35.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑξιωματούχος ΗΠΑ: «Οδεύει σε ολοκλήρωση» η διαπραγμάτευση για κατάπαυση του πυρός Ισραήλ-Χαμάς

Αξιωματούχος ΗΠΑ: «Οδεύει σε ολοκλήρωση» η διαπραγμάτευση για κατάπαυση του πυρός Ισραήλ-Χαμάς

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πυροσβεστική: Τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν κατά τη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής

Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους» διευκρινίζει η πυροσβεστική Δεκάδες εναέρια μέσα επιχείρησαν τις ημέρες της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.  Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα) Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα) Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο

Καταγγελίες πολιτών στην Πεντέλη: Δεν είχαμε νερό, ρεύμα και βοήθεια από κανέναν | OPEN TV

Καταγγελίες πολιτών στην Πεντέλη: Δεν είχαμε νερό, ρεύμα και βοήθεια από κανέναν Αγανακτισμένοι εμφανίζονται κάτοικοι στην Πεντέλη για τη μεγάλη φωτιά που έπληξε χθες την περιοχή τους και κατέστρεψε τις περιουσίες τους.

Βίντεο: Ρωσικό Lancet έπληξε αντιαεροπορικό σύστημα 2K22 Tunguska-M σto Κουρσκ

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει τη στιγμή που ρωσικό Lancet πλήττει αντιαεροπορικό σύστημα 2K22 Tunguska-M σto Κουρσκ. ⚡️🇷🇺Russian military burned another 2K22 Tunguska-M anti-aircraft missile and gun system in the Kursk region with a Lancet kamikaze drone. pic.twitter.com/uWyN5g35jF — SIMPLICIUS Ѱ (@simpatico771) August 13, 2024 Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική

Θεσσαλονίκη: Όλοι οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας έδειξαν παραβάσεις στα ηλεκτρικά πατίνια

Τους ελέγχους πραγματοποίησαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας σε πρώτη φάση μια καμπάνια ενημέρωσης, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να επιβάλλονται και τα πρώτα πρόστιμα. Είναι ενδεικτικό πως χθες, Δευτέρα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου για την ενημέρωση των χρηστών των ηλεκτρικών πατινιών, ελέγχθηκαν συνολικά 30 οδηγοί και σε όλους

«Η εισβολή ήταν η τελευταία μας ελπίδα πριν τις διαπραγματεύσεις»: Δείτε τι ομολογεί Ουκρανός αιχμάλωτος, vid

Συνεχείς είναι οι μάχες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στις ρωσικές επαρχίες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ. Θυμίζουμε πως μονάδες των ουκρανικών Ε.Δ. εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Κουρσκ, καταλαμβάνοντας μία σειρά από οικισμούς. Η Μόσχα μόλις χθες να επιβεβαίωσε επίσημα πως οι Ουκρανοί εισχώρησαν περί τα 12χλμ. σε ρωσικό έδαφος. Συνολικά πάνω από 180χιλ. κάτοικοι χρειάστηκε να
spot_imgspot_img

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στο πλαίσιο της οποίας θα αφεθούν ελεύθεροι ισραηλινοί όμηροι και σε αντάλλαγμα παλαιστίνιοι φυλακισμένοι «οδεύουν σε ολοκλήρωση», διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, την παραμονή της προγραμματισμένης συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Μπάιντεν θα προσπαθήσει να γεφυρώσει κάποια «τελικά χάσματα» όταν θα υποδεχθεί τον κ. Νετανιάχου αργότερα σήμερα Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, πάντως στοιχεία-κλειδιά της συμφωνίας, ιδιαίτερα η τύχη των ομήρων, εκκρεμεί να γίνουν αποδεκτά από τη Χαμάς, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Θεωρούμε πως βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο και ότι μπορεί να συναφθεί συμφωνία», επέμεινε.

Θα υπάρξει «πολλή δραστηριότητα την εβδομάδα που έρχεται» για να οριστικοποιηθεί αυτή, συνέχισε.

Έκρινε ακόμη πως η συμφωνία αυτή είναι «όχι μόνο εφικτή, αλλά απαραίτητη».

Ο αξιωματούχος προσπάθησε να υποβαθμίσει την ομιλία που εκφώνησε στο αμερικανικό Κογκρέσο χθες ο κ. Νετανιάχου, υποσχόμενος «ολοκληρωτική νίκη» επί της Χαμάς, επιμένοντας στο ότι στη συνάντηση στην αμερικανική προεδρία η έμφαση θα δοθεί στο κλείσιμο συμφωνίας.

Η ενδεχόμενη ανακωχή εξαρτάται πλέον από ορισμένα ζητήματα όπως ο τρόπος που θα εφαρμοστεί, αφού η Χαμάς δεν απαιτεί πλέον a priori οριστική κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας, πάντα σύμφωνα με τον αμερικανικό αξιωματούχο.

«Δεν αναμένω ότι σε αυτή τη συνάντηση (Μπάιντεν-Νετανιάχου) το ζήτημα θα είναι να πει ναι ή όχι, θα πρόκειται περισσότερο για το ‘πώς θα γεφυρώσουμε αυτά τα τελευταία χάσματα;’ Υπάρχουν κάποια πράγματα που χρειαζόμαστε από πλευράς των Ισραηλινών, χωρίς αμφιβολία», είπε.

«Υπάρχουν όμως επίσης στοιχεία-κλειδιά που βρίσκονται αποκλειστικά στα χέρια της Χαμάς, διότι οι όμηροι είναι στα χέρια της Χαμάς», συμπλήρωσε.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA – EPA)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img