37 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΓάζα: Νέα ισραηλινή εντολή για εκκένωση περιοχών στα νότια και κεντρικά

Γάζα: Νέα ισραηλινή εντολή για εκκένωση περιοχών στα νότια και κεντρικά

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ήλιος, θάλασσα και… σαλμονέλα – Βασικές οδηγίες προστασίας από καλοκαιρινή τροφική δηλητηρίαση

Οι καλοκαιρινές διακοπές παρουσιάζουν μεγάλες πιθανότητες να συνοδευτούν με τροφικές δηλητηριάσεις! Προσέχουμε για να ΜΗΝ έχουμε! Πού πιστεύετε ότι θα είχατε περισσότερες πιθανότητες να πάθετε τροφική δηλητηρίαση ενώ βρίσκεστε σε διακοπές; Στο εξωτερικό; Στην Ινδία; Ίσως στην Αίγυπτο; Ή μήπως στην Ικαρία ή την Αντίπαρο; Σύμφωνα με το Travel Supermarket, η Ισπανία και τα νησιά

Mpox: Ποιοί ετοιμάζουν εκατομμύρια εμβόλια; Θέλουν να επεκταθούν και στα παιδιά!

Μέρες… covid φαίνεται πως θέλουν κάποιοι να ξαναζήσει ο πλανήτης. Οι εξελίξεις μόλις μέσα σε δύο 24ωρα (μετά δηλαδή τον συναγερμό του ΠΟΥ) είναι ραγδαίες. Μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία της Δανίας, που παρασκευάζει το εμβόλιο για την mpox, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την επέκταση της χρήσης του σκευάσματος και στους νέους

Καιρός: Επιμένουν τα 40άρια – Ενισχύονται ξανά οι άνεμοι – Πού θα βρέξει

Με αρκετή ζέστη θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα, με λίγες νεφώσεις, τοπικά που θα αυξηθούν τις θερμές ώρες και θα εκδηλωθούν όμβροι οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, ενώ τα μελτέμια ενισχύονται στο Αιγαίο αυξάνοντας τον κίνδυνο για πυρκαγιές. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα

Πειραιάς: Το οδόστρωμα στην Ακτή Μιαούλη υπέστη καθίζηση – Διεκόπη η κυκλοφορία

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κρεββατά, από το ύψος της Ακτής Μιαούλη έως την οδό Χατζηκυριάκου, στην περιοχή του Πειραιά, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ρωσικά ελικόπτερα καταστρέφουν 5 ουκρανικά UAV ανοικτά της Κριμαίας

Military helicopters Mi-8 and Ka-29 destroyed 5 Ukrainian attack unmanned boats that were heading to attack Crimea. pic.twitter.com/LL6jncThRC — Vladimir Schwanzende (@Brigadier_S6) August 16, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
spot_imgspot_img

Η αιτιολογία είναι ότι οι περιοχές χρησιμοποιούνταν από την Χαμάς ως βάση για την εκτόξευση βλημάτων όλμου και ρουκετών κατά του Ισραήλ.

Προειδοποιητικά φυλλάδια και ηλεκτρονικά μηνύματα στάλθηκαν στην περιοχή βόρεια της πόλης Χαν Γιούνις και στην ανατολική ζώνη του Ντέιρ Αλ-Μπάλαχ, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο σε άλλα σημεία της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός εξηγεί σε ανακοίνωση ότι η προειδοποίηση έχει ως στόχο να περιορισθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων και δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να απομακρυνθούν από την ζώνη των εχθροπραξιών.

Νωρίτερα, ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε ζώνη στην Χαν Γιούνις από την οποία είχαν εκτοξευθεί ρουκέτες κατά του χωριού Κισουφίμ την Πέμπτη και όπου βρέθηκαν όπλα, όπως φορητοί πύραυλοι, και εκρηκτικά.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν μετακινηθεί επανειλημμένως εντός του παλαιστινιακού θύλακα σε αναζήτηση ασφαλών περιοχών. Αλλά ακόμη και στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ασφαλείς ζώνες υπάρχουν συστηματικά θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς και άλλες οργανώσεις ότι τοποθετούν σκοπίμως τους μαχητές τους σε τέτοιες «ασφαλείς» περιοχές. Η Χαμάς το αρνείται. Σε κάθε περίπτωση, οι εχθροπραξίες είναι πλέον περισσότερο διάσπαρτες και λιγότερο οργανωμένες, αφού η Χαμάς έχει περάσει σε τακτικές ανταρτοπόλεμου.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img