19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΙράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν απαγορεύσει τη χρήση συσκευών επικοινωνίας

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν απαγορεύσει τη χρήση συσκευών επικοινωνίας

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μερομήνια 2025: Τι «βλέπουν» για την επόμενη άνοιξη και καλοκαίρι

Βγήκαν τα μερομήνια για το πεντάμηνο Απρίλιος - Αύγουστος 2025 και όπως όλα δείχνουν ο καιρός δεν φαίνεται να έχει «άγριες» διαθέσεις και το καλοκαίρι αναμένεται πιο ήπιο από αυτό που πέρασε. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας στο νέο βίντεο του αναλύει μήνα προς μήνα όλα όσα προβλέπουν τα μερομήνια για την άνοιξη και το καλοκαίρι του

Καιρός: Το «διάγραμμα της αλήθειας» δείχνει την ανατροπή – Καλοκαιράκι και ξαφνικά… κρύο!

Μπορεί ο καιρός να μας κάνει το... χατίρι για τα τελευταία μπάνια, ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας έρχεται απότομη μεταβολή. Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, θα επικρατήσουν εξαιρετικές συνθήκες από την Τετάρτη και μετά, ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας φαίνεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Με το καλοκαιράκι

Νέα 24ωρη απεργία από τους εργαζομένους του σιδηρόδρομου

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσες προσλήψεις, αντικατάσταση του τροχαίου υλικού με σύγχρονους συρμούς εφάμιλλους των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων καθώς και ολοκλήρωση των έργων υποδομής και της ασφάλειας των μεταφορών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως «το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

ΟΗΕ για πόλεμο στο Σουδάν: Η «απελπιστική» κατάσταση είναι σχεδόν «αόρατη» για τη διεθνή κοινότητα

Περιέγραψε την «απελπιστική» αλλά παρ’ όλ’ αυτά «αόρατη» κρίση που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι, εσωτερικά εκτοπισμένοι και πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους προσπαθούν πλέον να φθάσουν όσο πιο μακριά μπορούν από την εμπόλεμη αφρικανική χώρα. Αφότου ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε δυο στρατηγούς την άνοιξη του 2023, « πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι διώχτηκαν από τα σπίτια

Ρωσικός Iskander κατέστρεψε ουκρανικό MLRS “HIMARS” στο Σαποσνικοβε (βίντεο)

Ρωσικός Iskander κατέστρεψε ουκρανικό MLRS “HIMARS” στο Σαποσνικοβε. Το Iskander είναι ένα τακτικό πυραυλικό σύστημα υψηλής ακρίβειας με εμβέλεια βολής έως 500 χιλιόμετρα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Shaposhnykove 🕰 Date: ~21.09.2024📌 Coordinates: 50.838105,34.680000👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian Iskander destroyed MLRS "HIMARS" of the Ukrainian Armed Forces in Shaposhnykove.🖥 id: 22092024.0827✉️source: https://t.co/XyIIu0QveH Map:… pic.twitter.com/K14clW4Bfh — Military Summary
spot_imgspot_img

Ένας από τους αξιωματούχους ασφαλείας δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν ξεκινήσει ευρεία επιχείρηση για να ελέγξουν όλες τις συσκευές, όχι μόνο αυτές που χρησιμεύουν για την επικοινωνία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές έχουν είτε κατασκευαστεί στο Ιράν είτε έχουν εισαχθεί από την Κίνα και τη Ρωσία.

Το Ιράν ανησυχεί για το ενδεχόμενο διείσδυσης Ισραηλινών πρακτόρων, περιλαμβανομένων Ιρανών που έχουν στρατολογηθεί από το Ισραήλ, και για τον λόγο αυτόν έχει ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα του προσωπικού, κυρίως των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης, πρόσθεσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, διευκρίνισε ο ίδιος, «ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους τόσο στο Ιράν όσο και στο εξωτερικό καθώς και το ιστορικό των μετακινήσεων των ίδιων και των οικογενειών τους».

Χιλιάδες βομβητές μελών της Χεζμπολάχ εξερράγησαν την Τρίτη σε μια συντονισμένη επιχείρηση. Την επόμενη εξερράγησαν εκατοντάδες ασύρματοι της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης, που πρόσκειται στο Ιράν. Από την επιθέσεις αυτές, που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότερο από 3.000.

Ο Λίβανος και η Χεζμπολάχ έχουν αποδώσει τις επιθέσεις αυτές στο Ισραήλ, το οποίο δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει την εμπλοκή του.

Ο Ιρανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε πώς επικοινωνούν πλέον τα περίπου 190.000 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης. «Προς το παρόν χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένα συστήματα μηνυμάτων», αρκέστηκε να πει.

Ο ιρανικός στρατός χρησιμοποιεί διάφορες συσκευές κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, περιλαμβανομένων ασυρμάτων, σημείωσε προσθέτοντας ότι έχει πάψει να χρησιμοποιεί βομβητές εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν έχει ανησυχήσει μετά τις επιθέσεις αυτές. Αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης έχουν απευθυνθεί στη Χεζμπολάχ για ενημέρωση και πολλά δείγματα των συσκευών που εξερράγησαν έχουν σταλεί στην Τεχεράνη για να εξεταστούν από Ιρανούς ειδικούς.

Άλλος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι βασική ανησυχία της Τεχεράνης είναι η προστασία των πυρηνικών και πυραυλικών εγκαταστάσεων, κυρίως των υπόγειων.

«Όμως από πέρυσι τα μέτρα ασφαλείας σε αυτές τις εγκαταστάσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά», τόνισε, αναφερόμενος στην περίοδο μετά το 2023 όταν οι ιρανικές αρχές κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι προσπάθησε να σαμποτάρει το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει τις κατηγορίες αυτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img