29.1 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΙσραήλ: Η χθεσινή έκρηξη βόμβας στο Τελ Αβίβ ήταν τρομοκρατική επίθεση

Ισραήλ: Η χθεσινή έκρηξη βόμβας στο Τελ Αβίβ ήταν τρομοκρατική επίθεση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νεκρή γνωστή αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων – Πνίγηκε από το φαγητό της

Μια πρώην Ολυμπιακή αθλήτρια βρέθηκε νεκρή, αφότου η αστυνομία πήγε στο διαμέρισμά της όταν δεν εμφανίστηκε στη δουλειά της. Η ποδηλάτισσα Daniela Larreal Chirinos, μία από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες της Βενεζουέλας, βρέθηκε νεκρή από την αστυνομία στο διαμέρισμα της στο Λας Βέγκας στις 16 Αυγούστου. Πιστεύεται ότι ήταν νεκρή από τις 11 Αυγούστου. Η

Η κακοκαιρία δείχνει ήδη τα δόντια της – Μαρουσάκης: Oργανωμένο κύμα, πότε θα χτυπήσει την Αττική

Για οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφορικά με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που ήδη έχουν ανησυχήσει πολλές περιοχές της χώρας και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε στο OPEN ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη. Αύριο Τρίτη θα επηρεαστούν Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, Θεσσαλία, Κεντρική

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε ξερά χόρτα στον οικισμό Αγία Σοφία

Πυρκαγιά εν υπαίθρω ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας δίπλα στον οικισμό Αγία Σοφία, στον δήμο Δέλτα. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 20:30 για το περιστατικό και έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες. Όπως αναφέρει το voria.gr, η φωτιά καίει ξερά χόρτα και λάστιχα και δεν φαίνεται να προκαλεί ανησυχία στις αρχές.

Η Μόσχα διαμαρτύρεται στο Βερολίνο σχετικά με την έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς αερίου Nord Stream

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως Γερμανοί εισαγγελείς ταυτοποίησαν έναν Ουκρανό εκπαιδευτή καταδύσεων ως τον κύριο ύποπτο στην επίθεση δολιοφθοράς του Nord Stream και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής του στην Πολωνία. Η Πολωνία παρέλαβε το γερμανικό ένταλμα, όμως ο ύποπτος έχει φύγει από τη χώρα καθώς η Γερμανία δεν είχε συμπεριλάβει το όνομά του

Πρόεδρος Τσεχίας: «Πιθανή η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παρά τον πόλεμο»

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Πέτερ Πάβελ, δήλωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να εξαρτάται από την ανάκτηση του πλήρους ελέγχου σε όλο το έδαφος της χώρας, περιλαμβανομένων των περιοχών που κατέχονται από τη Ρωσία. Κατά τον Πάβελ, είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η Ουκρανία ως μέλος της Συμμαχίας, ακόμα και
spot_imgspot_img

Ο άνδρας που έφερε τη βόμβα, η οποία εξερράγη κοντά σε συναγωγή, σκοτώθηκε, ενώ ένας περαστικός τραυματίστηκε.

«Μπορεί πλέον να επιβεβαιωθεί ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση», επεσήμαναν η αστυνομία και η Σιν Μπετ σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η χθεσινή έκρηξη – την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει προς το παρόν καμία οργάνωση — σημειώθηκε περίπου μία ώρα αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στο Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς ηγέτες και να πιέσει για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι επιθέσεις με βόμβες ήταν συχνές στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της δεύτερης παλαιστινιακής ιντιφάντα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όμως πλέον είναι σπάνιο φαινόμενο.

Χθες οι ισραηλινές αρχές είχαν επισημάνει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την έκρηξη βόμβας, με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να μεταδίδουν ότι ο νεκρός ήταν ο δράστης της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ κατήγγειλε σήμερα παρουσία του Μπλίνκεν «μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει Παλαιστίνιοι τρομοκράτες», αναφερόμενος στον φόνο ενός εβραίου εποίκου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον οποίο σκότωσε χθες Παλαιστίνιος, και την έκρηξη στο Τελ Αβίβ.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img