29.3 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΈρχεται ο «Δράκος»: «Τα κινεζικά στρατεύματα δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στα...

Έρχεται ο «Δράκος»: «Τα κινεζικά στρατεύματα δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στα πολωνικά σύνορα»!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δημητριακά χωρίς γλουτένη: Εργαστήριο βρήκε γλυφοσάτη στο 95% των δειγμάτων που εξέτασαν

Τα ανησυχητικά αποτελέσματα που επηρεάζουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ανθρώπους που τρώνε προϊόντα χωρίς γλουτένη στην Αμερική. Η Moms Accross America, μια ένωση Αμερικανίδων μητέρων που δραστηριοποιείται σε εργαστηριακές δοκιμές τροφίμων, δημοσίευσε τα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας της σε δημητριακά χωρίς γλουτένη. Η ένωση ανέφερε την παρουσία γλυφοσάτης σε 44 προϊόντα από τα 46 που αναλύθηκαν

Μεταναστευτικό: Ευρωπαϊκό κράτος πληρώνει αλλοδαπούς για να… φύγουν!

Η Σουηδία θα μπορούσε να διευρύνει ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου οι νέοι πολίτες (που είναι ως απί το πλείστον αλλοδαποί) που αγωνίζονται να ενσωματωθούν στην κοινωνία ενθαρρύνονται να φύγουν, σύμφωνα με πρόταση που υποβλήθηκε στην υπουργό Μετανάστευσης Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ. Το λεγόμενο πρόγραμμα «εθελούσιου επαναπατρισμού» που ισχύει επί του παρόντος στη Σουηδία προσφέρει στους

Σαρωτική μεταβολή του καιρού: Πτώση του υδραργύρου και καταιγίδες – Πότε αναμένονται

Με αρκετή ζέστη ωστόσο χωρίς σαραντάρια ενδέχεται να κυλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια. Ειδικότερα μπόρες αναμένονται στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως στα ορεινά, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις νησιωτικές περιοχές της χώρας το Σάββατο 17 Αυγούστου. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα πέσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο

Έβρος: Φωτιά στην περιοχή του τελωνείου Κήπων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης (13/8) στην περιοχή του τελωνείου Κήπων στον Έβρο. Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά καίει ξερά χόρτα και καλαμιές, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα

Το Αφρικανικό Μέτωπο: Ντόμινο επαναστάσεων θέτει σε κίνδυνο το αμερικανικό οικοδόμημα στο Σαχέλ

Oι πραξικοπηματίες του Νίγηρα είναι αξιωματικοί που εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ. Τώρα όμως θέλουν να εκδιώξουν τους Δυτικούς επικαλούμενοι στυγνή εκμετάλλευση της χώρας από οικονομικά συμφέροντα της Δύσης. Η επέμβαση και η εξάπλωση των ΗΠΑ στο Σαχέλ ξεκίνησε το 2001, όταν οι Αμερικανοί θεώρησαν πως η Σομαλία είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Αλ Κάιντα
spot_imgspot_img

Το κινεζικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Κίνας και της Λευκορωσίας θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με το όνομα Eagle Assault-2024 στην Βρέστη της Λευκορωσίας, κοντά στα πολωνικά σύνορα. Αυτές οι ασκήσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, αποτελούν μέρος ενός ετήσιου σχεδίου και μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών! Η είδηση μεταδίδεται και από δυτικά μέσα, όπως ο Guardian!

Οι συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές θα συμμετάσχουν σε μικτές ασκήσεις εκπαίδευσης και πρακτικές εργασίες όπως η διάσωση ομήρων και οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Στόχος είναι η ενίσχυση του επιπέδου εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων στρατιωτών και η εμβάθυνση της ρεαλιστικής συνεργασίας μεταξύ των στρατών των δύο χωρών, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε ότι προσωπικό του  Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA)  της Κίνας έφτασε στην Λευκορωσία για να συμμετάσχει στις κοινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις που έχουν προγραμματιστεί έως τις 19 Ιουλίου.

Ο ειδικός σε θέματα διεθνών υποθέσεων Radosław Pyffel σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι ενώ οι ασκήσεις μπορεί να είναι ρουτίνας, θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε διάφορα αποτελέσματα:

«Το ντεμπούτο των κινεζικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Πολωνία και συγκεκριμένα στην Μπρεστ και στο Μπαράνοβιτσε. Ίσως αυτά να είναι απλώς ασκήσεις, (…) ίσως πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό! (…) Ωστόσο, ένα πράγμα είναι βέβαιο: τα κινεζικά στρατεύματα δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στα πολωνικά σύνορα (μάλλον;) στην ιστορία. Ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για μία (ενδιαφέρουσα, αλλά όχι πολύ σημαντική στρατιωτική) άσκηση, υπάρχουν νέες παραλλαγές της κατάστασης που πιθανότατα (πρέπει) να ληφθούν υπόψη. Καλώς ήρθατε στον νέο κόσμο».

ΤΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ;

Σε μια εποχή που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δείξει έναν αυξανόμενο ρόλο των drones στον πόλεμο, Κινέζοι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα στρατιωτικό drone ικανό να χωρίζεται γρήγορα σε έξι ξεχωριστές μονάδες στον αέρα, ανέφεραν παλαιότερα άρθρα!

Όπως όλα δείχνουν οι Κινέζοι έρχονται και αυτοί να εκπαιδευτούν για τα καλά σε τέτοιες τεχνολογίες σύγχρονης μάχης, καθώς ο πόλεμος αλλάζει! Και φυσικά το κατάλληλο πεδίο είναι η Ουκρανία!

Το εν λόγω drone σηματοδοτεί μια σημαντική ανακάλυψη στην τεχνολογία εναέριου διαχωρισμού και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών στο πεδίο της μάχης. Οι νέες συσκευές είναι ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές από τα παραδοσιακά drones με πολλαπλούς ρότορες και έχουν την ικανότητα να μπερδεύουν τους αντιπάλους πολλαπλασιάζοντας απροσδόκητα σε τεράστια σμήνη στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής του Nanjing.

Παρά το ασυνήθιστο σχήμα τους, τα κινεζικά drones διαθέτουν απόδοση πτήσης σχεδόν διπλάσια από αυτή ενός παρόμοιου μεγέθους drone πολλαπλών ρότορα.

Θα δοκιμαστούν άραγε και αυτά κοντά στην Ουκρανία; Θα δώσουν οι Κινέζοι του Πούτιν να έχει; Η Κίνα πάντως έχει εντυπωσιάσει με τα σμήνη drone της στο παρελθόν!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img