29.7 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΙσραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ζητά συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ζητά συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ορεστιάδα: Σύλληψη 29χρονου Τούρκου υπηκόου – Πέρασε τα σύνορα έχοντας πάνω του όπλο

Το όπλο αυτό εντοπίστηκε κατά τη διενέργεια ελέγχου του οχήματος στο οποίο επέβαινε από τις Αρχές και μέσα στο ΙΧ του είχε ένα πιστόλι Glock, δύο γεμιστήρες, έξι φυσίγγια των 9mm και ένα σπρέι πιπεριού. Σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό site  ο συλληφθείς ισχυρίστηκε πως είναι κάτοχος αδείας οπλοφορίας στην Τουρκία και ότι είχε ξεχάσει το

Καλλιέργειες ντομάτας: Πως επηρεάζονται μετά από πλημμύρα

Η καθηγήτρια εντομολογίας Esther Ngumbi μελετά πώς δύο ποικιλίες φυτών ντομάτας αντιδρούν στις πλημμύρες. H Esther Ngumbi σε μελέτη για το πώς επηρεάζουν οι πλημμύρες τις καλλιέργειες ντομάτας, «πλημμυρίζει» σκόπιμα τις ντομάτες για να δει πώς θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις πλημμυρικές συνθήκες στα χωράφια των αγροτών – ένα σενάριο που γίνεται πιο κοινό ως

Μεσημεριανό δελτίο 01/09/2024 | OPEN TV

Οι σοροί έξι ομήρων που είχαν απαχθεί από τη τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ανασυρθήκαν από σήραγγα στη περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. Μπαράζ χτυπημάτων σε Ρωσικές περιφέρειες εξαπέλυσε με drones η Ουκρανία ενώ η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνοντας στη Μόσχα. Βαθαίνει το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ με

Καιρός: «Κουφόβραση» και μπόρες το σκηνικό της ερχόμενης εβδομάδας – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Με περιορισμένη αστάθεια θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας σε ένα συνδυασμό με τοπικές μπόρες και θερμοκρασίες γύρω στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 02-09-2024 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα

Τελ Αβίβ: Απεργούν αύριο οι υπηρεσίες του δήμου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους ομήρους

Οι υπηρεσίες του δήμου του Τελ Αβίβ θα συμμετάσχουν αύριο στην απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ισραηλινούς ομήρους και τις οικογένειές τους, όπως αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο δήμος. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με πολλούς άλλους δήμους στο Ισραήλ μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων έξι Ισραηλινών ομήρων.
spot_imgspot_img

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ολοκληρώσει μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με την Χαμάς ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι από τη Γάζα καθώς τα πτώματα έξι ομήρων που είχαν συλληφθεί στις 7 Οκτωβρίου επέστρεφαν στους οικείους τους.

“Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα και να ανακαλέσει την απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη”, είπε ο Γκάλαντ αναφερόμενος σε απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να διατηρηθεί η μόνιμη στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ στον αποκαλούμενο διάδρομο της Φιλαδέλφειας, μία μικρή λωρίδα γης στα σύνορα Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας.

Η επιμονή του Νετανιάχου να διατηρήσει στρατεύματα στον διάδρομο αυτόν για να αποφευχθεί η μεταφορά από την Χαμάς όπλων από την Αίγυπτο θεωρείται ευρέως ως ένα από τα βασικά εμπόδια σε μια συμφωνία με την Χαμάς στις συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Ο Γκάλαντ έχει επανειλημμένως συγκρουστεί με τον Νετανιάχου και με σκληροπυρηνικούς θρησκευτικούς εθνικιστές υπουργούς για την αναγκαιότητα επίτευξης συμφωνίας ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα και να απελευθερωθούν οι υπόλοιποι όμηροι σε αντάλλαγμα με Παλαιστίνιους κρατούμενους από το Ισραήλ.

Περίπου ένα τρίτο από τους 101 Ισραηλινούς και ξένους ομήρους στη Γάζα πιστεύεται ότι είναι νεκροί, ενώ η τύχη των υπολοίπων είναι άγνωστη.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Γκάλαντ είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Νετανιάχου κατά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας την Πέμπτη για το θέμα του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας και προειδοποίησε ότι εξαντλείται ο χρόνος για μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απείλησε να «ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς» με τη Χαμάς.

«Όποιος δολοφονεί ομήρους δεν θέλει συμφωνία» για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές, είπε ο Νετανιάχου, απειλώντας την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση: «Θα σας καταδιώξουμε, θα σας πιάσουμε και θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας».

Ισραηλινοί ηγέτες του τομέα της άμυνας και της ασφάλειας βρίσκονται όλο και περισσότερο σε κόντρα με τον Νετανιάχου για το θέμα των συνομιλιών για εκεχειρία, που εμφανίζουν ελάχιστη πρόοδο έπειτα από εβδομάδες συναντήσεων στο Κατάρ και στην Αίγυπτο.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img