24.4 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΗΠΑ: Προτρέπουν τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ

ΗΠΑ: Προτρέπουν τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Eπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς Ρομά σε Φυλή και Άνω Λιόσια – Τι βρέθηκε (φωτο)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 11:51) Όπλα, σφαίρες, χρήματα ακόμα και λίρες έχουν εντοπιστεί από τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε καταυλισμούς της Φυλής και των Άνω Λιοσίων. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει πλήθος όπλων και σφαιρών καθώς και μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών. Στην επιχείρηση συμμετέχουν

Εσθονός στρατηγός: Προετοιμασίες για πυραυλικές επιθέσεις μέσα στην Ρωσία

Η Εσθονία προετοιμάζεται ολοένα και περισσότερο για έναν πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, τον οποίο θα πολεμούσε εάν ενσωματωνόταν πιο στενά στη συμμαχία. Αυτό προκύπτει από μια συνέντευξη στην Εσθονική Εθνική Εταιρεία Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ( ERR ) από τον Εσθονό στρατηγό Vahur Karus, ο οποίος είναι επικεφαλής των συνδυασμένων στρατιωτικών επιτελείων της χώρας

Αιτωλικό: Άγνωστος εκβίασε 17χρονο για να μη δημοσιοποιήσει προσωπικές του στιγμές

Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας έπεσε ένας 17χρονος στο Αιτωλικό. Σύμφωνα με το agriniopress, ο ανήλικος φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία με άγνωστο σ’ αυτόν άτομα μέσα από τα social media, το οποίος του απέσπασε κάποιες προσωπικές του στιγμές. Στη συνέχεια, ο δράστης εκβίασε τον 17χρονο, ζητώντας τους 250 ευρώ για να μην κοινοποίηση το υλικό στις

Μελέτη: Ανεπαρκείς οι τρέχουσες μέθοδοι δοκιμών καμπυλοβακτηριδίου για τις τροφιμογενείς ασθένειες

Τα ευρήματα νέας μελέτης δείχνουν ότι οι υπάρχουσες μέθοδοι δεν υπολογίζουν την ποικιλομορφία του βακτηρίου. Μια πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Quadram αποκάλυψε ότι οι τρέχουσες μέθοδοι δειγματοληψίας και ανάλυσης για το καμπυλοβακτηρίδιο ενδέχεται να μην είναι επαρκείς για την ανίχνευση όλων των επιδημιολογικά σημαντικών στελεχών του βακτηρίου. Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει τη σημασία βελτιστοποιημένων

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Πού έρχονται βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση Αρνιακού και Μαρουσάκη

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τους μετεωρολόγους να ισχυρίζονται πως το φθινοπωρινό σκηνικό θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Αρχικά, η ΕΜΥ υποστηρίζει πως σήμερα και αύριο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το κρύο. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τις μεσημβρινές
spot_imgspot_img

μετά τα δυο κύματα πολύνεκρων εκρήξεων τηλεπικοινωνιακών συσκευών του σιιτικού κινήματος, την ευθύνη για τις οποίες αυτό το τελευταίο επιρρίπτει στο Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «θα μπορούσε να τερματίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ και σας εγγυώμαι πως, εάν το έκανε, θα επιμέναμε στο Ισραήλ πως είναι ανάγκη να διατηρηθεί η ηρεμία κι από τη δική του πλευρά», είπε σε διαπιστευμένους συντάκτες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο εκπρόσωπός του Μάθιου Μίλερ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αναγνώρισε νωρίτερα χθες ότι η παράταξή του υπέστη πλήγμα «χωρίς προηγούμενο» και διεμήνυσε πως θα υπάρξει «τρομερή» ανταπόδοση στις επιθέσεις ευρείας κλίμακας, την ευθύνη για τις οποίες το κίνημά του προσάπτει στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Το Ισραήλ θα υποστεί «τρομερή τιμωρία» και «δίκαιη ανταπόδοση» εκεί που «το περιμένει» και εκεί που «δεν το περιμένει», απείλησε ο Χασάν Νασράλα, ο επικεφαλής του κινήματος που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στο λιβανικό πολιτικό σκηνικό κι είναι σύμμαχος της Χαμάς.

Στο χθεσινό τηλεοπτικό διάγγελμά του, ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει εσωτερική έρευνα για τις εκρήξεις της Τρίτης και της Τετάρτης, στις οποίες σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 3.000. Οι εκρήξεις εντείνουν την ανησυχία για πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην Εγγύς Ανατολή.

«Όσο η Χεζμπολάχ εξαπολύει τρομοκρατικές επιθέσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων (του Λιβάνου με το Ισραήλ), φυσικά το Ισραήλ θα διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις για να αμυνθεί, όπως θα έκανε οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο Μάθιου Μίλερ.

Οι ΗΠΑ έχουν εγγράψει από το 1997 τη Χεζμπολάχ στη μαύρη λίστα των «τρομοκρατικών» οργανώσεων, της επιβάλλουν οικονομικές και τραπεζικές κυρώσεις. Από το 2013, η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζει επίσης τον ένοπλο βραχίονα του λιβανικού κινήματος «τρομοκρατική» οργάνωση.

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε όλα τα μέρη να αποφύγουν κλιμάκωση της σύρραξης (…) έναν πόλεμο που ξέρουμε ότι θα πλήξει τα συμφέροντα όλων των πλευρών», είπε ο κ. Μίλερ.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img