21.1 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΗ αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τη Νότια Κορέα με “τρομερή...

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τη Νότια Κορέα με “τρομερή καταστροφή”

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πρόστιμο «μαμούθ» σε οδηγό μοτοσυκλέτας – Τόσα θα πληρώσει

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός μοτοσυκλέτας, δεν σταμάτησε κατόπιν εντολής της τροχαίας Βουλιαγμένης για διαδικαστικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να «ανεβάσει» ταχύτητα και να διαφύγει. Έτσι στην προσπάθεια του να γλυτώσει από την καταδίωξη της τροχαίας, ο αφελής οδηγός πέρασε με κόκκινο όχι σε μία, ούτε σε δύο αλλά σε 13 διαφορετικές περιπτώσεις. Τελικά συνελήφθη από

Aimpoint FCS14 για βαρέα όπλα

Ένα Σύστημα Ελέγχου Πυρός για ομαδικά όπλα των Ειδικών Δυνάμεων και όχι μόνο έχει αναπτύξει η γνωστή εταιρεία οπτικών σκοπευτικών φορητού οπλισμού Aimpoint. Το ΣΕΠ ονομάζεται FCS14 Dynamic Universal Reflex Sight (DURS) και σχεδιάστηκε για χρήση σε μέσα και βαρέα πολυβόλα όπως το Μ240 και το Μ2, για αυτόματα βομβιδοβόλα Mk19, από πυροβόλα άνευ οπισθοδρόμησης

Lild Χαλκιδικής: Νέα καταγγελία – Ζωύφιο σε φρέσκο κρουασάν

Καταναλωτής στην Χαλκιδική βρήκε έντομο μέσα σε κρουασάν σοκολάτα. Απόψε το Cibum δέχθηκε νέα καταγγελία από καταναλωτή για προϊόν που αγόρασε από σουπερμάρκετ Lidl στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής και στο οποίο ανακάλυψε ένα έντομο. Στόχος της επικοινωνίας του καταναλωτή με το Cibum είναι όπως ανέφερε στο τέλος του mail, να προστατευτούν οι υπόλοιποι καταναλωτές. Όπως ανέφερε

Λάρισα: Φωτιά σε αποθήκη εκκοκκιστηρίου

Συναγερμός το βράδυ της Κυριακής έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε επιχείρηση κατάσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας σε εκκοκκιστήριο έξω από την Λάρισα . Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει στην αποθήκη του εκκοκκιστηρίου που βρίσκεται στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, στο ύψος του Μελισσοχωρίου. Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα της Π.Υ με 24 πυροσβέστες.

Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να επιστρέψει σε παραμεθόριες περιοχές στον Λίβανο

χωριά που κατά το Ισραήλ η Χεζμπολάχ έχει μετατρέψει σε υπόγειες στρατιωτικές βάσεις, όπου αποθηκεύει εκατοντάδες όπλα, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ. “Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να επιστρέψουν σε αυτές τις τοποθεσίες. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη θωράκιση της ασφάλειας των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ”, δήλωσε ο Γκάλαντ σε βιντεοσκοπήμενη
spot_imgspot_img

Η δήλωση του Κιμ Γιο Γιόνγκ ήρθε μια ημέρα αφότου το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ισχυρίστηκε ότι Νοτιοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μετέφεραν φυλλάδια προπαγάνδας κατά της Βόρειας Κορέας εντοπίστηκαν στους νυχτερινούς ουρανούς πάνω από την Πιονγκγιάνγκ στις 3 Οκτωβρίου και την Τετάρτη και την Πέμπτη αυτής της εβδομάδας.

Το υπουργείο είπε ότι οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας θα προετοιμάσουν «όλα τα μέσα επίθεσης» ικανά να καταστρέψουν τη νότια πλευρά των συνόρων και τον νοτιοκορεατικό στρατό και θα απαντήσουν χωρίς προειδοποίηση εάν εντοπιστούν ξανά νοτιοκορεατικά drones στο έδαφός τους.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά ο στρατός της Νότιας αργότερα προσάρμοσε την απάντησή του, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν οι ισχυρισμοί του Βορρά ήταν αληθινοί ή όχι.

Σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν μέσω κρατικών μέσων ενημέρωσης, η Κιμ Γιο Γιόνγκ, μία από τους κορυφαίους αξιωματούχους εξωτερικής πολιτικής του αδελφού της, είπε ότι οι ασαφείς δηλώσεις του στρατού της Νότιας Κορέας πρέπει να εκληφθούν ως απόδειξη ότι ήταν «ή ο κύριος ένοχος ή συνεργός σε αυτό το περιστατικό».

«Εάν ο στρατός παρέμενε ενώ οι πολίτες του χρησιμοποιούσαν drones, ένα ευρέως αναγνωρισμένο στρατιωτικό εργαλείο πολλαπλών χρήσεων, για να παραβιάσουν την κυριαρχία μιας άλλης χώρας, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ένοπλης σύγκρουσης με έναν πιθανό αντίπαλο, αυτό θα ισοδυναμούσε με σκόπιμη συναίνεση και συμπαιγνία» είπε.

«Τη στιγμή που ένα νοτιοκορεατικό drone ανακαλυφθεί για άλλη μια φορά στον ουρανό πάνω από την πρωτεύουσά μας, σίγουρα θα συμβεί μια τρομερή καταστροφή. Προσωπικά ελπίζω να μην συμβεί αυτό».

Ο στρατός και η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δεν απάντησαν αμέσως στα σχόλια της Κιμ.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται τώρα στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών, καθώς ο ρυθμός τόσο των πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας όσο και της συνδυασμένης στρατιωτικής εκπαίδευσης της Νότιας Κορέας με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενταθεί. Η εχθρότητα έχει επιδεινωθεί από εκστρατείες ψυχολογικού πολέμου τύπου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των δύο Κορεών τους τελευταίους μήνες.

Από τον Μάιο, η Βόρεια Κορέα έχει στείλει χιλιάδες μπαλόνια που μεταφέρουν απορρίμματα χαρτιού, πλαστικά και άλλα σκουπίδια στη Νότια Κορέα, σε αυτό που περιέγραψε ως αντίποινα εναντίον Νοτιοκορεατών πολιτών ακτιβιστών που πέταξαν μπαλόνια με φυλλάδια προπαγάνδας κατά της Βόρειας Κορέας πέρα ​​από τα σύνορα.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να επιδιώξει να πιέσει τη Σεούλ και την Ουάσιγκτον ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Οι ειδικοί λένε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Κιμ είναι να αναγκάσει τελικά την Ουάσιγκτον να αποδεχθεί τη Βόρεια Κορέα ως πυρηνική δύναμη και να διαπραγματευτεί την ασφάλεια και τις οικονομικές παραχωρήσεις από θέση ισχύος.

Σε γραπτές απαντήσεις σε ερωτήσεις του Associated Press αυτόν τον μήνα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol είπε ότι η Βόρεια Κορέα πιθανότατα προετοιμάζει σημαντικές προκλήσεις γύρω από τις αμερικανικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης πιθανώς δοκιμαστικής έκρηξης πυρηνικής συσκευής ή δοκιμής πτήσης μιας δοκιμής διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου , καθώς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή της Ουάσιγκτον.

photo: EPA-KCNA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img