32.3 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΗ πρόταση στον Πούτιν που θα αλλάξει τα δεδομένα πάνω από την...

Η πρόταση στον Πούτιν που θα αλλάξει τα δεδομένα πάνω από την Μαύρη Θάλασσα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν τη… Νέα Υόρκη του Ντονέτσκ – Στην άλλη θα ρίξουν πυρηνικά, vid

Συνεχίζεται με αυξητικούς ρυθμούς η ρωσική προέλαση στο Ντονέτσκ, κομμάτι του οποίου εξακολουθούν να κατέχουν οι ουκρανικές Ε.Δ. Παρά τα γεγονότα του Κουρσκ, οι Ρώσοι, μετά από πολυήμερες μάχες, πέτυχαν να «σπάσει» η ουκρανική γραμμή άμυνας και στην περιοχή της «Νέας Υόρκης», της μικρής πόλης-οχυρό των Ουκρανών! Σύμφωνα με Ρώσους Στρατηγούς, η συγκεκριμένη πόλη είναι

Ουκρανοί στρατιώτες: «Δεν θα ξαναπάμε στο Κουρσκ γιατί μας γ@μ@@ εκεί», vid

Σε ένα από τα πολλά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, μία ομάδα Ουκρανονατοϊκών αιχμαλώτων πολέμου μεταφέρεται μακριά από το πεδίο των μαχών. Στους αιχμαλώτους πολέμου τους περιμένουν πολλές ώρες ανακρίσεων, καθώς οι Ρώσοι μεταξύ άλλων συλλέγουν αρκετές πληροφορίες από τους ίδιους, κρατώντας παράλληλα βιντεοληπτικό υλικό. Στο παρακάτω βίντεο, ένας Ρώσος στρατιώτης

Εξαπάτηση καταναλωτών: Βάφουν μαύρες τις άγουρες ελιές με χημικές ουσίες

Τα ανησυχητικά ευρήματα της Il Salvagente σε Ιταλικά σούπερ μάρκετ. Οι ελιές γίνονται φυσικά μαύρες καθώς ωριμάζουν. Η πραγματική μαύρη ελιά είναι μια πράσινη ελιά που έχει ωριμάσει στο δέντρο. Αναγνωρίζεται από την τσαλακωμένη εμφάνισή της και την έντονη γεύση της, με ταννικές νότες. Αλλά η ωρίμανση μιας ελιάς απαιτεί χρόνο. Οι «ώριμες μαύρες ελιές»

Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: “Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων” | OPEN TV

Η αθλητικογράφος του OPEN σηκώθηκε όρθια όταν ο Γιάννης Φώσκολος και ο Γιώργος Κρατημένος της είπαν να παρακολουθήσει μαζί τους τις οικονομικές ειδήσεις, αποκαλύπτωντας έτσι πως φορούσε από κάτω σορτς και αθλητικά παπούτσια, με τους δύο παρουσιαστές της "Ωρας Ελλάδος" να την πειράζουν. ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΛΒΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΟΡΤΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι καιρό θα κάνει Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο – Αναλυτική πρόβλεψη

Σε μια αναλυτική παρουσίαση του καιρού που αναμένεται για ολόκληρο το ερχόμενο φθινόπωρο προέβη το Forecast Weather σε συνεργασία με το weathergroup.gr. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Σεπτέμβριος αναμένεται πιο ζεστός από τα κανονικά επίπεδα, παρόμοια κατάσταση και τον Οκτώβριο, ενώ από Νοέμβριο επιτέλους θα βρέξει! Σεπτέμβριος 2024 Θερμότερος των κανονικών στο μεγαλύτερο μέρος της
spot_imgspot_img

Με κάθε νέα επίθεση από πυραύλους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε περιοχές της Νότιας Ρωσίας, οι φωνές εκείνων που ζητούν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Μαύρη Θάλασσα αυξάνονται – αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την επίθεση ATCAMS στην Σεβαστούπολη, με τις συγκλονιστικές εικόνες να κατακλύζουν με νέα ντοκουμέντα το διαδίκτυο και σήμερα!

Ειδικά τα αμερικανικά drones RQ-4 Global Hawk προκαλούν εξαιρετική νευρικότητα στους Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, καθώς, όπως λένε, βοηθούν την Ουκρανία να παρακάμψει την αεράμυνα.

Όπως επισημαίνουν ρωσικά ΜΜΕ σε άρθρο με τίτλο «Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: Τα αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ δεν έχουν θέση πάνω από την Μαύρη Θάλασσα»:

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι όλα τα αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του RQ-4 Global Hawk, το οποίο εμφανίζεται πολλές φορές την εβδομάδα στο νότιο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πληροφοριών. Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος.

Η δυτική υποδομή πληροφοριών, την οποία η ηγεσία των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών περιγράφει ως επαναστατική, λειτουργεί προς το συμφέρον των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τις πρώτες ημέρες του πολέμου. Ο στρατηγός Paul Nakasone, ο οποίος ηγήθηκε τόσο της Διοίκησης Κυβερνοχώρου όσο και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) στην αρχή του πολέμου, είπε τότε ότι στα «35 χρόνια» του δεν είχε δει ποτέ καλύτερη ανταλλαγή ακριβούς και έγκαιρης πληροφόρησης σε σχέση με την περίπτωση της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, όταν διεξάγεται εναέρια κατασκοπεία με αεροσκάφη και drones, θα πρέπει να δίνεται προσοχή στα ακόλουθα:

Πρώτον, οι πύραυλοι που παρέχονται στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους είναι αρκετά αυτάρκεις από αυτή την άποψη. Χρησιμοποιούν κυρίως δορυφορική πλοήγηση, μερικές φορές με ορισμένες οπτικό-ηλεκτρονικές προσθήκες στην περίπτωση των πυραύλων κρουζ. Ωστόσο, ο ρόλος της εναέριας αναγνώρισης δεν πρέπει να υποτιμάται.

Δεύτερον: Τα drones Global Hawk είναι ικανά να καταγράφουν το έργο των συστημάτων ραντάρ και των εγκαταστάσεων επικοινωνίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα με αρκετά υψηλό επίπεδο ακρίβειας, έτσι ώστε σε συνδυασμό με άλλα μέσα να είναι δυνατός ο προσδιορισμός των θέσεων των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας και η μετάδοση των συντεταγμένων τους, επίσης για μεταγενέστερες επιθέσεις.

Τρίτον: Το ίδιο ισχύει και για τα πλοία, τα οποία μπορούν να ανιχνευθούν από drones χρησιμοποιώντας εξοπλισμό ραδιοαναγνώρισης και δικά τους ραντάρ καθώς και χρήση οπτοηλεκτρονικών συστημάτων. Δεδομένης της ευαισθησίας αυτών των πληροφοριών και της ταχύτητας μετάδοσής τους, αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να περιγραφούν ως “εξωτερικά” στοιχεία της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, τα οποία δεν δέχονται επίθεση από ρωσικές δυνάμεις μόνο λόγω της επίσημης ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Η εξάλειψη των μη επανδρωμένων αναγνωριστικών μη επανδρωμένων drones του ΝΑΤΟ από τον εναέριο χώρο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα θα καθιστούσε πολύ δύσκολη την αναγνώριση των συστημάτων αεράμυνας του εχθρού, αν και όχι πλήρως, και θα καθιστούσε πολύ πιο δύσκολη την παρακολούθηση των ενεργειών του ρωσικού ναυτικού.

Εάν η Ρωσία όντως δηλώσει την προθυμία της να καταρρίψει αυτά τα drones στο μέλλον, π.χ. Β. με την κήρυξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, τα εχθρικά drones πιθανότατα θα αναγκάζονταν να κινηθούν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας ή της Ρουμανίας. Για την Ρωσία, αυτή η εκτροπή θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία – η αποτελεσματικότητα της επιτήρησης θα μειωνόταν σημαντικά στην περίπτωση αυτή.

Φυσικά, η προθυμία υποστήριξης μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης τυχόν αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εάν σταλούν για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα αυτής της ζώνης. Αλλά τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από το επίπεδο των ειδικών.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img