης προς το Ποκρόφσκ, και έτσι κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση το μέτωπο στο Ντονμπάς, και αφετέρου γιατί ο Πούτιν διατήρησε (ξανά) την ψυχραιμία του και δεν προέβη σε επιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων, όπως ήλπιζαν οι σχεδιαστές της επιχείρησης.

Volodymyr Zelenskiy
Ο Ζελένσκι προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρώπη αφήνοντας να καταρρεύσει το μέτωπο στο Ντονμπάς. Με αυτό τον τρόπο η αποτυχία του καθίσταται αποτυχία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του Λευκού Οίκου με σοβαρές επιπτώσεις στο εσωτερικό των Δυτικών χωρών. Παράλληλα, επιμένει να προκαλεί τον Πούτιν, ζητώντας την άδεια για την χρησιμοποίηση των δυτικών όπλων που διαθέτει για επιθέσεις σε πόλεις και εγκαταστάσεις της Ρωσίας.

Παρά την κατάρρευση του μετώπου στο Ντονμπάς, ο Ζελένσκι (και οι χειριστές του) επιμένει να καταναλώνει δυνάμεις και να δέχεται βαριές απώλειες στο Κουρσκ ελπίζοντας να προκαλέσει τον Πούτιν ή να του δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα. Η δε επιμονή του Ζελένσκι, να του επιτραπεί η χρησιμοποίηση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει πόλεις μέσα στην Ρωσία, δεν έχει καμία απολύτως στρατιωτική αξία, καθώς δεν θα αλλάξει την κατάσταση ούτε στο Κουρκ ούτε στο Ντονμπάς. Αντίθετα, αποκαλύπτει την αφοσίωση του ιδίου (και των χειριστών του) στην απεγνωσμένη προσπάθειά να προκληθεί ο Πούτιν και να εξαναγκαστεί σε ακραία αντίποινα εναντίον της… Ευρώπης, ώστε το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στον πόλεμο.

Από την άλλη μεριά, η κατάρρευση του μετώπου στο Ντονμπάς χρησιμοποιείται από τον Ζελένσκι ως εκβιασμός προς την Δύση, η οποία προτιμά τον πόλεμο φθοράς κατά της Ρωσίας, τον οποίο σχεδίασε και τον οποίο κρατά υπό έλεγχο, ώστε να μην ξεφύγει σε παγκόσμιο πόλεμο. Με την κατάρρευση του Ντονμπάς, ο Ζελένσκι ελπίζει ότι η προέλαση των Ρώσων μέχρι τον Δνείπερο θα στηρίξει ξανά το αφήγημα της «κακιάς Ρωσίας που θέλει να καταλάβει την Ευρώπη» και θα δώσει την ευκαιρία στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που ελέγχονται από τις ΗΠΑ και τις παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις, να δικαιολογήσουν στους λαούς τους μία άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img