31.6 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΙράν: Θα παραδώσει εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία

Ιράν: Θα παραδώσει εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νιγηρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε χωριό

Ο επίτροπος Ενημέρωσης στην πολιτεία Μπένουε, Μάθιου Άμποχ, είπε σε δημοσιογράφους ότι ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό Αγιάτι, τη νύχτα της Πέμπτης, με απολογισμό τουλάχιστον 30 νεκρούς. Η Σεουέσε Ανένε, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης στην Μπένουε, ανέφερε ότι οι εισβολείς πυροβολούσαν αδιακρίτως και ότι το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο. Εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι

Δυτική Όχθη: Αμερικανός τραυματίζεται κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

O τραυματισμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της επέκτασης εβραϊκών οικισμών στην πόλη Μπέιτα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. « Γινόταν διαδήλωση και είχαμε πάει εκεί για να τη μαγνητοσκοπήσουμε, για να εξασφαλίσουμε πως θα παρακολουθείται ο (ισραηλινός) στρατός κατοχής (…) κάποια στιγμή, τρέξαμε για να απομακρυνθούμε και με πυροβόλησαν στο πόδι », δήλωσε ο

Πλαστικά κομμάτια σε συσκευασμένο ψωμί – Άμεση ανάκληση

Ξένο σώμα εντοπίστηκε σε ψωμί που πωλείται σε τρεις Ευρωπαϊκές χώρες. Η Γερμανία ενημέρωσε μέσω RASFF το Λουξεμβούργο και την Αυστρία για σοβαρό κίνδυνο από πλαστικά κομμάτια μέσα σε συσκευασμένο ψωμί. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, “Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι στο προϊόν μπορεί να υπάρχουν μικρά

Καιρός-Μαρουσάκης: Επιμένει ο καύσωνας μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο – Ανεβαίνουν τα μποφόρ

Ζέστη με αυξημένα μποφόρ στο Αιγαίο αναμένεται για σήμερα Σάββατο 10/8 στη χώρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, ενώ ο καιρός φαίνεται πως θα συνεχίσει έτσι και την επόμενη εβδομάδα, με τον Δεκαπενταύγουστο να προβλέπεται «καυτός». Για σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες
spot_imgspot_img

Η Ρωσία θα παραλάβει εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους Fath-360 και άλλους βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν στο εγγύς μέλλον μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2023 μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, αποκάλυψαν πηγές πληροφοριών στο Reuters στις 9 Αυγούστου.

Το Reuters αναφέρει ότι δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται επί του παρόντος στο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Fath-360 στο Ιράν.

Το Ιράν σε αντάλλαγμα έχει ζητήσει σύγχρονα συστήματα αεράμυνας από τη Ρωσία καθώς προετοιμάζεται για σύγκρουση με το Ισραήλ, με τις παραδόσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πύραυλοι Fath-360 έχουν βεληνεκές 120 χιλιομέτρων, καθώς και κεφαλή 150 κιλών.

Μολονότι πηγές πληροφοριών δεν παρείχαν άμεσο χρονοδιάγραμμα για το πότε να αναμένεται η μεταφορά όπλων, πηγές ανέφεραν ότι θα γίνει άμεσα.

Σε απάντηση στην πιθανή μεταφορά πυραύλων, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είπε στο Reuters ότι οι δυτικοί σύμμαχοι «είναι έτοιμοι να δώσουν μια ταχεία και αυστηρή απάντηση εάν το Ιράν προχωρήσει σε τέτοιες μεταφορές».

Οι μεταφορές «θα αντιπροσώπευαν μια δραματική κλιμάκωση της υποστήριξης του Ιράν στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για την εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης ασφαλείας μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν από την αρχή της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Η μόνιμη αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη αρνήθηκε ότι η χώρα θα μεταφέρει τους πυραύλους.

«Από ηθική άποψη, το Ιράν απέχει από τη μεταφορά όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση με την Ουκρανία μέχρι να τελειώσει» ανέφερε η δήλωση.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img