21.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία έθεσε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κινητά συστήματα στρατηγικών πυρηνικών βλημάτων...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία έθεσε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κινητά συστήματα στρατηγικών πυρηνικών βλημάτων RS-24 Yars

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ανήλικος με αυτισμό επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις 14χρονους στη Θεσσαλονίκη 

Μία άγρια συμπλοκή σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 17χρονος με αυτισμό επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις 14χρονους που έπαιζαν στην πλατεία Αγίων Αναργύρων.  Αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο ανήλικος δράστης τράπηκε σε φυγή. Οι γονείς των ανήλικων που δέχτηκαν επίθεση δεν θέλησαν να υποβάλλουν μήνυση κατά του 17χρονου. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρασχέθηκαν

Λίβανος: Δεν έχουμε λάβει καμία σαφή «εγγύηση» ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού

Οι αρχές «θέλουν να διατηρήσουν σε λειτουργία τους τερματικούς σταθμούς σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, πρώτα και κύρια το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο (ισραηλινός) εχθρός δεν νοιάζεται ούτε για ζωές αμάχων ούτε για πολυκατοικίες (…) πώς θα έδινε εγγυήσεις;» Έπειτα από «διεθνείς επαφές», η Βηρυτός πήρε «δεσμεύσεις», είπε, σημειώνοντας ωστόσο:

Δεκάδες βλήματα εκτοξεύτηκαν ξανά σε πόλεις της Χερσώνας από την Ουκρανία

Σύμφωνα με αναφορές, το ουκρανικό πυροβολικό έριξε 30 οβίδες σε επτά πόλεις στις 7 Οκτωβρίου. Υπήρξαν οκτώ χτυπήματα μόνο στο Kairy. Έξι σφαίρες έπληξαν τον Αλιόσκι. Στην Kakhowka ήταν πέντε. Τέσσερις κρούσεις καταγράφηκαν το καθένα σε Vasilievka και Knyaze-Grigorovka. Δύο σφαίρες έπληξαν την Gornostajewka. Υπήρξε αντίκτυπος στη Malaya Lepeticha. Σύμφωνα με τις αρχές, οι βομβαρδισμοί

Αίγυπτος – Ιορδανία καταδίκασαν την «ισραηλινή επιθετικότητα» στον Λίβανο 

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία υποστηρίζουν τον Λίβανο απέναντι στην «ισραηλινή επιθετικότητα» με τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας να καλεί να τεθεί τέλος σε αυτήν έπειτα από “έναν χρόνο καταστροφής στη Γάζα” και “κλιμάκωσης στην (κατεχόμενη) Δυτική Όχθη”. “Καταδικάζουμε την ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Λιβάνου, καταδικάζουμε τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ της πρωτεύουσας του Λιβάνου, καταδικάζουμε

Εύβοια: 38χρονος μαχαίρωσε τον θείο του – Στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα ο 65χρονος

Μία άγρια επίθεση σημειώθηκε στην Εύβοια, όπου ένας 38χρονος μαχαίρωσε τον θείο του.  Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από το χωριό Σπαθάρι, ο 38χρονος φέρεται να μπήκε στο σπίτι του θείου του τραυματίζοντας τον με πολλαπλές μαχαιριές. Όπως δήλωσαν στο evima.gr κάτοικοι του χωριού, ο 65χρονος παρά τις πολλές μαχαιριές κατάφερε και έφτασε στο καφενείο του χωριού
spot_imgspot_img

Διηπειρωτικοί πύραυλοι RS-24 Yars αναπτύχθηκαν στο Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας σε «οδούς περιπολίας μάχης» προκειμένου να ελεγχθεί η «ετοιμότητα» του προσωπικού και του εξοπλισμού «για μακρόχρονη υπηρεσία», εννοώντας επιχειρήσεις μεταδίδει εκτάκτως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία εξαιρετικά σπάνια δημοσιοποιεί ασκήσεις πυρηνικών όπλων και αυτό σίγουρα δεν είναι άσχετο με το επαπειλούμενο πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Μόσχα απέναντι στην Τεχεράνη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι «Η Διοίκηση Στρατηγικών Όπλων θα ασχοληθεί επίσης με ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης του εχθρού».

Πενήντα κινητά συστήματα βρίσκονται σε περιπολία στην αχανή Σιβηρία.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντάται με τον Ιρανό ομόλογό του Μασούντ Πεζεσκιάν στο Τουρκμενιστάν στις 11 Οκτωβρίου.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την ατζέντα των συνομιλιών των δύο ηγετών.

Το πυραυλικό σύστημα RS-24 Yars (ονομασία ΝΑΤΟ SS-29) έχει βεληνεκές έως και 12.000 χιλιόμετρα και ακρίβεια 100 μέτρων και είναι η επίγεια έκδοση του Βulava των ρωσικών SLBM.

Mεταφέρει 4-6 ανεξάρτητα οχήματα επανεισόδου  (MIRV) με ισχύ περί μεταξύ 600 ΚΤ και 2 ΜΤ.

Το πρώτο σύνταγμα Yars RS-24, αποτελούμενο από τρία τάγματα, αναπτύχθηκε το 2011, ενώ δύο Τάγματα του δεύτερου Συντάγματος τέθηκαν σε υπηρεσία μάχης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρόσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Μόσχας, περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Αυτά περιλαμβάνουν τώρα τη δυνατότητα χρήσης τους εναντίον μη πυρηνικών κρατών που υποστηρίζονται από πυρηνικές δυνάμεις και επίθεση σε συμμάχους της Ρωσίας.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img