33 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςDark Eagle: Το πυραυλικό σενάριο που τρομάζει! «Οι Ρώσοι πρέπει να απαντήσουν»

Dark Eagle: Το πυραυλικό σενάριο που τρομάζει! «Οι Ρώσοι πρέπει να απαντήσουν»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πύρινα μέτωπα στη χώρα: 34 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Τριάντα- τέσσερις πυρκαγιές σε όλη την χώρα το τελευταίο 24ωρο  Σε 34 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης

Ουκρανός Υπουργός: Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ουδέτερη ζώνη στο Κουρσκ

όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις 6 Αυγούστου, με στόχο να προστατευθούν οι κάτοικοι της μεθορίου από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε ένας Ουκρανός υπουργός. «Η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης στην περιοχή του Κουρσκ είναι ένα μέτρο που έχει ως στόχο να προστατευθούν οι μεθοριακές κοινότητες από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς του εχθρού»

ΤΑΚΛΑΜΑΚΑΝ το Κουρσκ. Οι Ουκρανοί εύκολα μπαίνουν αλλά ζωντανοί δεν βγαίνουν, vid

Τι ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: «Πλάνα από τη συνοριακή περιοχή της περιοχής Κουρσκ όπου Ρώσοι στρατιώτες εξαλείφουν τεθωρακισμένα οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό της AFU. Κατά τη διάρκεια μιας μάχης κοντά σε έναν οικισμό, στρατιώτες της 810ης Ξεχωριστή Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνέλαβαν ένα τροχοφόρο όχημα μάχης Roshel Senator, καναδικής κατασκευής, και

Alert από ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου

Ο ΕΟΦ εφιστά προσοχή στους καταναλωτές σχετικά με συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται κυρίως μέσω διαδικτύου. Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Κροατίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος DIOX TEA DETOX. Το συγκεκριμένο σκεύασμα προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο

Φωτιά ξέσπασε σε τουριστικό λεωφορείο στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν οι επιβάτες. Το λεωφορείο βρισκόταν στο ρεύμα προς ανατολικά, κοντά στο κόμβο της Νεάπολης. Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και μετέβη στο σημείο, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει, γιατί η φωτιά είχε σβήσει. Νωρίτερα, η αστυνομία
spot_imgspot_img

Ο Scott Ritter, πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, που έγινε παρατηρητής διεθνών υποθέσεων, εξηγεί σε ρωσικά ΜΜΕ γιατί η μελλοντική ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία είναι τόσο επικίνδυνη.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σχέδια για την ανάπτυξη τριών τύπων στρατηγικών πυραύλων στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, με τις νέες δυνατότητες να περιλαμβάνουν:

  • Πυραύλους κρουζ Tomahawk, οι οποίοι έγιναν διαθέσιμοι στο Πεντάγωνο μετά τη μονομερή κατάργηση της Συνθήκης για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) με τη Ρωσία το 2019. Οι πύραυλοι που κατασκευάζονται από τη Raytheon έχουν βεληνεκές από 460-2.500 km και μπορούν να να είναι οπλισμένοι με συμβατικές ή χαμηλής έως μέσης απόδοσης πυρηνικές κεφαλές.
  • Το SM-6 – ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς που μπορεί να εκτοξευθεί από το νέο πυραυλικό σύστημα Typhon Mid-Range Capability (MRC) του στρατού των ΗΠΑ ή τα συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας Aegis Ashore που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ στη Ρουμανία και την Πολωνία. Κατασκευάζεται από την Raytheon. Εμβέλεια βολής 240-460 km.
  • Το Υπερηχητικό Όπλο Μεγάλης εμβέλειας του Αμερικανικού Στρατού Dark Eagle (LRHW), το μόνο από τα προγράμματα υπερηχητικών των ΗΠΑ σχεδόν σε επιχειρησιακή κατάσταση. Αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin. Αναφερόμενη εμβέλεια έως 3.000 km. Άγνωστο ωφέλιμο φορτίο.

«Είναι ο Σκοτεινός Αετός που είναι ίσως ο πιο αποσταθεροποιητικός», είπε στο Sputnik o Ritter.

«Αν και δεν είναι πύραυλος με πυρηνική ικανότητα, είναι ένα σύστημα που έχει την ικανότητα να χτυπά βαθιά μέσα στη Ρωσία με υπερηχητικές κεφαλές ακριβείας που είναι σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστούν».

Με ένα τέτοιο σύστημα, σημείωσε ο Αμερικανός, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον μπορεί να μπουν στον πειρασμό να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον ρωσικών στρατιωτικών και ηγετικών στόχων. Αυτό θα ήταν σύμφωνο με τη μακροχρόνια πρωτοβουλία Conventional Prompt Strike (επίσημα Prompt Global Strike) του Υπουργείου Άμυνας – ένα πρόγραμμα που βρίσκεται στα σκαριά από τη δεκαετία του 2000.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά αποσταθεροποιητική εξέλιξη και η Ρωσία είπε ότι θα ανταποκριθεί», είπε ο Ρίτερ, σημειώνοντας ότι ενώ «δεν είναι γνωστές οι ιδιαιτερότητες μιας ρωσικής απάντησης».

«Η αμερικανική και η γερμανική απόφαση να αναπτύξουν στην Ευρώπη ικανά συστήματα μέσης εμβέλειας είναι μια από τις πιο επικίνδυνες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε μια εποχή επικίνδυνων αποφάσεων. Είναι μια ανεύθυνη κλιμάκωση που, αν δεν αντιστραφεί, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ τραγικά συμπεράσματα».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-US NAVY photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img