32.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΓια πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο η Ιαπωνία μπαίνει δυναμικά στην...

Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο η Ιαπωνία μπαίνει δυναμικά στην ένταση της Ασίας

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

TASS: UAV βομβάρδισε δρόμο έξω από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης!

Οι Ρώσοι που ελέγχουν τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια δήλωσαν σήμερα ότι ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε εκρηκτικά σε δρόμο έξω από το σταθμό, θέτοντας σε κίνδυνο το προσωπικό του που χρησιμοποιεί αυτό το δρόμο , μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η Ρωσία έθεσε υπό τον έλεγχό της τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Νέο αιματοκύλισμα στη Γάζα: Ξεκληρίστηκε 15μελής οικογένεια με εννέα παιδιά από ισραηλινό πλήγμα

15 μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας Όλοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα εναντίον «του σπιτιού τους και γειτονικών αποθηκών στην αλ-Ζαουάιντα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ, ο οποίος πρόσθεσε ότι

Βίντεο: Μαζική παράδοση Ουκρανών στην Κομαρόβκα στο Κουρσκ

Βίντεο από μαζική παράδοση Oυκρανών στρατιωτών της 22ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας μετά από μάχες στην Κομαρόβκα, δημοσίευσε το ρωσικό ΥΠΑΜ. Το βίντεο δείχνει 24 Ουκρανούς στρατιώτες να έχουν παραδώσει τα όπλα, ωστόσο εντύπωση έχουν προκαλέσει οι αναφορές για το μέγεθος της ουκρανικής δύναμης που επιχειρεί αυτή τη στιγμή στο ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με ρωσικές εκτιμήσεις η

Οδηγός χάνει την υπομονή του με τους «κλιματικούς ακτιβιστές»! Δείτε τι ακολούθησε, vid

Πρόκειται για τα γνωστά… «οικοζόμπι», τα οποία κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους (συνήθως σε ολιγάριθμες ομάδες) μπλοκάροντας κεντρικούς δρόμους στην Ευρώπη: ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo αρχείου

Ρωσικό βλήμα Krasnopol έπληξε ουκρανικό M777 Howitzer κοντά στην Xνατίβκα (βίντεο)

Ρωσικό βλήμα Krasnopol έπληξε ουκρανικό M777 Howitzer κοντά στην Xνατίβκα. Το βλήμα Krasnopol αποτελεί έναν σπάνιο «επισκέπτη» στην πρώτη γραμμή και σπάνια αναφέρεται, παρά την αναντικατάστατη ικανότητά του να εξουδετερώνει στόχους. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Hnativka 🕰 Date: ~16.08.2024📌 Coordinates: 48.336659,37.647850👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian Krasnopol destroyed M777 Howitzer of the Ukrainian Armed Forces near Hnativka.🖥
spot_imgspot_img

Οι Φιλιππίνες και η Ιαπωνία υπέγραψαν αμυντική συμφωνία για τις κινεζικές διεκδικήσεις στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δείχνοντας πως οι υποψήφιες περιοχές για έναρξη και γεγονότα τρίτου παγκοσμίου πολέμου δυστυχώς αυξάνονται!

Η συμφωνία επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις της μία χώρας να σταθμεύουν στρατεύματα στο έδαφος της άλλης! Είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία συνάπτει ένα τέτοιο σύμφωνο στην Ασία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως σχολιάζεται!

Η Ιαπωνία υποστηρίζει τις Φιλιππίνες στην διαμάχη για τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των αρχιπελάγων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων Ενρίκε Μανάλο.

Ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Gilberto Teodoro και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Yoko Kamikawa υπέγραψαν το αμυντικό σύμφωνο στην Μανίλα, παρουσία του Προέδρου των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos Jr.

Αυτό είναι ένα ορόσημο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στον Ινδο-Ειρηνικό, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Τα κοινοβούλια και των δύο χωρών πρέπει ακόμη να επικυρώσουν τη συμφωνία.

Η Ιαπωνία δεν έχει αξιώσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αλλά διαφωνεί με την Κίνα για τα δικαιώματα στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Στα τέλη του 2023, η κυβέρνηση στο Τόκιο ανακοίνωσε την μεγαλύτερη στρατιωτική συσσώρευση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τερματίζοντας έτσι τον ειρηνισμό της μεταπολεμικής περιόδου.

Με την συμφωνία, η Ιαπωνία είναι πρόθυμη να παράσχει, μεταξύ άλλων, στις Φιλιππίνες συστήματα ραντάρ για την επιτήρηση των ακτών.

Η ακτοφυλακή και το ναυτικό της Κίνας και των Φιλιππίνων έχουν εμπλακεί σε πολυάριθμες συγκρούσεις στα αμφισβητούμενα ύδατα, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού τον περασμένο μήνα κατά το οποίο το προσωπικό της κινεζικής ακτοφυλακής χρησιμοποίησε μηχανοκίνητα σκάφη για να εμβολίσει δύο πλοία εφοδιασμού του φιλιππινέζικου ναυτικού.

Η Ιαπωνία έχει μια μακροχρόνια εδαφική διαμάχη με την Κίνα για τα νησιά Σενκάκου που βρίσκονται μεταξύ Ταϊβάν και Οκινάουα.

Υπό τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida, το Τόκιο επιδίωξε να ενισχύσει την στρατιωτική του δύναμη πυρός, μεταξύ άλλων μέσω συμφωνιών αμοιβαίας πρόσβασης με την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, πήρε πρωτοβουλία για την ειρήνη, επισκεπτόμενος και την Κίνα, μετά την Ρωσία και το Κίεβο, ενώ έχει σκοπό να πάει και στις ΗΠΑ! Αντί να κλείσει ένα μέτωπο θα ανοίξει ένα άλλο;

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img