18.9 C
Athens
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΓάζα: Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση σε δύο 19χρονους

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση σε δυο 19χρονους στο Μαρούσι από μαυροφορεμένους άνδρες. Ο ένας μαυροφορεμένος άνδρας καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας να φυλάει τσίλιες στον συνεργό του, ο οποίος με ένα όπλο στο χέρι απειλεί δύο 19χρονους στο Μαρούσι για να τους αρπάξει όσα χρήματα είχαν πάνω τους. Όπως είπαν

Νέο εργαστήριο αναλύσεων της TÜV AUSTRIA στη Μυτιλήνη

Το νέο εργαστήριο προσφέρει ευρύ φάσμα αναλύσεων και δοκιμών και καλύπτει τόσο τις ανάγκες του νησιού όσο και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Αιγαίου. Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης των υπηρεσιών της στον τομέα των εργαστηριακών αναλύσεων και δοκιμών, η TÜV AUSTRIA ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του τέταρτου εργαστηρίου της στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται

Κατέβηκαν στους δρόμους οι Λονδρέζοι: Ζητούν μαζικές απελάσεις μεταναστών με πλακάτ… υπέρ του Τραμπ!

και να στηρίξουν τον ακροδεξιό υποκινητή ταραχών Τόμι Ρόμπινσον, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πορεία, στην οποία μετείχαν κυρίως άνδρες, ξεκίνησε από τον σταθμό Βικτόρια και έφτασε στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν ρυθμικά «Τόμι» και να ζητούν να αφεθεί ελεύθερος. Η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν από

Ιράν: Μόνο τα συστήματα ραντάρ υπέστησαν ζημιές από τα ισραηλινά πλήγματα, λέει ο στρατός

«Χάρη στην προσπάθεια, την κατάλληλη στιγμή, της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας, οι επιθέσεις προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές και μόνο ορισμένα συστήματα ραντάρ υπέστησαν ζημιά» σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)

ΥΠΕΞ Ιράν για ισραηλινές επιθέσεις: “Δεν υπάρχουν όρια στην αποφασιστικότητά μας να αμυνθούμε”

Το Ιράν δεν γνωρίζει όρια όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, την εδαφική ακεραιότητα και τον λαό του, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Πιστεύω ότι έχουμε αποδείξει ότι δεν υπάρχουν όρια στην αποφασιστικότητά μας να αμυνθούμε», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με
spot_imgspot_img

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν χθες ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επέδραμαν κατά του Καμάλ Αντουάν, του ενός εκ των τριών νοσοκομείων που πασχίζουν να διατηρηθούν σε λειτουργία στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει διασταυρωθεί, δείχνει καταστροφές σε πολλά κτίρια μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Τουλάχιστον 44 από τα 70 μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου τέθηκαν υπό κράτηση από τον στρατό, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Αργότερα, ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε 14 από αυτούς, ανάμεσά τους και τον διευθυντή του νοσοκομείου.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Χθες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιχείρηση στην περιοχή με βάση πληροφορίες σχετικά με την «παρουσία τρομοκρατών και τρομοκρατικής υποδομής» εκεί.

Νοσοκομειακές πηγές δήλωσαν ότι τουλάχιστον δύο παιδιά πέθαναν εντός της μονάδας Εντατικής Θεραπείας αφού τα ισραηλινά πυρά έπληξαν της γεννήτριες και τον σταθμό του οξυγόνου στο νοσοκομείο.

Μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις διαταγές του ισραηλινού στρατού για να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο ή να εγκαταλείψουν τους ασθενείς. Πριν από την επιδρομή του ισραηλινού στρατού τουλάχιστον 600 άνθρωποι βρίσκονταν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους ασθενείς και οι συνοδοί τους.

«Η ασφάλεια και οι ζωές των ασθενών που έχουν μείνει εντός του Νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν χωρίς ιατρικό προσωπικό και την αναγκαία φαρμακευτική αγωγή βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο», δήλωσε ο Μαρουάν αλ-Χαμς του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Τρία μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού τραυματίσθηκαν και τρία ασθενοφόρα καταστράφηκαν κατά την διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι ο στρατός επέστρεψε στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας για να διαλύσει τις ομάδες των ενόπλων που έχουν αρχίσει να ανασυντάσσονται εκεί. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες τον θάνατο τριών στρατιωτών στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού χαρακτήρισε τρομακτική την κατάσταση στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας και ζήτησε ασφαλή διέλευση για τους ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν την ζώνη.

Ο Μπάσεμ Ναΐμ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι οι εισβολές στην βόρεια Γάζα και η επιδρομή κατά του Νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν συνιστούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς «την προστασία των δυτικών χωρών».

Το Ισραήλ κατηγορεί συστηματικά την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές, ανάμεσά τους νοσοκομεία και τεμένη, για στρατιωτικούς σκοπούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: epa-epa

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img