17.4 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΕπίθεση στο σπίτι του Μ.Νετνιάχου: Το νέο «υβριδικό»-drone της Χεζμπολάχ που «τρύπησε»...

Επίθεση στο σπίτι του Μ.Νετνιάχου: Το νέο «υβριδικό»-drone της Χεζμπολάχ που «τρύπησε» την ισραηλινή αεράμυνα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες από σύγκρουση αυτοκινήτων (φωτο)

Δυο νεαροί άνδρες τραυματίστηκαν όταν τα αυτοκίνητά τους συγκρούστηκαν στην περιοχή του Βαρδάρη, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο thestival.gr, το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν 00:30 την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Μοναστηρίου. Μετά τη σύγκρουση το ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε

Γάζα: 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή (φωτο-βίντεο)

73 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία μόνο ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Γάζα, ενώ παράλληλα το Ισραήλ στόχευσε ένα «κέντρο διοίκησης» της Χεζμπολάχ, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Η νυχτερινή επίθεση στη Γάζα έπληξε πολλά σπίτια και ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στην Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της περιοχής, ανακοίνωσαν οι αρχές, χαρακτηρίζοντάς την «σφαγή». Πολλοί άνθρωποι

Μόνο τρία λούνα παρκ της χώρας λειτουργούν νόμιμα και θα παραμείνουν ανοιχτά – Xωρίς άδεια τα περισσότερα

Τα όσα συμβαίνουν στα λούνα παρκ της χώρας έφερε στο «φως» ο θάνατος του 19χρονου Γιάννη τον περασμένο Αύγουστο σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή του Mega «Εξελίξεις Τώρα», σχεδόν όλα τα λούνα παρκ της χώρας δεν έχουν άδεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχτούν κοινό.

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει ότι εκτόξευσε ρουκέτες σε τρεις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις

Είχαν προηγηθεί δεκάδες αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού στο έδαφος του Λιβάνου. Αυτές οι “ομοβροντίες ρουκετών” έθεσαν στο στόχαστρο τρεις στρατιωτικές “βάσεις”, μεταξύ των οποίων μία εγκατάσταση “αντιαεροπορικής άμυνας”, στο βόρειο Ισραήλ κοντά στις πόλεις Χάιφα και Σαφέντ, και δυτικά της λίμνης Τιβεριάδα, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησε η φιλοϊρανική οργάνωση. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo:

Στο πλευρό του Πούτιν ο Σέρβος Πρόεδρος – Η τηλεφωνική συνδιάλεξη για πρώτη φορά εδώ και 2,5 χρόνια

«Ευχαρίστησα ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Πούτιν που διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα προμηθεύσει επαρκείς ποσότητες αερίου στη Σερβία αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε ο Βούτσιτς σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπογράμμισε ότι η Σερβία, αν και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, δεν θα αλλάξει τη στάση της να μην επιβάλει κυρώσεις
spot_imgspot_img

Με δύο διαφορετικές επιθέσεις ο Λίβανος στέλνει το μήνυμα στο Ισραήλ σε πολλαπλά μάλιστα μέτωπα. Η χθεσινή επίθεση με drones στο σπίτι του πρωθυπουργού της χώρας δεν προκάλεσε χάος και θύματα, ωστόσο μία εβδομάδα νωρίτερα, 4 στρατιώτες του Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από επίθεση που μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τη χθεσινή.

«Η χθεσινή επίθεση δεν έχει γίνει με ίδιο τύπο μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αλλά με μικρότερο και πιο σύγχρονο» αναφέρουν πηγές από τον στρατό του Ισραήλ χωρίς να δίνουν ακόμη τον τύπο του, στοιχείο που γεννά ερωτηματικά για το εάν έχουν γνώση ότι ο Λίβανος διαθέτει τέτοιο οπλικό σύστημα στις αποθήκες του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα drones που επιχείρησαν να χτυπήσουν το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν διαθέτουν ισχυρές κεφαλές, αλλά έχουν δύο άλλα χαρακτηριστικά, που τα μετατρέπουν σε σημαντική απειλή: «πολύ χαμηλό ύψος πτήσης και μεγαλύτερη ταχύτητα».

Ακόμη ένα στοιχείο που γεννά προβληματισμό εντός του στρατιωτικού επιτελείου του Ισραήλ δεν είναι η μη ενεργοποίηση των σειρήνων αεράμυνας, αλλά το γεγονός πως τα drones με τα οποία επιτίθεται τις τελευταίες ημέρες η Χεζμπολάχ μοιάζουν να έχουν στοιχεία από διαφορετικά UAVs.

Αυτό οδηγεί τους ειδικούς του IDF στο σενάριο πως ίσως σήμερα η Βηρυτός διαθέτει το δυναμικό να δημιουργήσει δικό της drone από εξαρτήματα παλαιότερων τύπων, ένα «υβρίδιο» δηλαδή, το οποίο χωρίς να κοστίζει τίποτα, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα αρκετών παλαιότερων τύπων.

Εάν αυτό συμβαίνει, το Ισραήλ θα πρέπει να εντάξει στο επιχειρησιακό του σχέδιο άμεσα την ανεύρεση όχι μόνο του σημείου στο οποίο η Χεζμπολάχ συναρμολογεί το νέο της οπλοστάσιο, αλλά και τους ανθρώπους που έχουν τη γνώση και τις υποδομές για να υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο.

Σημαντικά είναι, όπως φαίνεται, τα κενά και στο κομμάτι του «αόρατου» πολέμου αυτού της κατασκοπείας, καθώς η Χεζμπολάχ είχε ξεκάθαρη γνώση, συντεταγμένες και στόχευση, προκειμένου να προγραμματίσει τα μη επανδρωμένα της αεροσκάφη για το σπίτι της οικογένειας Νετανιάχου.

Εδώ δεν συζητάμε για μία στρατιωτική βάση, μεγάλη σε έκταση με συγκεκριμένες υποδομές για την οποία έχει την δυνατότητα και η Χεζμπολάχ να έχει τις πηγές της, αλλά για το σπίτι του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε μία περιοχή αμιγώς οικιστική.

Η Χεζμπολάχ τον τελευταίο χρόνο έχει δώσει τρεις φορές στη δημοσιότητα βίντεο με κατασκοπευτικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία χαρτογραφούν ολόκληρες περιοχές του Ισραήλ από τον Βορρά μέχρι τον Νότο.

Το Ισραήλ φαίνεται πως δεν έχει λάβει πολύ σοβαρά τη συγκεκριμένη απειλή από την σιιτική οργάνωση και έχει ήδη πληρώσει σημαντικό τίμημα.

Τα κενά της ισραηλινής αεράμυνας θα πρέπει να θεωρούνται επίσης σήμερα δεδομένα ειδικά στον τομέα ανάσχεσης drones, αλλά αυτό είναι κάτι που έχει κατανοήσει απόλυτα το Ισραήλ.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο λίγες ημέρες μετά την επίθεση στην στρατιωτική βάση με τους 4 νεκρούς, ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ έδωσε το «παρών» σε επίδειξη συστημάτων ανάσχεσης-αναχαίτισης drones στα νότια της χώρας.

Σήμερα, η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει δώσει το «πράσινο φως», προκειμένου τόσο οι τοπικές εταιρείες (στην πλειοψηφία τους startups) όσο και οι ξένες να δώσουν προσφορές και λύσεις που θα αναπτυχθούν άμεσα μάλιστα -χωρίς τη διαδικασία ελέγχου και ασκήσεων- σε συγκεκριμένα σημεία στον Βορρά.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img