23.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΗ Γερμανία “παγώνει” τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ

Η Γερμανία “παγώνει” τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κολωνός: Πυροβολισμοί σε επεισόδιο μεταξύ Ρομά

Επεισόδιο μεταξύ Ρομά σημειώθηκε σήμερα (18/9) το βράδυ στην Πλατεία Πετρούλα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις Ρομά είπαν ότι κάποια άτομα πυροβόλησαν εναντίον τους και έφυγαν. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, ωστόσο, δεν εντόπισαν κάλυκες.

Κυβερνοεπίθεση στα social media σε όλο τον κόσμο

Λίγο μετά τις 21:00, στον λογαριασμό της Πυροσβεστικής στο X - εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έγραφε ότι ο λογαριασμός χακαρίστηκε Εκατοντάδες λογαριασμοί στο Χ έχουν δεχτεί επίθεση από χάκερς σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και της ελληνικής Πυροσβεστικής. Λίγο μετά τις 21:00, στον λογαριασμό της Πυροσβεστικής στο X - εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έγραφε

Ζελένσκι: Έχει προετοιμάσει πλήρως το “σχέδιο νίκης” που θα παρουσιάσει στον Μπάιντεν

“Το σημαντικότερο τώρα είναι η αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπάρχει εναλλακτική στην ειρήνη, κανένα πάγωμα του πολέμου ή άλλοι χειρισμοί που θα οδηγούσαν τη ρωσική επιθετικότητα σε άλλο στάδιο”, ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε πει πως σκόπευε να παρουσιάσει

Στιγμές τρόμου στη Λαμία: 65χρονος έπεσε θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού από έναν παλιό γειτονά του

Στιγμές τρόμου έζησε 65χρονος στη Λαμία, όταν ληστής εισέβαλε στο σπίτι του από ανασφάλιστο παράθυρο – μπαλκονόπορτα.Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην οδό Στουρνάρα λίγα μέτρα από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο 65χρονος Βαγγέλης Παλιάτσος κοιμόταν στο σπίτι του και δίπλα το σκυλάκι του η Μπιάνκα.Σύμφωνα με

Λιστέρια σε Ιταλική μοτσαρέλα ΠΟΠ – Ειδοποίηση RASFF από τη Γαλλία

Σοβαρός ο κίνδυνος για τους καταναλωτές – Άμεση ανάκληση. Οι Αρχές της Γαλλίας ενημέρωσαν σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ, για σοβαρό κίνδυνο από μοτσαρέλα προέλευσης Ιταλίας. Στη μοτσαρέλα βρέθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes και εάν καταναλωθεί θα προκαλέσει λιστερίωση, με συμπτώματα πυρετού, ναυτίας διάρροιας, πόνους στο σώμα και πονοκεφάλους.
spot_imgspot_img

Η γερμανική κυβέρνηση “παγώνει” τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ, προκειμένου να διευθετήσει τα νομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Πέρυσι η Γερμανία ενέκρινε την εξαγωγή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 326,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία είναι κατά 10 φορές μεγαλύτερη από την αξία των αντίστοιχων εξαγωγών το 2022. Οι εξαγωγές πάντως έχουν περιοριστεί κατά το τρέχον έτος, με την αξία τους να φθάνει τα 14,5 εκατομμύρια από τον Ιανουάριο έως και τις 21 Αυγούστου, ενώ οι φετινές παραδόσεις περιλαμβάνουν “πολεμικά όπλα” αξίας μόλις 32.449 ευρώ.

Η ίδια πηγή του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ακόμη έχει σταματήσει η έγκριση αδειών εξαγωγής εξοπλιστικών προς το Ισραήλ προκειμένου να διευκρινιστεί εάν παραβιάζουν την γερμανική νομοθεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα περιοριστική σχετικά με την χρήση των όπλων γερμανικής κατασκευής.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img