29.6 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΓάζα: «Κανείς δεν έχει ιδέα πόσοι Ισραηλινοί όμηροι είναι ακόμα ζωντανοί» λέει...

Γάζα: «Κανείς δεν έχει ιδέα πόσοι Ισραηλινοί όμηροι είναι ακόμα ζωντανοί» λέει η Χαμάς 

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Χιλιάδες νεκροί για το ουκρανονάτο στο Κουρσκ! Ετοιμάζει νέα επίθεση!

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 4.400 στρατιώτες από την έναρξη της επιχείρησης στην περιοχή Κουρσκ , ανακοίνωσε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Πρόκειται για την «αφρόκρεμα» των ουκρανικών Ε.Δ. που εκπαιδεύτηκαν από νατοϊκούς στρατιωτικούς. Φυσικά δεν ήταν μόνοι τους στο Κουρσκ, καθώς είναι πλέον γεγονός πως στην εισβολή συμμετείχαν αρκετοί Δυτικοί

Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Φάταχ στον Λίβανο

όπου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι σε βομβαρδισμό πολυκατοικίας, μερικές ώρες μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 10 παιδιών στον βομβαρδισμό ακόμη ενός σχολείου που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων, στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες για τα δυο συμβάντα που δημοσιοποιήθηκαν αντίστοιχα από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων

Η Ελλάδα ενημέρωσε τρεις χώρες για καρκινογόνα εργαλεία κουζίνας

Οι επικίνδυνες για την υγεία κουτάλες κουζίνας, εκτός από την Ελλάδα πωλούνται και σε άλλες τρεις χώρες. Με απόφαση του ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στις 14 Αυγούστου, ανακλήθηκε από όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ εργαλείο κουζίνας που περιέχει καρκινογόνες ουσίες.  Πρόκειται για πλαστική κουτάλα πολυαμιδίου γκρι χρώματος και μήκους 33 cm με την εμπορική ονομασία

Τι δείχνει η κυκλοφορία των συστημάτων, η ανάρτηση Κολυδά και το ποδαρικό του Σεπτέμβρη

Οι υψηλές θερμοκρασίες που μας έχουν ταλαιπωρήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται να υποχωρούν από την Κυριακή και να μην επιστρέφουν. Ενδιαφέρον έχει η νέα αναφορά του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά που μεταξύ άλλων σημειώνει πως ο Σεπτέμβριος δείχνει να κάνει καλό ποδαρικό στη χώρα. Συγκεκριμένα αναφέρει: TA ΚΑΛΑ ΝΕΑ ... -Μετά από

Φωτιές: Στο «κίτρινο» η μισή χώρα – Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και συγκεκριμένα σε κίτρινο συναγερμό (κατηγορία κινδύνου 3) έχει τεθεί μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας για σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται η Αττική, πολλές
spot_imgspot_img

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και αποκάλυψε ότι «κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι Ισραηλινοί όμηροι είναι ζωντανοί και ότι οποιαδήποτε συμφωνία για την απελευθέρωσή τους πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα.

Σε συνέντευξή του στο CNN στην Βηρυτό, ο εκπρόσωπος της Χαμάς και μέλος του πολιτικού γραφείου Οσάμα Χαμντάν μίλησε για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για κατάπαυσης του πυρός ενώ παράλληλα αποκαλύπτει για το αν η Χαμάς έχει μετανιώσει για την απόφασή της να επιτεθεί στο Ισραήλ, δεδομένου του πολύ υψηλού αριθμού των νεκρών Παλαιστίνιων.

Ο Χαμντάν δήλωσε ότι η τελευταία πρόταση στο τραπέζι – ένα ισραηλινό σχέδιο που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά δημόσια από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στα τέλη του περασμένου μήνα – δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Χαμάς για τερματισμό του πολέμου.

Πρόσθεσε ότι η Χαμάς χρειάζεται «μια ξεκάθαρη θέση από το Ισραήλ για να αποδεχθεί την εκεχειρία, μια πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων από τη Γάζα και να αφήσει τους Παλαιστίνιους να καθορίσουν μόνοι τους το μέλλον τους, την ανοικοδόμηση, την (άρση) της πολιορκίας… τότε θα είμαστε έτοιμοι να μιλάμε για μια δίκαιη συμφωνία σχετικά με την ανταλλαγή κρατουμένων» ανέφερε ο Χαμντάν.

Οι διαπραγματεύσεις για την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πρόταση έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά φάνηκε να έχουν σταματήσει την Τετάρτη, αφού η Χαμάς παρουσίασε την απάντησή της σε ένα έγγραφο, 12 ημέρες μετά την πρώτη παραλαβή του.

Ο Μπλίνκεν εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της Χαμάς να υποβάλει «πολλές αλλαγές», περιγράφοντας ορισμένες από αυτές ως «πέρα από τις θέσεις που είχε λάβει προηγουμένως (η Χαμάς).

Ωστόσο, ο Χαμντάν είπε στο CNN ότι η διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός είναι ένα βασικό ζήτημα για τη Χαμάς, η οποία ανησυχεί ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της συμφωνίας. Το τέλος των εχθροπραξιών πρέπει να είναι μόνιμο, είπε, και το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί εντελώς από τη Γάζα.

«Οι Ισραηλινοί θέλουν την κατάπαυση του πυρός μόνο για έξι εβδομάδες και μετά θέλουν να επιστρέψουν στον αγώνα, τον οποίο νομίζω ότι οι Αμερικανοί, μέχρι τώρα, δεν έπεισαν τους Ισραηλινούς να αποδεχτούν (μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός)», είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πείσουν το Ισραήλ να αποδεχθεί μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός ως μέρος της συμφωνίας.

Παράλληλα, ο Χαμντάν απέκρουσε επανειλημμένα κάθε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της Χαμάς στα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα και χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, που πυροδότησε τον τρέχοντα πόλεμο στη Γάζα, ως «αντίδραση κατά της κατοχής».

«Αυτός που είναι υπεύθυνος ή υπεύθυνοι για αυτό είναι (η Ισραηλινή) κατοχή. Αν αντισταθείς στην κατοχή, θα σε σκοτώσουν, αν δεν αντισταθείς στην κατοχή, θα σε σκοτώσουν και θα σε απελάσουν από τη χώρα σου. Λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε, απλώς να περιμένουμε;», είπε.

Ο Χαμντάν απέρριψε επίσης ως ψεύτικες τις αναφορές ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ είπε ότι οι θάνατοι χιλιάδων Παλαιστινίων ήταν «αναγκαίες θυσίες».

«Ήταν ψεύτικα μηνύματα που έγιναν από κάποιον που δεν είναι Παλαιστίνιος και στάλθηκαν (στην) Wall Street Journal ως μέρος της πίεσης κατά της Χαμάς και της πρόκλησης του λαού εναντίον του ηγέτη», είπε χωρίς να παράσχει στοιχεία. «Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί τη δολοφονία των Παλαιστινίων, του δικού του λαού».

Ο Σινουάρ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και πιστεύεται ότι κρύβεται στη Γάζα, κάπου μέσα στο δίκτυο της σήραγγας που εκτείνεται κάτω από τη λωρίδα.

Έχει χαρακτηριστεί τρομοκράτης από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img