35.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος«Η εισβολή ήταν η τελευταία μας ελπίδα πριν τις διαπραγματεύσεις»: Δείτε τι...

«Η εισβολή ήταν η τελευταία μας ελπίδα πριν τις διαπραγματεύσεις»: Δείτε τι ομολογεί Ουκρανός αιχμάλωτος, vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: Όλοι οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας έδειξαν παραβάσεις στα ηλεκτρικά πατίνια

Τους ελέγχους πραγματοποίησαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας σε πρώτη φάση μια καμπάνια ενημέρωσης, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να επιβάλλονται και τα πρώτα πρόστιμα. Είναι ενδεικτικό πως χθες, Δευτέρα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου για την ενημέρωση των χρηστών των ηλεκτρικών πατινιών, ελέγχθηκαν συνολικά 30 οδηγοί και σε όλους

Ερυθρά Θάλασσα : Εκρήξεις κοντά σε δύο πλοία ανοικτά της Υεμένης

Πλοίο ανέφερε την αυγή «έκρηξη σε κάποια απόσταση», στον θαλάσσιο χώρο 64 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από την πόλη Χοντέιντα της Υεμένης, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO. Το πλοίο ανέφερε πως αντιλήφθηκε στη συνέχεια «ένα μικρό σκάφος που ενεργούσε με ύποπτο τρόπο», στη συνέχεια ακούστηκε

Βίντεο: Ρωσικές FAB βομβαρδίζoυν ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα κοντά στο Νίζνι Κλιν

Ρωσικές FAB βομβαρδίζoυν ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα κοντά στο Νίζνι Κλιν. Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες ανεμομπορίας, μαζί με πυρομαχικά άμεσης επίθεσης, σε όγκο για να συντρίψει την ουκρανική αεράμυνα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #NizhniyKlin 🕰 Date: ~12.08.2024📌 Coordinates: 51.295483, 35.094109👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian FAB bombs Ukrainian Armed Forces armored vehicle near Nizhniy Klin.🖥 id: 13082024.0615✉️source: https://t.co/vpBsg2r2Bt

Και άλλος νεκρός από το γάλα αμυγδάλου και βρώμης της Danone

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του αφού κατανάλωσε φυτικό γάλα. Αν και τα φυτικά γάλατα δεν συνδέονται συνήθως με μόλυνση από Listeria, ο αριθμός τόσο των θανάτων όσο και των τροφικών δηλητηριάσεων που προκάλεσαν τα φυτικά γάλατα της Danone στον Καναδά συνεχίζει να αυξάνεται. Ένα από τα προϊόντα που ανακλήθηκαν στον Καναδά και έχουν προκαλέσει

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι

Φωτιά προκλήθηκε σε αυτοκίνητο στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Από τις φλόγες πήραν φωτιά και τα φυτά στην άκρη του δρόμου. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, η φωτιά έχει σβήσει και ο οδηγός του ΙΧ είναι καλά στην υγεία του.
spot_imgspot_img

Συνεχείς είναι οι μάχες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στις ρωσικές επαρχίες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ.

Θυμίζουμε πως μονάδες των ουκρανικών Ε.Δ. εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Κουρσκ, καταλαμβάνοντας μία σειρά από οικισμούς.

Η Μόσχα μόλις χθες να επιβεβαίωσε επίσημα πως οι Ουκρανοί εισχώρησαν περί τα 12χλμ. σε ρωσικό έδαφος.

Συνολικά πάνω από 180χιλ. κάτοικοι χρειάστηκε να εκκενώσουν τις εστίες τους, με τις ρωσικές Ε.Δ. να προσπαθούν να εξουδετερώσουν και τις τελευταίες ένοπλες ομάδες των Ουκρανών.

Όπως αποκάλυψε στους αξιωματικούς της FSB, ένας Ουκρανός στρατιώτης που διατελεί υπό το καθεστώς του αιχμάλωτου πολέμου (POW):

«Ο επικεφαλής (σ.σ. της επιχείρησης) είπε πως όλοι οι άνδρες θα πυροβολούνταν στα πόδια και θα ρίχνονταν στα υπόγεια των σπιτιών τους και εφόσον είχαν πάνω τους όπλα τότε θα σκοτώνονταν επί τόπου.

Όπως μου εξήγησαν, ο σκοπός της επιχείρησης ήταν να εισβάλλουμε στο Κουρσκ και έπειτα στο Μπέλγκοροντ με στόχο να καταλάβουμε περισσότερα ρωσικά εδάφη.

Οπότε αργότερα, κατά τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, θα μπορούσε να ανταλλάξουμε τα εδάφη μας με τα δικά σας.

Αυτή η εισβολή (σ.σ. στις ρωσικές επαρχίες) ήταν η τελευταία ελπίδα της Ουκρανίας. Όταν περάσαμε τα σύνορα με τη Ρωσία άκουσα πολλούς να μιλάνε στον ασύρματο.

Μιλούσαν αγγλικά, πολωνικά ακόμα και γαλλικά. Όταν λάβαμε τις θέσεις μας, άκουσα αμέσως πυροβολισμούς και ουρλιαχτά ανθρώπων».

Μόλις χθες ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε δηλώσει επί του θέματος:

«Η Ουκρανία προσπαθεί να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση με την επίθεση της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας»:

Έκτακτα μέτρα στην ουκρανική πλευρά των συνόρων

Η Ουκρανία περιορίζει τις μετακινήσεις των πολιτών σε μία ζώνη 20 χλμ. σε βορειοανατολική περιφέρειά της που συνορεύει με τη Ρωσία, όπως ανέφερε σήμερα το γενικό επιτελείο του Κιέβου.

Το μέτρο, που ισχύει σε τμήματα της ουκρανικής περιφέρειας του Σούμι που συνορεύει με τη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, είναι απαραίτητο λόγω μιας «αύξησης στη σφοδρότητα των εχθροπραξιών» και της ενεργοποίησης ρωσικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης στην περιοχή, ανέφερε.

«Η στρατιωτική διοίκηση επέβαλε περιορισμούς στη μετακίνηση όλων των κατηγοριών πολιτών στη συνοριακή ζώνη 20 χιλιομέτρων της περιφέρειας του Σούμι», ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γενικό επιτελείο προσέθεσε πως το μέτρο είναι προσωρινό και πως οι κάτοικοι της περιοχής όπου εφαρμόζονται αυτοί οι νέοι περιορισμοί εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους επιδεικνύοντας σχετική άδεια.

Στην καθημερινή ενημέρωσή του, το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού ανέφερε πως διεξήχθησαν 52 μάχες στο μέτωπο του Ποκρόφσκ, μια εμφανής αύξηση από τις 28 έως 42 καθημερινά που είχαν αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο στην επαρχία Κουρσκ, η οποία δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την ουκρανική επιχείρηση.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img