31.6 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΔυτική Όχθη: Αμερικανός τραυματίζεται κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Δυτική Όχθη: Αμερικανός τραυματίζεται κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

meteo.gr: Καταγράφοντας τις καταιγίδες από το διάστημα – ένα νέο εργαλείο στην υπηρεσία των μετεωρολόγων – Οι καταιγίδες της 9ης Αυγούστου στη χώρα μας

Καταγράφοντας τις καταιγίδες από το διάστημα - ένα νέο εργαλείο στην υπηρεσία των μετεωρολόγων – Οι καταιγίδες της 9ης Αυγούστου στη χώρα μας Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 10 Αυγούστου 2024, 11:00   Στις 13 Δεκεμβρίου 2022 εκτοξεύτηκε ο πρώτος από τους μετεωρολογικούς δορυφόρους τρίτης γενιάς της Ευρώπης, Meteosat Third

Ουκρανία: Κατεδαφίζει φράγματα στα δυτικά σύνορα για να εμποδίζει πολίτες να διαφύγουν

Οι αρχές της Υπερκαρπαθίας στην Ουκρανία έχουν αποφασίσει να κατεδαφίσουν τρία φράγματα στα ανώτερα ρεύματα του ποταμού Τίσα. Η κίνηση έχει ερμηνευθεί ως μέτρο για να περιοριστεί η φυγή Ουκρανών πολιτών μέσω του ποταμού λόγω άρνησης για την επιστράτευση. Οι ουκρανικές αρχές ισχυρίζονται ότι η κατεδάφιση των φραγμάτων είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της φυσικής

Νιγηρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε χωριό

Ο επίτροπος Ενημέρωσης στην πολιτεία Μπένουε, Μάθιου Άμποχ, είπε σε δημοσιογράφους ότι ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό Αγιάτι, τη νύχτα της Πέμπτης, με απολογισμό τουλάχιστον 30 νεκρούς. Η Σεουέσε Ανένε, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης στην Μπένουε, ανέφερε ότι οι εισβολείς πυροβολούσαν αδιακρίτως και ότι το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο. Εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι

Ιράν: Θα παραδώσει εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία

Η Ρωσία θα παραλάβει εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους Fath-360 και άλλους βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν στο εγγύς μέλλον μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2023 μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, αποκάλυψαν πηγές πληροφοριών στο Reuters στις 9 Αυγούστου. Το Reuters αναφέρει ότι δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται επί του παρόντος στο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Fath-360

Πλαστικά κομμάτια σε συσκευασμένο ψωμί – Άμεση ανάκληση

Ξένο σώμα εντοπίστηκε σε ψωμί που πωλείται σε τρεις Ευρωπαϊκές χώρες. Η Γερμανία ενημέρωσε μέσω RASFF το Λουξεμβούργο και την Αυστρία για σοβαρό κίνδυνο από πλαστικά κομμάτια μέσα σε συσκευασμένο ψωμί. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, “Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι στο προϊόν μπορεί να υπάρχουν μικρά
spot_imgspot_img

O τραυματισμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της επέκτασης εβραϊκών οικισμών στην πόλη Μπέιτα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Γινόταν διαδήλωση και είχαμε πάει εκεί για να τη μαγνητοσκοπήσουμε, για να εξασφαλίσουμε πως θα παρακολουθείται ο (ισραηλινός) στρατός κατοχής (…) κάποια στιγμή, τρέξαμε για να απομακρυνθούμε και με πυροβόλησαν στο πόδι», δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος ζήτησε από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο να κατονομαστεί με το ψευδώνυμο Αμάντο Σισόν.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε πως ομάδα της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε αλλοδαπό που χτυπήθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητά του.

«Οι ομάδες μας χειρίστηκαν τον τραυματισμό ξένου ακτιβιστή, 40 ετών, που τραυματίστηκε στον μηρό από αληθινές σφαίρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις κατοχής», εξήγησε η Ερυθρά Ημισέληνος.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως μέλη του «χρησιμοποίησαν μέσα για τη διάλυση ταραχοποιών» και «πυροβόλησαν στον αέρα» για να απωθήσουν «συγκέντρωση» στον τομέα όπου βρίσκεται η Μπέιτα.

«Λίγο αργότερα, λάβαμε αναφορά πως αλλοδαπός τραυματίστηκε από ατύχημα, εξαιτίας της χρήσης μέσων αντιμετώπισης ταραχών και διακομίστηκε σε νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Ξένοι ακτιβιστές συμμετέχουν συχνά σε διαδηλώσεις Παλαιστινίων εναντίον της επέκτασης των οικισμών σε αυτή την πόλη της βόρειας Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού έδαφους κατεχόμενου από το Ισραήλ από το 1967, σημείωσε διαδηλώτρια.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, η κατάσταση στη Δυτική Όχθη, ήδη εξαιρετικά τεταμένη, χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο.

Τουλάχιστον 617 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έκτοτε εκεί από τον ισραηλινό στρατό ή εποίκους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τουλάχιστον 17 Ισραηλινοί, ανάμεσά τους στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη την ίδια περίοδο, κατά επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img