29.8 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςAthens Flying Week: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ανατολικής Μεσογείου στην...

Athens Flying Week: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ανατολικής Μεσογείου στην Τανάγρα – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κρήτη: Σέρβος μέσα σε 10 ημέρες παρέσυρε και σκότωσε έναν ηλικιωμένο και τραυμάτισε δύο γυναίκες

Σέρβος τουρίστας παρέσυρε και σκότωσε έναν ηλικιωμένο, ενώ τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους σε διάστημα 10 ημερών οδηγώντας χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ. Όπως αναφέρει το cretapost.gr στις 3 Σεπτεμβρίου ο συγκεκριμένος τουρίστας είχε παρασύρει στη Σητεία έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος λίγα 24ωρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Οι Αρχές διαπίστωσαν

Το ασυνήθιστο φαινόμενο που… πρασινίζει τη Σαχάρα! Άφωνοι οι επιστήμονες, vid

Ασυνήθιστες κατακλυσμιαίες βροχές πλήττουν τη Σαχάρα, μια από τις πιο ξηρές περιοχές της Γης. Οι ζώνες βροχών επεκτείνονται και μετατοπίζονται βορειότερα, πλημμυρίζοντας στην κυριολεξία τεράστιες ερημικές εκτάσεις που κάνουν μήνες ίσως και χρόνια να δουν έστω μία σταγόνα βροχής! Αυτή η αλλαγή έχει μπερδέψει τους επιστήμονες. «Δεν είναι σαφές ακριβώς γιατί η έρημος βιώνει τόση

Πήρε εξιτήριο το δίχρονο αγόρι που παρασύρθηκε στη Θεσσαλονίκη – Δεν ξέρει τι έχει συμβεί στους γονείς του

Το δίχρονο αγόρι του ζευγαριού που παρασύρθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από ΙΧ αυτοκίνητο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, πήρε εξιτήριο  από την Παιδοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».  Το παιδί βρίσκεται πλέον στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του και σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί στη μητέρα και στον

Πατατάκια – γαριδάκια: Μήπως είναι ανηδονικοί όσοι τρελαίνονται για ανθυγιεινά σνακ;

Η επίδραση των ανηδονικών χαρακτηριστικών στην κατανάλωση σνακ. Τα σνακ παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον στον σημερινό κόσμο, καθώς αποτελούν πλέον, σχεδόν το ένα τρίτο της ημερήσιας ενεργειακής μας πρόσληψης. Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των σνακ χαρακτηρίζεται από το ότι περιέχουν πολλές θερμίδες και στερούνται βασικών θρεπτικών συστατικών.  Πόσο επηρεάζει όμως η ανηδονία την κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ;
spot_imgspot_img

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ακροβατικά σμήνη όπως οι Saudi Hawks με τα πράσινα Bae Hawk Mk.65, η Patrulla Aguila, η ισπανική ομάδα που θα πλημμυρίσει τον ουρανό της Τανάγρας με τα χρώματα της ισπανικής σημαίας, η Swiss PC-7 Team με τα αεροσκάφη PC-7 και η Polish Orlik Team με ένα φαντασμαγορικό αεροπορικό σόου.

elikoptero
[371807] ATHENS FLYING WEEK 2024 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Η Athens Flying Week 2024 θα φιλοξενήσει πάνω από 50 αεροσκάφη από το εξωτερικό και -όπως κάθε χρόνο- όλα τα ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Η φετινή Athens Flying Week συνδυάζει αεροσκάφη για όλα τα γούστα, καθώς, μεταξύ άλλων, θα «παρελάσουν» μαχητικά όπως Rafale, F-16, Eurofighter, Mirage 2000-5 και F-4 Phantom.

blank
[371807] ATHENS FLYING WEEK 2024 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει 2 Rafale M που θα εκτελέσουν επίδειξη αλλά και ένα πανίσχυρο Eurofighter Typhoon από τη Σαουδική Αραβία.

Από πλευράς ιδιωτικών συμμετοχών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Dario Costa, διάσημο Ιταλό πιλότο της RedBull, κάτοχο του ρεκόρ Guinness, που θα πετάξει μέσα από δύο διαδοχικά τούνελ με το Extra 330 SC, τον Luca Bertossio, πρωταθλητή με το Glider αλλά και τον Frank Van Houten, Ολλανδό πιλότο που θα χαρίσει ένα υπέροχο νυχτερινό σόου με πυροτεχνήματα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετέχουν με Rafale, F-4 Phantom, Mirage 2000-5, T-6 και το θρυλικό Spitfire MJ-755

Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ικανοτήτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και αερομαχία που θα καθηλώσει τα βλέμματα.

Παράλληλα με το εναέριο θέαμα, οι επισκέπτες θα δουν μία πλούσια στατική έκθεση, όπου για πρώτη φορά, μάλιστα, θα εκτεθεί το σπάνιο Antonov-30 της ρουμανικής Αεροπορίας.

Το σόου ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο στις 20:30.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img