37.2 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΙ.Κατς: «Το Ισραήλ περιμένει βοήθεια από τους συμμάχους του σε περίπτωση ιρανικής...

Ι.Κατς: «Το Ισραήλ περιμένει βοήθεια από τους συμμάχους του σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία

Κατά τη μεταξύ τους συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διαρκούς αναπτυσσόμενης στρατιωτικής συνεργασίας της Εθνικής Φρουράς με την Πολεμική Αεροπορία. Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε : Τη Διοίκηση Αεροπορίας, στην αεροπορική βάση (ΑΒ) «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της διοίκησης ταξίαρχος Χρίστος Χρίστου, και Την 55η Σμηναρχία Μάχης, στην αεροπορική βάση Πάφου, όπου

50.000 Drone όχι 50.000 Tablet

Αν υπήρχε κάποια επαφή με την αμυντική πραγματικότητα, ο ΕΣ θα έπρεπε να αγοράσει 50.000 drone και όχι 50.000 τάμπλετ. Ο ΕΣ δεν είναι ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ούτε υπηρεσία κοινωνικών παροχών, ούτε δασική υπηρεσία, ούτε υγειονομικό ίδρυμα. Ο ΕΣ υπάρχει για να ΣΚΟΤΩΝΕΙ τον εχθρό. Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να το συνειδητοτοποιεί η κυβέρνηση, τηρώντας

Καρκινογόνο αρσενικό σε Ιταλικό ρύζι – Ειδοποίηση RASFF

Ρύζι από την Ιταλία ανακλήθηκε στη Σλοβενία λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε αρσενικό. Οι αρχές της Σλοβενίας ειδοποίησαν σήμερα το Ευρωπαϊκό σύστημα RASFF για πιθανό κίνδυνο από την υπέρβαση της οριακής τιμής για τον ρύπο αρσενικό σε ρύζι προέλευσης Ιταλίας. H Αρχή ασφάλειας τροφίμων της Σλοβενίας (UVHVVR) ενημερώθηκε από την αρμόδια επιχείρηση τροφίμων για τα αποτελέσματα

Τσατραφύλλιας: Επιτέλους πτώση της θερμοκρασίας – Υποχωρούν τα σαραντάρια για το Σαββατοκύριακο

Με αρκετή ζέστη ωστόσο χωρίς σαραντάρια ενδέχεται να κυλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια. Ειδικότερα μπόρες αναμένονται στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως στα ορεινά, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις νησιωτικές περιοχές της χώρας το Σάββατο 17 Αυγούστου. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα πέσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο
spot_imgspot_img

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Ισραέλ Κατς, υποδεχόμενος τον Γάλλο και τον Βρετανό ομόλογό του, ανακοίνωσε πως περιμένει από τους συμμάχους του να «ενωθούν με το Ισραήλ» για να «επιτεθούν στο Ιράν» αν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί στη χώρα του.

«Το Ισραήλ περιμένει από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να πουν ξεκάθαρα και δημόσια στο Ιράν ότι απαγορεύεται να επιτεθεί στο Ισραήλ και πως αν το Ιράν επιτεθεί, ο συνασπισμός υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ενωθεί με το Ισραήλ, όχι μόνο για να το υπερασπιστεί αλλά και για να επιτεθεί σε σημαντικούς στόχους στο Ιράν», είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Γάλλος ΥΠΕΞ: Δεν πρέπει να γίνεται λόγος για ανταπάντηση και για ετοιμασία ανταπάντησης του Ισραήλ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ, έκρινε από την πλευρά του πως «δεν πρέπει να γίνεται λόγος για ανταπάντηση και για ετοιμασία ισραηλινής ανταπάντησης, ακόμη και αμυντικής, ενώ εργαζόμαστε σε μια διπλωματική συμφωνία».

«Η διπλωματία πρέπει να εργαστεί τώρα, οι διπλωματικές συζητήσεις πρέπει να γίνουν τώρα και εργαζόμαστε για να αποφύγουμε αυτή την ιρανική ανταπάντηση», επέμεινε, ενώ η λιβανική Χεζμπολάχ και το Ιράν έχουν πει πως έχουν την «υποχρέωση» να ανταπαντήσουν μετά τις δολοφονίες του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, και στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Καθώς εδώ και μήνες η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για μια περιφερειακή επέκταση της σύγκρουσης, ο Σεζουρνέ είπε πως θέλει «να περάσει πολύ, πολύ ξεκάθαρα μηνύματα στους Ισραηλινούς, στη Χεζμπολάχ και επίσης στην ιρανική πλευρά προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση στην περιοχή».

«Περάσαμε μηνύματα σε εκείνους που συζητούν σήμερα στην Ντόχα με σκοπό να υπάρξει μια ειλικρινής δέσμευση στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί εντέλει μια κατάπαυση του πυρός και μια διαπραγμάτευση για τους ομήρους», πρόσθεσε.

Διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη, στην Ντόχα έπειτα από πρόσκληση των μεσολαβητών –του Κατάρ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αιγύπτου– προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα συνοδεύεται από την απελευθέρωση των ομήρων που μετέφερε η Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακο όπου το Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα βρίσκονται σε πόλεμο εδώ και περισσότερο από έξι μήνες.

«Είμαστε σε μια στιγμή και σε κάποιες μέρες που είναι πολύ σημαντικές σε αυτή τη σύγκρουση που έχει διαρκέσει πολύ», είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Ο πόλεμος στη Γάζα ξέσπασε μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που προκάλεσε τον θάνατο 1.198 ανθρώπων στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Τουλάχιστον 40.005 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα ισραηλινά αντίποινα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς για τη Γάζα.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img