16.9 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΔυτική Όχθη: Παλαιστίνια έπεσε νεκρή από πυρά την ώρα που μάζευε ελιές

Δυτική Όχθη: Παλαιστίνια έπεσε νεκρή από πυρά την ώρα που μάζευε ελιές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βουλευτής Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ δεν έχει καταλάβει πλήρως κανένα χωριό στον νότιο Λίβανο

“Μέχρι τώρα ο εχθρός δεν έχει μπορέσει να πάρει τον έλεγχο ούτε ενός χωριού, ούτε καν να βάλει πόδι σε κανένα χωριό” δήλωσε ο Χασάν Φαντλάλαχ, σε συνέντευξη Τύπου στο Κοινοβούλιο στη Βηρυτό. Αν και εδώ και μερικές μέρες η φιλοϊρανική οργάνωση λέει πως διεξάγονται μάχες “εκ του συστάδην” στον νότιο Λίβανο, αυτές εκτυλίσσονται “σε

Επιδρομές του Ισραήλ εναντίον προπυργίων της Χεζμπολάχ

ήταν μεταξύ των 16 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον κτηρίων του δήμου της Ναμπατίγια, στην μεγαλύτερη, όπως αποκαλείται, επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον κρατικών κτηρίων του Λιβάνου. Λιβανέζοι αξιωματούχοι επέκριναν το πλήγμα αυτό, από το οποίο τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι, εκτιμώντας ότι αποτελεί απόδειξη ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών. Οι ουσίες ανά και πολυφθοροαλκυλίου (PFAS) χρησιμοποιούνται ευρέως σε καταναλωτικά και βιομηχανικά προϊόντα, από χαρτιά υγείας έως συσκευασίες τροφίμων και αντικολλητικά τηγάνια, αλλά έχουν εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την τοξικότητά τους. Τα PFAS λέγονται «για πάντα χημικά» επειδή δεν

Πυροσβεστική: 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα

Από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (17/10), έως τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (16/10), εκδηλώθηκαν 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι 39 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις. https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1846930044431536245 Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων

Αυτοάνοσα νοσήματα και θεραπεία με βιολογικούς παράγοντες – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Ως αυτοάνοσα ορίζονται τα νοσήματα που προκαλούνται από υπερβολική και λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι στον ίδιο τον οργανισμό. Περιλαμβάνουν περισσότερα από 80 είδη, τα οποία μπορούν να προσβάλλουν σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Είναι η τρίτη πιο συχνή κατηγορία ασθενειών μετά τον καρκίνο και την καρδιακή νόσο. Τα αυτοάνοσα νοσήματα -συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς
spot_imgspot_img

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας κατήγγειλε σήμερα τον θάνατο από πυρά μιας Παλαιστίνιας την ώρα που μάζευε ελιές στο χωριό Φάκουα, δηλώνοντας ότι η γυναίκα σκοτώθηκε από έναν Ισραηλινό, σε ένα βίαιο επεισόδιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός, σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι “επαληθεύει” τα γεγονότα που έλαβαν χωρά κοντά στην Τζενίν, στο βορειοανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, παλαιστινιακού εδάφους κατεχόμενου από το Ισραήλ από το 1967.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα σκοτώθηκε ενώ ήταν μαζί με την οικογένειά της κοντά σε ένα διαχωριστικό τείχος που κατασκευάζουν οι ισραηλινές αρχές.

“Ένας Ισραηλινός που φορούσε στρατιωτική στολή έφτασε με ένα λευκό αυτοκίνητο και έριξε σχεδόν δέκα σφαίρες προς την οικογένεια της Αμπουσαλάμα που μάζευε ελιές από τα χωράφια της”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουνίρ Μπαρακάτ, μέλος του συμβουλίου του χωριού Φάκουα.

Όπως δήλωσε, “το συμβούλιο δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες πρόσκληση προς τους κατοίκους για να μαζεύουν τις ελιές από τα χωράφια τους, έπειτα από συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές”.

Η ταφή της Χανάνε έγινε σήμερα στη Φάκουα. Ο γιος της, Φίρας Σαλαμά, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ισραηλινές αρχές “είχαν δώσει προηγουμένως την άδεια” στην οικογένεια να πάει στο χωράφι “εφόσον παραμέναμε σε απόσταση 100 μέτρων από το τείχος για λόγους ασφαλείας”.

“Βρισκόμασταν ακόμη πιο μακριά όταν μας πυροβόλησαν και πήραμε τα πράγματά μας για να φύγουμε”, πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε, η μητέρα του σκοτώθηκε καθώς “ήταν κοντά στο τρακτέρ στην άκρη του χωραφιού”

Οι ελαιώνες έχουν κύρια σημασία για την οικονομία και τις καλλιέργειες της Δυτικής Όχθης αλλά εδώ και δεκαετίες αποτελούν αιτία εντάσεων μεταξύ των Παλαιστινίων αγροτών και των Ισραηλινών εποίκων, κυρίως για την πρόσβαση στη γεωργική γη.

Η βία έχει αυξηθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τότε που το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που έχει την εξουσία στη Γάζα, εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου επίθεση του κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

‘Εκτοτε, Ισραηλινοί στρατιώτες και έποικοι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 738 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη Ραμάλα στις αρχές του μήνα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τουλάχιστον 24 Ισραηλινοί άμαχοι ή μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επιθέσεις Παλαιστινίων ακτιβιστών ή κατά τη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων την ίδια περίοδο στη Δυτική Όχθη.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι Παλαιστίνιοι γεωργοί της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης βιώνουν φέτος “την πιο επικίνδυνη περίοδο συγκομιδής της όλων των εποχών” λόγω της βίας των εποίκων και των ισραηλινών δυνάμεων.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img